بلیط هواپیما سوئیت تبریز

نان بنی یا لیهی

زمان مطالعه : < 1 دقیقه
۱۷ آبان ۱۳۹۶

مواد لازم: آب ـ آرد ـ روغن ـ نمک و آب سوراغ

روش تهیه: با مخلوط نمودن آب، آرد و کمی نمک خیمر نان تهیه می‌شود، سپس خمیر را به شکل گلوله‌های کوچک (چانه) ۵۰ گرمی درمی‌آورند، چانه‌ها را با دست کمی پهن می‌کنند و با وردنه (چووه ـ چوب استوانه‌ای شکل) آن را پهن و روی بنی (بالشتک دایره‌ای محدب که از الیاف و تکه‌های پارچه ساخته و روی آن پارچه و روی پارچه توری چشم ریز کشیده شده است) پهن می‌نمایند تا به شکل دایره‌ای به قطر ۴۰ تا ۵۰ سانت برسد، سپس آن را روی تابه داغ که روی شعله گاز قرار دارد می‌گذارند تا پخته شود. پس از پخته شدن. روغن داغ و آب سوراغ روی آن می‌مالند. این نوع نان که دایره‌ای شکل و به نازکی نان لواش است در صبحانه و شام با چای شیرین خورده می‌شود و در تمام فصول سال در قشم و روستاهای جزیره تهیه می‌شود. قبلاً بیشتر در منازل مصرف داشت اما اکنون در محل‌های خاص و حتی بازار برای عموم به فروش می‌رسد.

طرز تهیه این نان بسیار راحت است اما مهارت خاص خودش را می خواهد که زنان شهر قشم از این مهارت به خوبی برخور دارند و خیلی ماهرانه این نان را در منازل خودشان تهیه می کنند.

لیهی نان بنی یا لیهی

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    این نان خیلی خوشمزه س می تونید حتی برای یه دفعه هم که شده امتحان کنین پشیمون نمیشین

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    قشم داراي نان هاي مختلفي است كه هر كدام به روش خاص پخت دارد و اغلب به صورت خانگي پخت مي شود

    ۱۹ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *