جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کیک چای ایرانی

تاریخ بروزرسانی :
۲۵ آبان ۱۳۹۹

کیک چایی یکی از معروفترین کیک های قزوین است .این کیک بافتی نرم و لطیف و اسفنجی دارد .یک کیک ساده و خوشمزه که به راحتی هم در فر قابل پخت است و هم اگر فر ندارید می‌توانید آن را در ماهیتابه درست کنید. طعم چای دم کشیده در این کیک اسفنجی و ساده بسیار لذت‌بخش و لذیذ است.

کیک چایی 2 کیک چای ایرانی

مواد لازم

آرد قنادی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

تخم مرغ: ۴ عدد

بیکینگ پودر: ۳ قاشق چایخوری

شکر: ۱ و ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

چای دم کرده غلیظ و سرد: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

دارچین: ۱ قاشق چایخوری

وانیل: نوک قاشق چایخوری

روغن: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکلات چیپسی: به مقدار دلخواه (اختیاری)

کیک چایی کیک چای ایرانی

طرز تهیه

طرز تهیه کیک چای مثل درست کردن یک کیک اسفنجی ساده یا میوه‌ای است. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. یک چای غلیظ دم کنید و در یک لیوان فرانسوی دسته‌دار یکرنگ و غلیظ بریزید. اجازه دهید چای سرد شود.آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب و الک کنید. سپس تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید و به مدت ۵ دقیقه خوب هم بزنید. باید یک مایه کاملا پفکی، سفید و کشدار درست شود. روغن را به این مایه پفکی اضافه کنید و باز هم بزنید. سپس چای و دارچین و شکلات چیپسی را اضافه کنید. کمی دیگر مایه کیک را هم بزنید. ترکیب آرد و بیکینگ پودر را در سه مرحله به مایه تخم مرغی کیک اضافه کنید و هر بار به مدت ۱۰ ثانیه هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.

کف و دیواره‌های قالب کیک را چرب کنید. قالب را آردپاشی کنید و قالب را به سطح کارتان بکوبید تا آردهای اضافی از قالب بریزند و در نهایت یک سطح نازک آرد روی قالب باقی بماند. مایه کیک را در قالب بریزید. قالب کیک را به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. چهل دقیقه که گذشت یک خلال دندان یا نوک چنگال را داخل کیک فرو کنید، اگر خلال دندان تمیز از کیک بیرون آمد کیک شما پخته است، در غیر این صورت تا دقیقه ۵۰ صبر کنید.

یادتان باشد تا قبل از دقیقه ۴۰ به هیچ وجه درب فر را باز نکنید چون پف کیک می‌خوابد. بعد از پخت کیک در صورت تمایل روی آن را با شکلات سفید تا تیره که به روش بن ماری آب شده تزیین کنید. طرز تهیه کیک چای کشمشی هم به همین ترتیب است، به مقدار دلخواه کشمش و در صورت تمایل مقداری گردو، بادام یا پسته خرد شده و همچنین شکلات چیپسی، انواع میوه تازه مثل سیب خرد شده یا بلوبری و تمشک و … به مایه کیک اضافه کنید. طرز تهیه کیک چای سبز هم مثل طرز تهیه کیک چای با چای سیاه است. اگر طعم چای سبز را می‌پسندید به جای چای سیاه از آن استفاده کنید.

طرز تهیه کیک چای ساده بدون فر

اگر فر ندارید برای درست کردن کیک چای تمام مراحل گفته شده را طی کنید. موقع پخت کیک یک قابلمه بزرگ‌تر از قالب کیک را روش شعله‌پخش کن بگذارید. شعله گاز باید متوسط باشد. به مدت ۲۰ دقیقه قابلمه را روی شعله پخش کن و روی حرارت متوسط گاز گرم کنید. سپس قالب کیک را داخل این قابلمه بگذارید. درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید. یک ساعت زمان برای پخت کیک بدون فر زمان لازم است. بعد از یک ساعت درب قابلمه را بردارید، روی کیک را چک کنید، اگر روی کیک طلایی و خوشرنگ شده بود و خیس و مرطوب نبود کیک چای شما آماده است. در غیر این صورت ۱۰ دقیقه دیگر درب قابلمه را بگذارید. قبل از یک ساعت درب قابلمه را باز نکنید.

کیک چایی 1 کیک چای ایرانی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *