جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا

تاریخ بروزرسانی :
۱۶ آبان ۱۴۰۱

طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا را در این مطلب آموزش می دهیم . نه تنها در شب یلدا بلکه با شروع پاییز می توانید این کیک را برای عزیزانتان درست کنید و در شبهای بلند پاییزی نوش جان کنید.کیک لبو یا کیک چغندر قرمز آنقدر خوشرنگ و اشتهاآور است که حتی اگر جزو کسانی هستید که طبع‌شان چندان به شیرینی‌جات متمایل نیست از چشیدن مزه آن پشیمان نمی‌شوید. البته ناگفته نماند به سبب رنگ قشنگ لبو می توانید این کیک را برای روز ولنتاین هم آماده کنید.

 تهیه کیک لبو2 e1667806299916 طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا

مواد لازم:

لبو:۲۰۰ گرم
تخم‌مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
روغن یا کره: ۲/۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی
آرد: ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
پوست لیمو تازه رنده شده: ۲ قاشق چای‌خوری
کشمش بدون هسته: ۱۵۰ گرم

طرز تهیه کیک لبو طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا

طرز تهیه :

برای تهیه کیک لبو با پف زیاد، ابتدا باید مایه کیک لبو را درست کنید و بعد آن را در قالب ریخته و در فر یا قابلمه بپزید. این کیک معمولا برای شب یلدا و در کنار دیگر دسرها و تنقلات شب یلدا سرو می‌شود. همچنین به‌خاطر طعم و رنگ جذابی که دارد، برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های پاییزی و زمستانی پخته می‌شود. برای تهیه کیک ساده و اسفنجی لبو با فر، قبل از هر کاری فر را گرم کنید. اگر فر شما برقی یا گازی و بدون فن است، دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اگر فرتان از نوع فن‌دار است، دمای آن را روی ۱۶۰ بگذارید.
لبوی خام را رنده کنید. اگر می‌خواهید تکه‌های لبو را به چشم ببینید این کار را با قسمت درشت رنده انجام دهید. کف قالب را با کره یا روغن چرب کنید و کف و دیواره آن را کاغذ روغنی بیندازید. می‌توانید به دیواره‌ها و بدنه قالب، آرد سوخاری هم بپاشید تا در انتها کیک به قالب نچسبد و بعد از پخت، به راحتی از قالب جدا شود.

کره، شکر و پوست لیمو را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک لبو پف‌دار، کره را با شکر و پوست لیمو مخلوط کنید و با همزن به هم بزنید. طوری کره را به هم بزنید که رنگ مخلوط به دست آمده کرمی و بافت آن هم پف‌دار شود. سپس سفیده تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید. بعد از اینکه حدود دو دقیقه با همزن مواد را مخلوط کردید، زرده‌‌ها را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر به هم بزنید.
لبوی رنده‌شده و کشمش را به مواد اضافه کنید و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد، تقریبا سفت شوند. در انتها آرد و بیکینگ پودر را هم بیفزایید. مخلوط به دست آمده را در قالب بریزید و روی آن را صاف و یکدست کنید.
قالب را در قسمت وسط فر قرار دهید و تا زمان پخت، در فر را باز نکنید. به خاطر داشته باشید که اگر به هر دلیلی درِ فر را قبل از پخت باز کنید، کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد. بعد از پخت، کیک لبو را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه سرد شود. قالب را در ظرف جدا برگردانید و روی آن را با خامه، میوه‌های مختلف یا حتی لبو تزیین کنید.

طرز تهیه کیک لبو1 طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا

طرز تهیه کیک لبو بدون فر

برای پختن کیک لبو بدون فر، یک قابلمه بزرگ‌تر از قالبی که مواد را در آن ریخته‌اید، انتخاب کنید و وسیله‌ای مثل قالب فلزی کوچک مخصوص برش سیب‌ زمینی کف آن بگذارید تا نقش پایه داشته باشد. قابلمه را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود.قالبی را که در آن مواد مخصوص کیک لبو ریخته‌اید، روی پایه‌ها بگذارید و دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید. شعله گاز را تا انتها کم کنید. می‌توانید از شعله‌پخش‌کن هم استفاده کنید. در این حالت اگر در ظرف را هم برداشتید، نیازی به نگرانی بابت پف نکردن کیک لبو ندارید.
بعد از ۴۵ دقیقه یا یک ساعت می‌توانید کیک لبو با پف زیاد و خوشرنگ را میل کنید. در صورت تمایل روی کیک را با خامه فرم گرفته قنادی تزیین کنید. کیک لبو را به صورت کاپ کیک و در قالب‌های کاپ کیک هم می‌توانید درست کنید.

طرز تهیه کیک با پودر لبو

یکی دیگر از روش‌های تهیه کیک لبو برای تولد، مهمانی، شب یلدا و …، استفاده از پودر لبو برای رنگ دادن به کیک ساده است. در این روش کمی پودر لبو را با آب جوش مخلوط کنید و به جای رنگ طبیعی از آن در طرز تهیه کیک اسفنجی استفاده کنید. در این روش، کیک اسفنجی شما، علاوه بر رنگ قرمز، طعم لبو هم به خود می‌گیرد ولی طعم آن به اندازه کیک لبویی که با لیوی تازه درست می‌شود، نیست.

طرز تهیه کیک لبو4 طرز تهیه کیک لبو برای شب یلدا

فوت و فن‌های پخت کیک لبو پف و اسفنجی

هنگام هم زدن مواد، مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به یکباره به مواد اضافه نکنید. اگر هر بار یک سوم این مخلوط را در مایه خود بریزید، باعث پوک شدن آرد می‌شود.
سعی کنید ظروفی که با لبو تازه در تماس بوده‌اند، به سرعت بشویید تا رنگ نگیرند. می‌توانید از نمک درشت برای از بین بردن لکه رنگی خشک و سفت شده روی تخته استفاده کنید و راحت‌تر از شر لکه‌ها خلاص شوید.
در صورت تمایل با طرز تهیه مربای لبو ، خواص لبو و چیپس لبو هم آشنا شوید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *