کتیبه تاریخی تنگ خشک سیوند که از دیدنی های شیراز است ، در کنار سیوند خرابه وگورستان صفوی سیوند و در ۲۰۰متری سیوند کنونی بردامنههای کوههای سیوند واقع شده است. درزبان سیوندی به آن کتیبه تنگه فشک گفته میشود.از آثار تاریخی شیراز ، کتیبه سیوند است . کتیبه پهلوی تنگ خشک سیوند، این کتیبه نخستین سندی است که در آن از سیوند نام برده شده است و درآن چگونگی ساخت تخت جمشید شرح داده شده است . این اثر در تاریخ ۷ مهر۱۳۵۴بشماره ۱۱۱۱در فهرست آثار ملی ایران در شیراز به ثبت رسیده است.
تنگ فشک سیوند در کنار جاده آسفالته سیوند بین تخت جمشید و پاسارگاد قرار دارد.تخته سنگ بزرگی به ابعاد ۳*۴ متر و بلندی ۸۰ سانتیمتر در تنگ خشک قرار دارد که نبشته هایی به خط پهلوی کتابی و سطرهای عمودی در سه طرف آن کنده شده است.هر سه نبشته آسیب دیده اند و تقریبا ناخوانا هستند. در حدود بیست متری سنگ نبشته دار در شیب رو به بالای کوه حوض سنگی آسیب دیده ای به بزرگی ۱۰۰*۱۵۰ و عمق ۵۰ سانتیمتر با تراشی خشن وجود دارد که احتمالا یک گور بوده است. نبشته سوم متاسفانه قابل خواندن نیست. نبشته های اول و دوم مربوط به بخشیده شدن منطقه ای پر باغ از سوی کسی به نام فرخ پسر نرمان است.
نظر کاربران :
کاش تو مدارسم تا حدی خط میخی رو آموزش میدادن ک میتونستیم کتیبه هار رو بخونیم…هر چی باشه زبون قدیم ما ایرانیاست. امیدوارم در آینده ای نزدیک این اتفاق بیفته