روستای درکش در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه از توابع شهرستان مانه و سملقان قرار دارد و رودخانه درکش از میان آن میگذرد. این روستا دارای طبیعتی جنگلی و کوهستانی با چشمهسارهای بسیار و تنها جنگل بلوط منطقه شرق کشور با باغهای میوه متنوع و فراوان، انواع گیاهان دارویی، حیات وحش منحصر به فرد، آثار و تپههای تاریخی متعدد و محیط زیبا و فرحبخش است و همه ساله عده زیادی از دوستداران طبیعت از شهرها و روستاهای اطراف به این مکان سفر میکنند. وجود آبشارها و رودخانهها از دیگر جاذبههای کم نظیر این منطقه محسوب میشود. همچنین در جنوب روستای درکش، کوه آلاداغ با ارتفاع ۲۴۵۵ متر و دره کنداب قرار دارد.
این روستا دارای طبیعتی جنگلی و کوهستانی با چشمهسارهای بسیار و تنها جنگل بلوط منطقه شرق کشور با باغهای میوه متنوع و فراوان،انواع گیاهان دارویی، حیات وحش منحصر به فرد، آثار و تپههای تاریخی متعدد و محیط زیبا و فرحبخش است و همه ساله عده زیادی از دوستداران طبیعت از شهرها و روستاهای اطراف به این مکان سفر میکنند.وجود آبشارها و رودخانهها از دیگر جاذبههای کم نظیر این منطقه محسوب میشود و تنها جنگل بلوط شرق کشور در اطراف این روستا قرار دارد.
همچنین در جنوب روستای درکش، کوه آلاداغ با ارتفاع ۲۴۵۵ متر و دره کنداب قرار دارد.بعلاوه در کوهسارها و درههای مجاور باغات میوه، انواع گیاهان دارویی و گونههای مختلف جانوری وجود دارد.از تولیدات محلی این روستا می توان گردو، بادام، انواع محصولات باغی شامل گیلاس، گلابی و عسل … را نام برد.این منطقه زیبا در دامنه رشته کوه آلاداغ، مشهور به کوه یامان داغی قرار گرفته و به دلیل قرارگرفتن در طول دره، به درهکش یا درکش معروف شده است.
رودخانه پرآب درکش که در این منطقه در جریان است که از کوه یامانداغی سرچشمه میگیرد و پس از سیرابکردن زمینهای کشاورزی درکش و باغات اطراف، به روستاهای پایین دست میرسد.درکش دارای مراتع و جنگلهای انبوه است که یکی از متنوعترین پوششهای گیاهی و درختی در خراسان شمالی محسوب میشود و در آن میتوان گونههای انبوه گیاهی همچون درختان بلوط را مشاهده کرد.این جنگل به صورت کمربندی به عرض ۳ الی۵ کیلومتر و طول۲۰ کیلومتر در دامنه شمالی رشتهکوه آلاداغ در محلی به نام کوه یامان داغی قرار دارد.منطقه درکش دارای باغهای فراوانی همچون گیلاس، هلو و سیب است که شکوفا شدن شکوفههای این درختان در فصل بهار زیبایی این منطقه را دوچندان کرده است.رویش گیاهان دارویی در فصل بهار همچون آویشن، کاکوتی و گون موجب میشود تا تعداد زیادی از افراد ساکن در این استان برای جمعآوری این گیاهان به کوه، تپه، جنگل و مراتع این منطقه سفر کنند.
مطالب مرتبط :