رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۹ تیر ۱۳۹۶

شهر سنگان

لینک این مطلب کپی شد!

سَنگان یکی از شهرهای استان خراسان رضوی ایران است.

سنگان یکی از شهرهای خراسان رضوی با تقریباً ۱۸ هزار جمعیت است و دارای بزرگترین معدن سنگ اهن خاورمیانه می‌باشد. آثار باستانی زیادی دارد از جمله می‌توان به مسجد ابوبکر صدیق(مسجد گنبد) مسجد جامع قدیم سنگان و آسیاب‌بادی‌های آن اشاره کرد. سنگان دارای چهار قلعه می‌باشد که دو تای آن تخریب شده‌است.
شهر فعلی سنگان که در قدیم معربش سنجان بوده و پرجمعیت ترین شهر از شهرستان خواف می باشد که در ۶۵ کیلومتری شمال مرز افغانستان قرار دارد . این شهر تاریخی که زمانی مسکن اصلی پارسیان هند بود در کشاکش دهر وفراز ونشیب های فراوانی به خود دیده وحملات یاغیان وطمع ورزان زیادی را تحمل کرده است . هرحاکم متجاوزی چشم به خواف داشت ابتدا به فکرتصرف سنگان بر می آمد وتاسنگان را تصرف نمی کرد در بقیه نواحی موفق نمی شد .
حدود آن از شمال به تایباد .جنوب به قاینات .غرب به جلگه زوزن وشرق به افغانستان منتهی می شود . وظعیت طبیعی آن جلگه ای می باشد .
سنگان اگر چه قبل از اسلام اهمیت داشته ولی حداقل از آغاز اسلام تا قرن نهم هجری از شهرهای معتبر بحساب آمده وجغرافی دانان ومورخان از آن به عنوان یکی از شهرهای پنجگانه ولایت خواف یا شهرهای معروف نیشابور نام برده اند .
از جمله اصطخری .ابن حوقل .یاقوت حموی وجغرافی دانان قرن چهارم آنرا از شهرهای نیشابور دانسته اند .
اگرچه از قرن دهم سنگان سیرنزولی داشته ولی در همه حال بواسطه ی مرکزیت وواقع شدن در مسیرهرات به خواف .سلامه .زوزن وخرگرد مورد هجوم متجاوزان قرار گرفته که اثرات زیان باروعقب ماندگی های مادی ومعنوی را سبب شده است به طوری که در صدر اسلام لشکر اسلام به فرماندهی عبدالله ابن عامر برای حمله به هرات به سنگان آمده وزرتشتیان متعصب با آن مقابله نمودند. (آرامگاه خواجه انجیر و حضرت سلطان شکربار ) مربوط به همین واقعه است که پارسیان سنگانی اسلام رانپذیرفتند و جزیه هم ندادند ومبارزه نکردند بلکه سربه بیابان گذاشته وبعد از طی طریق از جزیره هرمز کنونی در خلیج فارس به ایالت گجرات هندوستان رهسپار شدند ودر آنجا روستایی بنا نمودند بنام سنگان و پارسیان هند از تبار همین سنگانی های امروزند .

با تشکر از جناب آقای محمد علی قادری بابت ارسال این مطلب

 شهر سنگان

           
 

نظر کاربران :

  • حسام

    خوبی ها و بدی های سنگان رو بگم چون چند سال اونجا بودم
    خیلی خون گرم هستند . اصلا اهل خلاف و مخصوصا دزدی نیستن . به همدیگه احترام زیاد میزارن مخصوصا به مسافرین . با همدیگه متحد هستند
    بد یهاشم اینکه شهرشون جای تفریحی به جز باغ هاش و زیارتگاههاش نداره . البته اماکن تاریخی داره که من نرفتم .

    ۱۱ فروردین, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    جاهای تفریحی زیادی نداره یا من بلد نبودم یا به طور کلی جای زیادی نداشت که بگردیم

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    سنگان رتبه یک معادن آهن و داره و اکثر جاهای دیدنیش همون زیارتگاهاش هست‌به غیر از اینا منکه چیزی ندیدم

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *