بلیط هواپیما سوئیت تبریز

موزه نان در مشهد

زمان مطالعه : 3 دقیقه - تاریخ بروزرسانی :
۲۴ شهریور ۱۳۹۴

نان سنتی یکی از مظاهر فرهنگ و هویت ما در زمینه تغذیه طی قرون مختلف است که در مقایسه با نان‌هایی وارداتی از میزان سلامت بالایی برخوردارند، بر همین اساس به منظور ترویج فرهنگ استفاده از نان‌های سنتی و آشنایی نسل جوان با تولید این‌گونه نان‌ها این موزه به همت بخش خصوصی ایجاد شده است. در این موزه : مراحل تهیه آرد شامل بذرافشانی، گندم چینی، خرمن‌کوبی، ابزار تهیه نان شامل دستاس، آسیاب آبی، آسیاب بادی، انواع نان شامل سنگک، نان تنوری ساج و نان تنوری سفال هم‌چنین رقص اپر که یکی از آیین‌های خراسانی است و منطبق با باورهای زراعی مردم منطقه است به نمایش درآمده است. موزه نان با تکیه بر معماری سنتی با هدف فعالیت فرهنگی و سیاست تبلیغاتی شرکت ونیاز کارفرما مطرح شده است. در طراحی موزه اساس طراحی با معماری سنتی-ایرانی با استفاده از ساده ترین مصالح(آجر ایرانی، کاهگل، چوب و گچ) و هنر استاد کاران در خلق رسمی بندی و گره چینی ها و . . . مورد نظر قرار گرفته است. با توجه به ابعاد سالن(۲۰/۵*۲۷) متر فضای طولی ۲۷ متر، تبدیل به چهار فضا گردیده که به ترتیب فضای ورودی موزه، فضای خاک، فضای آب، فضای آتش و قسمتی نیز جهت گالری عکس نان طراحی شده است. در فضای خاک اشاره ای به مراحل سه گانه کاشت، داشت، برداشت محصول گندم شده که در یک زمین کشاورزی باچند مانکن و تجهیزات کشاورزی با مقیاس کوچک و تصویری نیز به صورت پس زمینه زمین کشاورزی و منازل مسکونی روستایی را تا بینهایت نمایش میدهد. در فضای آب،شیوه های مختلف سنتی تولید آرد از گندم بصورت آسیاب آبی،آسیاب بادی(آسباد)، دستاس و . . . طراحی گردیده است. در فضای آتش نیز انواع روش های سنتی پخت نان از قبیل نان سنگک،تنور ایستاده،تنور زمینی و ساج و . . . طراحی گردیده است.

1410 موزه نان در مشهد

1411 موزه نان در مشهد

1412 موزه نان در مشهد

1413 موزه نان در مشهد

1414 موزه نان در مشهد

1415 موزه نان در مشهد

1416 موزه نان در مشهد

1417 موزه نان در مشهد

1418 موزه نان در مشهد

1419 موزه نان در مشهد

1422 موزه نان در مشهد

1424 موزه نان در مشهد

1420 موزه نان در مشهد

1421 موزه نان در مشهد

1423 موزه نان در مشهد

1425 موزه نان در مشهد

           
ما را در اینستاگرام دنبال کنید

لینک های مرتبط :

instagram
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *