بلیط هواپیما سوئیت تبریز

نان توموشی

۲۷ خرداد ۱۳۹۷

قشم علاوه بر جاهای دیدنی زیادی که دارد غذاها و نانهای خوش خوراکی دارد البته باید توجه داشته باشید که اکثر غذاهای قشمی فلفل فراوان دارد . در این مطلب طرز تهیه نان خوشمزه ای با عنوان نان تو موشی را به شما ارائه می دهیم .
آموزش تهیه نان رِحتَه (نان توموشی) ؛ البته این نان در استان هرمزگان با نامهای متفاوتی نیز شناخته میشود . مانند : لیتک ، توموشی ، نون تاوَه … امیدوارم از این آموزش بهره ببرید
آرد را در ظرفی ریخته و کمکم آب به آن اضافه میکنیم و با دست هم میزنیم تا زمانی که خمیر نسبتا روانی به دست آید (چون این نان معمولا با مهیاوه (مهوه) یا سوراغ خورده میشود ، به همین دلیل در آن ترجیحاً از نمک استفاده نمیکنیم) . سپس تابه را گرم کرده و کمی چرب میکنیم و مقداری از خمیر را روی آن قرار میدهیم و آن را به وسیلهی دست (اگر وارد نیستید این کار را با دست انجام ندهید) و یا با جسم دیگری (مانند کاردک) به صورت دایره وار پهن میکنیم تا به وسط تابه برسیم . باید دقت کنید چون خمیر روان است ، باید با قطر بسیار کمی آن را پهن کنید . سپس اضافی خمیر را برداشته و به ظرف بازمیگردانیم و روی آن مقداری مهیاوه یا سوراغ با قاشق می ریزیم . اگر می خواهید نان شما تخم مرغی باشد می توانید تخم مرغ از قبل زده شده را هنگام پختن روی آن بمالید و مهیاوه و یا سوراغ را اضافه کنید . سپس منتظر میمانیم تا خمیر بپزد (که به دلیل قطر کم خیلی طول نمیکشد) و بعد خمیر را با یک کاردک از اطراف جدا میکنیم و در ظرف میگذاریم اندکی روغن روی آن میپاشیم و سرو میکنیم .

نان توموشی

 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    نون خیلی خوشمزه ایه من واقعا خوشم اومد تاره کلی هم خریدم اوردم همراه خودم

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    نان‌های محلی این استان که در شهرهای مختلف با نام‌های متفاوتی پخت می‌شوند نان کولوکو، توموشی، ریخته، پکاره ،بالاتاوه ای و فتیر است

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    متشكرم سيري در ايرانهاي عزيز، من خيلي دنبال اين نان گشتم چون اسم اصليش رو نمي دونستم
    متشكرم
    نان نازك و بسيار خوشمزه اي است مخصوصا با تخم مرغ عاااااليست

    ۱۹ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • جلیل

    مهیاوه جانم نه مهیابه

    ۴ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • محمد

    نان توموشی یک نون محلی است توی بیشتر شهرهای استان هرمزگان مشهوره و طرفدارهای زیادی داره…وقتی نون روی تابه درحال پختن است با مایعی بنام سوراغ یا میابه مریزن روش،وبعداز یک دو دقه بر میدارن…حتما با ابلیمو نوش جان کنید

    ۱۶ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *