جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای ساتیاری

تاریخ بروزرسانی :
۲۵ مرداد ۱۳۹۶

اگر تاکنون تنها جاده‌ای مثل جاده چالوس را به عنوان جاده‌ای ییلاقی شناخته‌اید، پس حتما به دیگر نقاط کشور سفر نکرده‌اید! یکی از جاده‌های زیبا و خوش آب و هوا که در غرب کشور واقع شده، جاده‌ای است که شما را از کرمانشاه به روستای ساتیاری می‌رساند؛ روستایی در بخش باینگان شهرستان پاوه که چهره متفاوتی از منطقه اورامانات را برای هر گردشگر به نمایش می‌گذارد. ساتیاری، روستایی پلکانی است که ۱۲۵کیلومتری غرب کرمانشاه و ۲۵کیلومتری جنوب غربی پاوه واقع شده. خبر خوب این است که شما می‌توانید با اتومبیل شخصی خود جاده منتهی به روستا را بپیمایید و از این نظر دچار مشکل نخواهید شد.

گردش در روستا و دیدن معماری بومی و سازگار با طبیعت آن؛ گردشی در ارتفاعات این روستا و کوهپیمایی‌های جذاب؛ بازدید از برخی باغات روستا با هماهنگی مردم محلی؛ دیدن حیات وحش منطقه شامل گراز وحشی، گرگ، دیدن جنگ کبک‌های کوهستان و شندیدن صدای دلنشین آنها البته با همراهی راهنمایان محلی تنها بخشی از تجاربی است که در خود روستا می‌توانید به دست آورید. اما این همه ماجرا نیست. گردشگرانی که به این منطقه سفر می‌کنند، اغلب سعی دارند اطراف این روستا و جاذبه‌های پیرامون آن را نیز تا جای ممکن ببینند. ساتیاری از غار قوری قلعه ۶۰ کیلومتر، از خانه و غار دستکند حسین کوه کن ۱۵ کیلومتر، از منطقه حفاظت‌شده بوزین و مرخیل ۱۰کیلومتر، از رودخانه سیروان و سد داریان۵۰کیلومتر و از روستای هجیج و آبشار زیبای بل ۶۰ کیلومتر فاصله دارد. بنابراین بهتر است هیچ کدام از این جاذبه‌ها را نیز از دست ندهید.

برای اقامت در این روستا هم، پیشنهاد می‌شود سراغ اقامتگاه بوم‌گردی ساتیار را از محلی‌ها بگیرید؛ خانه‌ای که توسط خانواده مرادی اداره می‌شود و معماری بومی روستا را حفظ کرده، آن هم به‌رغم تغییرات ناخوشایندی که در معماری برخی بخش‌های روستا به وقوع پیوسته است. حسن انتخاب اقامتگاه‌های بوم‌گردی در هر سفر این است که شما می‌توانید به واسطه تعامل با مردم بومی، با فرهنگ منطقه آشنا شوید و همین‌طور غذاهای بومی را امتحان کنید و سوغات ویژه آن مقصد را با خود به همراه بیاورید. وقتی دارید از روستا خارج می‌شوید فراموش نکنید که به فراخور فصل، از محصولات باغی ارگانیک آن با خود به سوغات بیاورید. گردو، بادام، توت خشک، انجیر خشک، مویز، انواع میوه‌های خشک محلی، گوجه خشک محلی، رب‌انار، سس انار، شیره توت، روغن حیوانی، کشک، ترخینه، آویشن کوهی، سیر کوهی، کنیوال، جعفری کوهی، بومادران(بوژانه)، چای کوهی، ریواس، کنگر و… از جمله این محصولات هستند. همچنین می‌توانید برخی از صنایع‌دستی این منطقه را نیز تهیه کنید؛ صنایع دستی همچون گیوه، انواع سبدهای چوبی بافته شده از چوب ارغوان، موج و جاجیم و… .

ساتیاری کجاست
روستای ساتیاری یکی از زیباترین روستاهای اورامانات با مردمانی فهیم و مهمان نواز این کلمه ای که به آن اشاره کردم اغراق نیست بلکه مردم این روستا واقعا مهمان نواز هستند و این حرف من با رفتن مهمانان عزیز به این روستا ثابت می شود.روستای ساتیاری از روستاهای تابعه شهرستان پاوه در استان کرمانشاه می باشد این روستا در حد فاصل ۲۵ کیلومتری شهرستان پاوه قرار دارد .روستای ساتیاری نزدیکترین روستا به بخش باینگان است این روستا از لحاظ جغرافیایی آب و هوایی بسیار طبیعی و زیبا دارد دامنه های روستا در فصل زمستان سفید پوش و در فصل بهار پر از درختان متنوع و دارای سرسبزی چشم نوازی می باشد روستا دارای باغات فراوانی است و میوه هایی ازجمله:گیلاس,هلو,آلو,زردآلو,گلابی,انگور,انجیر,انارو….یافت می شود ولی اکثر درختان این روستا را گردو,بادام وانگور تشکیل می دهد.در دور تا دور روستا باغات انگور (دیم)به فراوانی یافت می شود و این باغات زیبایی فراوانی به این روستا داده است در سال جاری (۱۳۸۹)باغات این روستا کانال کشی شده است و آب از طریق این کانالها به باغات روستا سرازیر می شود بعد از باغات روستا نوبت به طبیعت روستا می رسد ظبیعت این روستا ظبیعتی چهار فصل است کوههای زیبا و جنگل های انبوه و از همه زیباترصدای گوشنواز کبک ها زیبایی دو چندانی به این روستا بخشیده است. از جمله گیاهانی که در این روستا در فصل بهار یافت می شود با زبان محلی(کنگر.گوله.خوژه.خاز.کینوال.پیشوک.شن و …جنگل های این روستا پوشیده از درختان متنوعی است که اکثریت آن را درختان سقز وبلوط به خود اختصاص داده است.مردم دامدار روستا در فصل بهار به کوهستان این روستا که آب و هوایی بسیار زیبا و خنک دارد (گرده)کوچ می کنندو حدود دو سه ماهی در این کوهستان زندگی می کنند.

