بلیط هواپیما سوئیت تبریز

طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

زمان مطالعه : 4 دقیقه - تاریخ بروزرسانی :
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

در این مطلب شما را با طرز تهیه حلیم کشدار خانگی آشنا می کنیم که براحتی بتوانید این غذای مفید را با اطمینان بیشتر از مواد اولیه در خانه تهیه کرده و از آن لذت ببرید. از غذاهای بسیار مقوی و خوشمزه که طرفداران زیادی در ماههای محرم و رمضان دارد حلیم است . ترجیحا برای درست کردن حلیم خوشمزه و یا نذری از گوشت بخصوص بوقلمون  استفاده می شود اما گاهی اوقات برخی افراد آن را با مرغ تهیه می نمایند که خوش طعمی آن نسبت به گوشت مقداری کمتر می باشد.

حلیم کشدار خانگی  طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

مواد لازم

گندم(ترجیحا پوست کنده) : ۵۰۰ گرم
گوشت(ترجیحا بوقلمون) : ۳۰۰گرم
آب : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم(خیلی کم)
روغن حیوانی یا کره آب شده : به مقدار لازم
شکر و دارچین : به مقدار لازم برای تزیینات

طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

اولین کاری که باید بکنیم گندم را خیس کرده . گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو از ظرف خارج میکنیم. بعد اون رو با گوشت و یکی دو لیتر آب در قابلمه روی حرارت میذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم کامل بپزد.

حلیم کشدار خانگی  طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه.البته گوشت که نیم پز شد نمک رو هم اضافه میکنیم. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم . اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنید.جلوگیری از سر رفتن گندم موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم می شود.

برای زودتر پختن حلیم خانگی می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.هر چه بیشتر حلیم را بکوبید بیشتر کش خواهد آمد.برای تهیه حلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه با استخوان و در کنار آن گوشت سردست و سرسینه هم اضافه کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کش آمدن حلیم شود.گوشت حلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشته های آن شده و مانع کش آمدن حلیم می شود.حلیم هر چقدربیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت بپزد هم خوشمزه تر می شود و هم ظاهر زیباتری هنگام سرو پیدا می کند.

فن جالب در دستور تهیه حلیم

اضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت و در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید.

دارچین در هنگام پخت حلیم

حین پخت می توانید یک عدد چوب دارچین به مواد اضافه کنید و بعد از پخت چوب را خارج کنید.

تاثیر گندم در زمان پخت حلیم

مقدار گندم هر قدر بیشتر باشد باید زمان پخت بیشتری در نظر بگیریم.

جدا کردن پوست گندم هنگام پخت حلیم

اگر گندم با پوست استفاده کردید. لازم است بعد از پخت آن را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود.

حلیم مقوی

اگر دوست دارید حلیم مقوی تری تهیه کنید می توانید پس از پخت دو قاشق غذاخوری کنجد خام اضافه کنید تا حلیم با کنجد داشته باشید.

حلیم شیر

اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیر خواهید داشت.

حلیم مخصوص برای کودکان

اگر حلیم مخصوص کودک درست می کنید می توانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.

حلیم کشدار خانگی  طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

درست کردن حلیم بازاری

برای اینکه حلیمی شبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.

جایگزین شکر برای سرو حلیم

استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود می توانند از شکر یا نمک برای سرو حلیم استفاده کنند.

حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت از خواص بالایی برخوردار است؛ گندم موجود در حلیم منبع روی، آهن، منیزیم و نیاسین است و اگر از گندم سبوسدار استفاده شود برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نیز موثر خواهد بود.برای له کردن حلیم حتما از گوشت کوب استفاده کنید و هرگز حلیم را در غذاساز یا مخلوط کن میکس نکنید.

حلیم کشدار خانگی  طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

حلیم آماده است امیدوارم که از نکات پخت حلیم استفاده کنید . زمان کشیدن هم با کره و دارچین و شکر و کنجدتزیینش میکنیم.

حلیم کشدار خانگی  طرز تهیه حلیم کشدار خانگی

 

 

طرز تهیه حلیم برای کودکان

اگر حلیم مخصوص کودک درست می کنید می توانید آن را پس از پخت از صافی رد کنید تا کاملا یکدست شود.

طرز تهیه حلیم بازاری

برای اینکه حلیمی شبیه به حلیم بازاری داشته باشید باید قبل از اضافه کردن گوشت، گندم پخته را میکس و صاف کنید.

طرز تهیه حلیم شیر

اگر پس از پخت گندم یعنی قبل از اضافه کردن گوشت اجازه دهید آب گندم تا حدی کشیده شود و به جای آن مقداری شیر اضافه کنید حلیم شیر خواهید داشت.

           
چاپ

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حداکثر سایز عکس : 2 مگابایت.