مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله تهران را میرزا کاظم فیلسوف الدوله پزشک مشهور دوره ناصری، متوفی به سال ۱۳۲۳ هـ . ق ساخته است. این بنا در خیابان شهید مصطفی خمینی در کنار امامزاده سید اسماعیل قرار دارد.
در کتیبه نستعلیقی که بالای نقوش این بنا نصب شده آمده است:
به سعی و اهتمام جناب آقا میرزا عباس مباشر/ سنه ۱۳۲۲/ ولد مرحوم کلب علی بیک/ اتمام پذیرفت
معماری بنا
پیرامون صحن را ۱۲ حجره و دو ایوان احاطه کرده و در جبهه مقابل ورودی شبستانی ستون دار وجود دارد که برای برگزاری مراسم نماز از آن استفاده می شود. ورودی بنا مسیری غیرمستقیم به صحن دارد و در آن عناصری چون جلوخان، هشتی، دالان و ایوان به کار رفته است. از ویژگی های این بنا وجود مقبره بانی آن در کنار حیاط بسیار کوچک پشت صحن است. کاشی کاری های ظریف و کاربندی های زیبا از دیگر مشخصه های مسجد فیلسوف الدوله است. چنین به نظر می رسد که دو منار واقع در دو سوی ورودی بنا به صورت ناتمام رها شده باشد. این دو مناره ۱۱.۷۵ متر ارتفاع دارند و قطرشان به ۱.۵متر می رسد. این مناره ها پلکانی دارد که شما را به بالای آن می رساند و در طول مناره نورگیرهایی تعبیه شده است.
مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله از اماکن مذهبی و تاریخی منطقه ۱۲ شهر تهران است.
نحوه دسترسی
برای بازدید مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله می توانید به خیابان مصطفی خمینی، بین چهار راه سیروس و مولوی، جنب امامزاده سید اسماعیل (ع) مراجعه کنید.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
این بنا بسیار قدیمی هست و به نظرم نیاز به نگهداری بیشتر از برای جلوگیری از مناره های این اثر زیبا.نباید بعد ها افسوس از دست دادن این بناها رو داشته باشیم