آب آشامیدنی مردم روستا تا دوسه سال پیش از طریق چشمه کوهستان گرده تامین می شد ولی در دوسه سال اخیر به علت کم شدن آب این چشمه از طریق چاه(دیره نیان نام محلی در روستا)تامین می شود و درحال حاضر مردم روستا دارای دو منبع آب هستند و خداروشکر از لحاظ آب شیرین هیچ مشکلی ندارند.ساختار درونی روستا:جاده روستا تا ۱۰۰ متری روستا آسفالت است و ۵۰ متر از صد متر باقیمانده سنگ فرش می باشدو باقیمانده هم در دست بررسی و ساخت است.اکثرکوچه های روستا سنگ فرش می باشد.حدود ۸۰ درصد از خانه های روستا تازه ساز هستند و اکثرا با سنگ تم تم ساخته شده اند.روستادارای دومدرسه راهنمایی و دبستان است و مقطع متوسطه را در بخش باینگان می گذرانند.مسجد روستا در وسط روستا قرار دارد این مسجد در حدود بیش از چهل سال با امام جمعه ای حاج ملا صدیق نصری اداره می شد ولی متاسفنه در یکی دوسال اخیر این بزرگوار به دلیل کسالت در بستر بیماری هستند ودر حال حاضر فرزند شایسته ایشان ملا محسن نصری امام جمعه روستا می باشند برای پدر بزرگوار ایشان آرزوی سلامت کامل داریم.نانوایی این روستاهم امسال احداث شده و الان شروع به کار کرده است.بعداز توصیف روستا وطبیعت آن نوبت به مردم روستا است همانطور که گفتم شغل اصلی مردم روستا دامداری و باغداری است زبان اصلی روستا کردی(جافی/سورانی)است.جوانان این روستا هم هریک به کاری مشغول هستند.اما متاسفانه کمبودی که بیش از همه چیز در این روستا احساس می شود فضای ورزشی و امکانات ورزشی برای جوانان روستا که بیش از حد به ورزش علاقه دارند است و امیدوارم که با همت مسولان این مشکل نیز حل شود.شورای روستا:شورا ی روستا یکی از علل آبادانی بیش از پیش روستا بوده است هرچند که افراد زیادی در شورای این روستا زحمت کشیده اند ولی بیش از همه جناب آقای مصطفی خالدی برای پیشرفت این روستا و آبادانی هرچه بیشتر آن تلاش کرده اند.من به نوبه ی خود و از طرف مردمروستای ساتیاری به این عزیز خسته نباشید عرض می کنم و امیدوارم که در تمام مراحل زندگی موفق باشد.امیدوارم که از این نوشته لذت برده باشید من در این نوشته به عنوان یک فرد روستا تلاش کرده ام که واقعیت روستا را بدون کمترین اغراقی برای شما توصیف کنم و اگر در این نوشته نکاتی هم ذکر نشده به بزرگی خودتان ببخشید با آرزوی موفقیت وسربلندی هموطنانمان و بخصوص مردم عزیز روستای ساتیاری و باز هم بخصوص آنهایی که در غربت زندگی می کنند

ساتیاری از دیدگاه دهخدا

ساتیاری . (اِخ ) دهی است از دهستان جوانرود بخش پاوه ٔ شهرستان سنندج ، واقع در ۱۲ هزارگزی جنوب باختری پاوه و ۱۰ هزارگزی باختر راه اتومبیل رو شهرستان کرمانشاه به پاوه . کوهستانی و سردسیر است و از آب چشمه ٔ مشروب میشود و محصول آن غلات و توتون و لبنیات و پشم و روغن است . ۳۸۸ تن سکنه دارد که به زراعت و گله داری اشتغال دارند، راه آن اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج ۵).

گرده

گرده منطقه ای کوهستانی در روستای ساتیاری است که آب و هوایی بسیار خنک وطبیعی دارد مردم دامدار روستا درفصل بهار و در خرداد ماه به این منطقه زیبا کوچ می کنند و به مدت دو سه ماه در این منطقه سکونت دارند.گرده دارای چشمه ای با آب بسیار خنک و زیباست اگه قسمت شد پیشنهاد میکنم حتما یه سری به این منطقه زیبا بزنید

بافت روستای ساتیاری

روستای ساتیاری یکی از قدیمی ترین روستاهای اورامانات می باشد. روستای ساتیاری تا حدود چهار سال پیش بافتی تقریبا قدیمی داشت اما از چهار سال گذشته تا به حال تقریبا تمام خانه های این روستا از نو ساخته شده اند ودر حدود این چهار سال ۱۵ خانه جدید علاوه بر خانه هایی که از نو ساخته شده است به این روستا اضافه شده است و الان این روستا بیش از ۲۰۰ ساختمان دارد.اما بافت داخلی این روستا هم هم زمان با طرح بنیاد مسکن برای خانه سازی با طرح های هادی شروع به کار کرد وجاده این روستا تا ۱۰۰ متری روستا آسفالت شده است و از اینجا به بعد سنگ فرش می باشد.

694094 روستای ساتیاری

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد