رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۲ شهریور ۱۴۰۰

روستای محمدقاسمی

اشتراک گذاری

روستای محمد قاسمی واقع در شرق بخش بیرم که امروزه به عنوان طلای سبز لارستان زبانزد عام و خاص است. این سبزینه لارستان سالانه با داشتن ۱۰ چاه کشاورزی که دور تا دور روستا را با نیروهای سبز خود محاصره کرده اند حال و هوای به این روستا بخشیده است . و کشاورزان اعتقاد دارند میانگین برداشت گندم سالانه از این روستا ۵۰۰ تن است .

شغل اهالی روستا

شغل مردم این روستا نیز همانند اکثر روستاهای ایران کشاورزی و دامداری می باشد . جا دارد از انسانهای بزرگ که این شغل پیغمبری را برگزیده اند یه تشکری کنیم و بگیم خسته نباشید.تقریبا شاید بیش از سه هزار راس بز و گوسفند در روستا موجود باشدو یکی از راه های درامد اهالی روستا پرورش گوسفند است .

n00011210-r-s-000 روستای محمدقاسمی

 جا دارد از خانم یا آقای حسینی بابت توضیحات بیشتر درباره این روستا که در بخش نظرات می باشد  تشکر کنیم .

           
 

نظر کاربران :

  • حسین محمدقاسمی

    پدربزرگ من ازخانهای اطراف شیرازبودن که با قانون حمل صلاح رضاشاه درافتادوبه منطقه جنوب فرارکردبعدازسالهاگرفتنش وبابرادرش آوردنش شیرازواعدامش کردن می‌خوام تاریخچه به وجودآمدن روستاتون رابدونم.
    متشکرم

    ۱۸ اسفند, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • حسینی

    اطلاعات داده شده در مورد روستای محمدقاسمی از توابع بیرم لارستان تکمیل نشده است.
    اگر بوسیله ی گوگل این روستا را جستجو کنید،در اولین نگاه،متوجه یک کمربند سبز که روستا را احاطه کرده است میشویم.بهترین زمینهای کشاورزی اطراف این روستا همچون حلقه ی انگشتری است که نگین آن روستای محمدقاسمی و معروف به قلعه محمدقاسم است.همانطور که گفتیم روستا در حصار زمینهای کشاورزی است و اضافه کنم که جنوب غرب روستا هم به کوهستان تکیه زده و از این منظر روستایی دلنواز با چشم اندازی مملو از آرامش است.شغل غالب مردم کشاورزی و دامداری است و درب هر خانه تعدادی گوسفند بهمراه گاو و پرندگان خانگی مختص محیط روستا نگهداری میشود. تعدادی هم به کارهای نجاری،نقاشی ساختمان و مشاغل دیگر در داخل و خارج از منطقه مشغول اند.
    آب و هوای روستای محمدقاسمی بطور کلی گرم و خشک نابستانی و سرد و خشک زمستانی است و تقریبا تمام فصول سال مردم به کار مشغولند و بطور کلی مناطق جنوبی مناطق کار و تلاش شبانه روزی و دائمی هستند.دوره ی بارندگی های تابستانه معروف به چل پسین که یکماه و نیم از چله را شامل میشود ک دوران بارندگی تابستانه است که هر چند مانند سابق نیست اما نمیشود آنرا انکار کرد.اینجا هم تش باد یا همان بادهای ۱۲۰روزه ی آتشین را داریم.گرمای هوا
    در تابستان تا۴۸درجه و حتی گاهی به مرز ۵۰درجه را به خود دیده است.محصولات کشاورزی تابستانه نظیر سیفی جات نظیر فلفل تند،دلمه ،کنجد،ذرت،یونجه،هندوانه و انواع خیار،سبزیجات،میوه جات خرما ،انواع لیمو و ..
    زمستانه:گندم،جو آبی و دیم،کلزا و بسیاری دیگر
    درختان بومی کنار که به وفور دیده میشود.و کنارهای دیشو،گود،مسیح،کهدونی و …از کهن ترین درختان کنار
    است که به اسم شهره هستند را نیز میتوان نام برد.
    پوشش گیاهی کوهستان بادام کوهی و درخچه های دیگری که در رشته های زاگرس به فور است را باید نام برد،آویشن کوهی،موره تلخ،کریشک،اسفند،پونه،بربیز،شربتی و خیلی از گونه های دارویی دیگر در کوه مجاور روستا برداشت میشود.
    دو رودخانه ای فصلی یکی از وسط روستا که از کوه مجاور بنام سیاه کوه در زمستان سیل آبهای بسیار سهمگین را بخود میبند که بسیار خطر ناک است و در سالهای نه چندان دور بعلت عدم ظرفیت تحمل دیواره ها پاسخگوی ظرفیت سیل آب نبوده و آب از دیواره ها سرریز و موجب تخریب خانه های بسیاری در روستا در
    شده است.رودخانه ی دوم که یک شعبه سیل آب آن از دیشو و از کوه مجاور سرازیر و شاخه ی دیگر از روستا ی بالاده است که حجم سنگینی از آب در پهنه ی وسیعی جاری میشود که بسیار خطرناک است و جای تامل دارد که چرا مسئولان بخش و شهرستان براحتی از کنار آن میگذرند.بارندگی های زمستانه در بهترین حالت از اوایل آذر شروع و تا پایان فروردین ادامه دارد.بهار و حال و هوای بهاری روستا و مردم روستای محمدقاسمی را باید در زمستان با چشم دید.خاطرات بارندگی های شبانه زمستان و باران های هفت روز و هفت شب هم واقعیتی است که اهالی از آن بسیار
    یاد میکنند.از چ بگویم و از کجا
    اما باید گفت در حق این روستا بسیار اجحاف شده است،محمدقاسمی ظرفیت بالایی در گردشگری و تامین محصولات کشاورزی دارد که امروز با پدیده بحران آب و خشکی روبروست،روستایی که روزگاری قنوات و رشته چاههای قدیمی چهره ای خاص به آن داده بود اکنون آن سرحالی گذشته را ندارد.با اطمینان باید گفت که تا کمتر از یک دهه دیگر آثاری از آن کشاورزی با رونق و مسلما دامداری در این روستا نخواهیم دید،بلکه تاثیر آن بر روی دهستان بالاده و بیرم بسیار نگران کننده خواهد بود.از جمله طرح های بررسی شده که تحقیقات آن در سال ۸۹به پایان رسیده
    اجرای طرح سد سیاه کوه است که با مهار سیل های فصلی روحی تازه در کالبد بی جان سفره های زیر زمینی
    خواهد دمید و از اثرات مطلوب آن جلوگیری از بیکاری هزاران نفر و نجات شغل های معیشتی آنان خصوصا کشاورزی و دامداری است موجب خواهد شد.
    در خصوص روستای محمدقاسمی بعنوان نگین سبز منطقه بیرم هر چه بگوییم کم گفته ایم و حق مطلب ادا نمیشود مگر اینکه بیننده خود از نزدیک شاهد باشد.

