بلیط هواپیما سوئیت تبریز

قیمه شاه عباسی

زمان مطالعه : 3 دقیقه
۱۷ آبان ۱۳۹۹

قیمه شاه عباسی که به قیمه لا پلو و قیمه پلو نیز معروف است غذایی بسیار محبوب و دلپذیر است . یک غذای مجلسی خوشمزه با برنج که شاید با غذایی مثل قیمه نثار قزوینی اشتباه گرفته شود اما با آن متفاوت است. در این روش باید خورش را با برنج دم بزارید البته طرز تهیه کامل و نکات آن را در این مطلب برای شما جمع آوری کرده ایم . امیدوارم درست کنید و لذت ببرید .

قیمه شاه عباسی

مواد لازم

برنج: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لپه: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوشت گوسفند یا گوساله: ریز و قیمه‌ای خرد شده ۴۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع و روغن کرمانشاهی: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل، پودر لیمو عمانی، چوب دارچین، پودر گل سرخ: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ استکان
زرشک، خلال بادام و خلال پسته: به مقدار دلخواه

لازم به ذکر است این مواد برای ۶ نفر مناسب می باشد .

طرز تهیه

روش پخت قیمه پلو آسان است. ابتدا خلال پسته و بادام را در گلاب خیس کنید. برنج را بشورید و به مدت ۲ ساعت در آب و نمک خیس کنید. لپه را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه جداگانه بپزید تا بوی نامطبوع آن گرفته شود و البته به خاطر زمان پخت کمترش نسبت به گوشت له نشود.در این فاصله پیازها را خلالی خرد کنید و ابتدا بدون روغن و بعد از چند دقیقه با اضافه کردن روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت قیمه‌ای خرد شده را هم اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را با گوشت تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. لپه‌ پخته شده را هم اضافه کنید و با گوشت و رب تفت دهید. دو لیوان فرانسوی آب جوش و یک چوب دارچین در مایه گوشت بریزید و صبر کنید تا قیمه روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت پودر هل، پودر گل سرخ، پودر لیمو عمانی را آب خورش قیمه باید جمع شود و حسابی غلیظ شود.

برنج را در آب جوش بپزید و آبکش کنید. حتما برنج را دان بردارید که در حین دم کشیدن با قیمه له نشود. وقتی برنج را آبکش کردید کف قابلمه‌ای که می‌خواهید قیمه شاه عباسی یا قیمه لا پلو را دم کنید ته دیگ مورد علاقه‌تان را بگذارید. سپس لایه لایه برنج و خورش قیمه پخته و حسابی کم آب شده (غلظتی شبیه مایه لوبیا پلو) را اضافه کنید. یادتان باشد چوب دارچین را از قیمه بیرون بیاورید. لایه آخر باید برنج باشد و روی آن زعفران دم کرده غلیظ را بریزید. قیمه لا پلو را دم بگذارید.

در این فاصله خلال پسته و خلال بادام خیس شده در گلاب را به همراه زرشک به همراه مقداری کره یا روغن حیوانی تفت دهید. بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن حیوانی یا روغن مایع بریزید و موقع سرو با زرشک، خلال پسته و بادام تزیین کنید.

قیمه شاه عباسی

نکات کلیدی تهیه قیمه لاپلوی مجلسی

– در صورت تمایل برای ته دیگ قیمه لا پلو خوشمزه میتوانید از ته دیگ ته چینی استفاده کنید. فقط باید مراحل آماده سازی ته چین را در مرحله هشتم و قبل از اضافه کردن مخلوط برنج و قیمه انجام دهید.
– در صورتی که از چوب دارچین در تهیه این خورشت استفاده می کنید، پس از پخت خورش و قبل از مخلوط کردن آن با برنج، چوب های دارچین را از آن جدا کنید.
– لپه را میتوانید به صورت نیم پز به خورش اضافه کنید. و یا آن را کاملا جداگانه بپزید.
– برای عطر و طعم دادن بیشتر به قیمه لای پلو میتوانید از گلاب یا پودر گل سرخ استفاده کنید. به جای لیمو عمانی میتوانید گرد لیمو و به جای دانه هل، پودر هل را جایگزین آن کنید.
– قیمه لاپلو با گوشت قلقلی و چرخ کرده هم قابل تهیه کردن است. در این صورت زمان پخت کمی کمتر می شود. هم چنین میتوان قیمه لاپلو با مرغ هم تهیه کرد. دستور تهیه آن مشابه با همین دستور و دستور تهیه قیمه با مرغ است.

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *