بلیط هواپیما جاهای دیدنی اصفهان در بهار

میرزا قاسمی مجلسی

تاریخ انتشار : ۱۱ دی, ۱۳۹۷ - تاریخ آخرین بروزرسانی : ۱۰ دی ۱۳۹۷

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی بسیار ساده است و تهیه‌ی این غذای لذیذ هم زمان چندانی طول نمی‌کشد. شما می‌توانید به‌راحتی این غذا را در خانه تهیه کنید و برای وعده‌های اصلی غذایی، پیش‌غذا یا میان‌وعده نوش جان کنید. میرزا قاسمی اصالتاً یک غذای گیلانی است. این غذا را محمدقاسم‌خان، والی رشت در زمان ناصرالدین‌شاه، ابداع کرده و ترویج داده است و امروزه یکی از غذاهای دلچسب خطه‌ی گیلان محسوب می‌شود. این غذا در گیلان و دیگر نقاط ایران یک غذای محبوب و کامل محسوب می‌شود. این غذای دلچسب امروزه در منوی بسیاری از رستوران‌ها و کافه‌ها پیدا می‌شود و البته درست‌کردن آن اصلاً دشوار نیست.

مواد اولیه برای طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی
بادمجان: پنج عدد
گوجه‌فرنگی: دو عدد
سیر: یک بوته
گردو: یک پیمانه
رب گوجه‌فرنگی: یک‌ونیم قاشق
روغن زیتون یا روغن مایع: به‌مقدار لازم
کره: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل‌سیاه: به‌مقدار دلخواه
زردچوبه: به‌مقدار دلخواه
لیموترش: یک عدد

رزرو تورهای مسافرتی در لست تورز و توریاب:

میرزا قاسمی مجلسی

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی
بادمجان‌ها را بشویید و کباب کنید؛ برای کباب‌کردن می‌توانید از فر استفاده کنید یا آن‌ها را روی گاز کباب کنید. خاطرتان باشد که پوست بادمجان‌ها نباید بسوزد. می‌توانید با فروکردن چنگال در بادمجان کباب‌شدن آن را امتحان کنید؛ اگر چنگال به‌راحتی در بادمجان فرورفت، آماده است.
بادمجان‌ها را به‌محض کباب‌شدن در آب سرد بریزید و پوست آن را جدا کنید و سپس آن‌ها را ساتوری کنید.
گوجه‌ها را در آبجوش بریزید و پوست آن‌ها را جدا کنید؛ سپس آن‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید.
سیرها را خرد کنید و بکوبید که له شود.
روغن زیتون یا روغن مایع را داغ کنید.
سیر را به‌همراه زردچوبه در روغن تفت دهید.
بادمجان‌ها و گوجه‌ها را به سیر تفت‌داده‌شده در روغن اضافه کنید.
در تابه را بگذارید که آب مایه گرفته شود و کمی روغن بیفتد.
رب گوجه‌فرنگی را سرخ کنید و به مایه اضافه کنید.
نمک و فلفل‌سیاه را اضافه کنید.
مایه را در یک طرف تابه قرار دهید.
تخم‌مرغ‌ها را در طرف دیگر مایه بشکنید و هم بزنید و سرخ سرخ کنید.
مایه و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید و لیموترش را به آن اضافه کنید.
میزا قاسمی شما حاضر است.

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی به‌روش دوم
می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را پس از پخته‌شدن با مایه مخلوط کنید. برای این کار پس از اینکه رب گوجه‌فرنگی و نمک و فلفل‌سیاه را اضافه کردید، تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت سالم روی مایه بشکنید و در تابه را بگذارید که پخته شوند. پس از پخته‌شدن تخم‌مرغ‌ها را قطعه‌قطعه کنید و آن‌ها را با مایه مخلوط کنید.

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو

اگر شما هم از عاشقان طعم گردو در غذا هستید و ضمناً‌ دوست دارید غذایی اصیل‌تر داشته باشید، می‌توانید به میرزا قاسمی‌تان گردو هم اضافه کنید. برای این کار کافی است گردو را با حرارت کم در کره تفت دهید و مراقب باشید که کره نسوزد؛ سپس گردوی تفت‌داده‌شده در کره را قبل از اضافه‌کردن گوجه‌فرنگی و بادمجان به سیر تفت‌داده‌شده اضافه کنید. حواس‌تان به میزان روغن استفاده‌شده در مایه باشد که با اضافه‌شدن کره و گردو زیاد چرب نشود.

طرز تهیه میرزا قاسمی بدون گوجه فرنگی
گوجه‌فرنگی ماده‌ی اصلی میرزا قاسمی محسوب نمی‌شود و شما می‌توانید در طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی از گوجه فرنگی استفاده نکنید. بعضی دوست دارند به‌جای استفاده از گوجه‌فرنگی از رب گوجه‌فرنگی برای طرز تهیه میرزا قاسمی استفاده کنند. رب طعم و رنگ دلپذیری به غذای شما می‌دهد؛ فقط باید خاطرتان باشد که رب را سرخ کنید و البته در مقایسه با مقداری که در طرز تهیه آوردیم، مقدار بیشتری به مایه میرزا قاسمی اضافه کنید.

آداب طرز تهیه میرزا قاسمی و سرو آن
برای زیباترشدن میرزا قاسمی می‌توانید بعد از تهیه، آن را در مخلوط‌کن بریزید و برای یکی‌دو دقیقه مخلوط کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی بسیار ساده است و تزئین آن هم بسیار به سلیقه‌ی شما مربوط می‌شود؛ می‌توانید آن را با سیرداغ، نعناداغ و فلفل سیاه تزئین کنید.
میرزا قاسمی را در گیلان معمولاً‌ با برنج و به‌صورت خورش میل می‌کنند، اما سرو آن با نان هم رواج دارد.
گیلانی‌ها معمولاً این غذا را همراه با اشپل‌ماهی میل می‌کنند.

میرزا قاسمی مجلسی

PDFPrint

سوئیت تبریز جاهای دیدنی تبریز در بهار
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    غذای خیلی خوشمزه ای هستش ولی برای کسایی که با بادمجون مشکل دارن توصیه نمیکنم

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    میرزا قاسمی با کدو خیلی خوشمزه اس.مادرم اغلب کدو هم داخلش میکنه

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    برای اینکه میرزا قاسمی مجلسی ما رنگ و لعاب بهتری داشته باشد می توانیم مقداری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنیم.

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسن حسن زاده

    غذاي خوشمزه و البته طرز تهيه هاي مختلفي داره براي سليقه هاي مختلف

    ۲۸ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *