طرز تهیه کالباس خانگی را در این مطلب برای شما شرح می دهیم . کالباس این خوراکی وسوسه انگیز که نوع بازاری آن شایعات فراوانی دارد چه بهتراست که در خانه و با اطمینان خاطر درست شود. درسته از نظر ظاهری شبیه نوع بازاری نشود ولی طعم آن بی نظیر است و لذت خوردن با خیال راحت آن چندین برابر . برخی در تهیه کالباس خانگی از رنگهای خوراکی هم استفاده می کنند که آنهم پیشنهاد نمی شود مگر اینکه از آب چغندر استفاده شود . در درست کردن آن شکی نکنید . طعم بسیار دلچسبی دارد .
فهرست
مواد لازم
مرغ: ۱ کیلو ( ترکیب سینه و ران باشد بهتر است )
هویج: نگینی خرد شده و نیمپز ۲ ق غ
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید قنادی : ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۵ حبه
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
سس گوجه: ۱ قاشق مرباخوری
سس خردل: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
گوشت : ۲ قاشق غذاخوری
پسته خام : در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری
ادویه کالباس : ۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ : ۱ عدد
ترکیب ادویه کالباس
پودر زنجبیل: ½ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: ½ قاشق مرباخوری
ادویه کاری: ½ قاشق مرباخوری
پودر دارچین: ½ قاشق چایخوری
پودر هل: ½ قاشق چایخوری
جوزهندی: ¼ قاشق چایخوری
دانه فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه کالباس خانگی ابتدا مرغ ها را داخل میکسر ریخته به آن سیر ، آرد سفید ، آرد نشاسته ذرت ، سس گوجه فرنگی ، سس کچاب ، نمک ، ادویه کالباس را اضافه کرده و مخلوط می کنیم در مرحله بعد زرده تخم مرغ و گوشت ( تکه های گوشت بسیار نازک باشد تا در این مدت زمان بپزد ) رو اضافه کرده و باز مخلوط می کنیم . به جای گوشت شما می توانید از قارچ بلانچ شده استفاده کنید. برای بلانچ کردن قارچ به این ترتیب عمل کنید: قارچها را به صورت اسلایس خرد کنید و روی آنها آبجوش بریزید. ۲ الی سه دقیقه صبر کنید و سپس آنها را داخل آب یخ بریزید. به این ترتیب برای موارد دیگر میتوانید قارچها را به مدت چند ماه فریز هم کنید. در این مرحله پسته و هویج را اضافه می کنیم و با دست خوب ورز می دهیم تا حسابی مخلوط شود .
بعد مواد را در سلفونهایی که در بازار و لوازم قنادی فروشی موجود می باشد ریخته ( البته من از چند مغازه پرسیدم تمام کرده بودند ) اگر نبود می توانید در قالب های مستطیل شکل یا حتی لیوان بریزید .برای درست کردن کالباس لیوانی باید از لیوانهایی استفاده کنید که هم تحمل حرارت زیاد را داشته باشند و نشکن باشند و هم ممکن است رنگش بعد از استفاده کدر شود و دیگر برای پذیرایی قابل استفاده نباشد. پس از مقاومت لیوانتان حتما مطمئن باشید.
روی لیوانها یا قالب را فویل بکشید و در قابلمه آبجوش با گنجایش ظروفتان قرار دهید. مقدار آب باید تا کمر لیوانها یا قالب باشد نه بیشتر. مدت زمان پختن کالباس مرغ و گوشت خانگی ۱ و نیم الی ۲ ساعت روی شعله ملایم گاز است. در تمام مدت پخت کالباس درب قابلمه را برندارید. مراقب باشید فویل سوراخ یا درز نداشته باشید. کالباس خانگی مرغ و گوشت به راحتی از لیوان جدا میشود.
نکات کالباس خانگی
– طرز تهیه کالباس خانگی گوشت هم دقیقا به همین ترتیب است با این تفاوت که به جای گوشت مرغ از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
– برای درست کردن کالباس ساده خانگی میتوانید قارچ و پسته و گوشت قرمز را حذف کنید.
– طرز تهیه کالباس دودی هم به این ترتیب است. اما برای طعم دودی کالباس باید به ازای هر ۶۰۰ گرم گوشت مرغ یا مخلوط گوشت گوسفند و گوساله، ۴۰۰ گرم سویای دودی یا کبابی که از قبل خیساندهاید هم اضافه کنید. سویا را همراه با گوشت در غذاساز پوره کنید.
– اضافه کردن قالب یخ برای پایین آوردن دمای گوشت است.
– بعد از آماده شدن کالباس ۱ ساعت صبر کنید و سپس به راحتی آنها را از لیوان جدا کنید.
– به کالباس حدود ۶ ساعت در یخچال استراحت دهید تا خوب خودش را بگیرد و به راحتی برش بخورد.
– چون این کالباس خانگی مثل کالباس بیرونی و بازاری مواد نگهدارنده ندارد بهتر است نهایتا ظرف سه روز مصرف شود.
– برای درست کردن کالباس مرغ یا گوشت نیازی به پختن گوشت مرغ یا گوشت قرمز ندارید. روی شعله ملایم گاز و در عرض دو ساعت گوشت حسابی در بخار آب مغز پخت میشود.
کالباس همان ژامبون است؟ فرق کالباس و ژامبون چیست؟
در ایران میان ژامبون و کالباس ظاهرا تفاوتی نیست اما در اصل ژامبون به مدلی از کالباس گفته میشود که صرفا از گوشت ران خوک درست میشود. پس در ایران ما ژامبون صرفنظر از اینکه چند درصد گوشت دارد، به معنای واقعی کلمه نداریم و هر چه هست کالباس است نه ژامبون، کالباس گوشت، مرغ، گوشت و قارچ، مرغ و قارچ، کالباس گیاهی، کالباس دودی و … .
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.