    ۲۳ تیر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • fardin

    سلام دوست عزیز
    اگر اهل محمدقاسمی هستی لطفا به ایدی من در تلگرام پیام بدین
    متشکر میشم:rafigh_shafigh_2532
    میخوام در مورد روستای محمدقاسمی اطلاعات کسب کنم و در سمینار جشنواره روستاها بگم
    ممنون و سپاس

    ۲۰ آبان, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • حسام

      سلام همه چی تمام فقط این که جاده ورودی بیرم وبین روستایی واقعا برای عبور و مرور سخت شده هرعان ممکنه تصادفی رخ بده هرچند که چند روز پیش بعلت فاقد شانه بودن جاده تصادفی رخ داد خدارو شکر منجر به فوت نشد می طلبه که در این زمینه هم مسولین به فکر باشن

      ۳ آبان, ۱۴۰۲
    • alipour

      بهترین آب و هوا و بهترین مردم رو در منطقه بیرم این روستا داره و البته بهترین محصولات کشاورزی به ویژه سبزی.
      تاریخچه ایجاد این روستا برمیگرده به حدود ۲۰۰ سال پیش و این روستا یکی از با قدمت ترین روستاهای منطقه بیرم هست؛ مردم این روستا اصالت بوشهری دارند واصالتا اهل شهرستان دشتی استان بوشهر بوده اند که حدود ۲۰۰ سال پیش از آنجا مهاجرت میکنند و به این منطقه می آیند و در اینجا قلعه بنا میکنند که نام این روستا هم از نام همین قلعه گرفته شده است “قلعه محمد قاسم” .
      این قلعه هم اکنون در قسمت شمال شرقی روستا قرار دارد و جزئی از روستا است.

      ۲۱ فروردین, ۱۴۰۳

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *