رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۰ فروردین ۱۳۹۹

روستای دارابکلا

اشتراک گذاری

استان مازندران با شهرهای سرسبز و زیبای خود در تمام فصول، میزبان مسافران بسیار زیادی می باشد.مرکز این استان، شهر ساری، دارای جاذبه های دیدنی فراوانی است که از این جاذبه ها می توان روستاهای بکر و زیبای این شهر را نام برد.یکی از این روستا ها، روستای دارابکلا می باشد که در ادامه به معرفی این روستا می پردازیم.

شما می توانید با سفر به این شهر، از این روستا نیز دیدن کنید و از طبیعت بکر، هوای دلپذیر و غذاها و شیرینی های محلی آن لذت ببرید.دارابکلا، روستایی است از توابع بخش مرکزی میاندورود شهرستان ساری، در استان مازندران ایران.روستای دارابکلا از نظر تقسیمات سیاسی جز دهستان کوهدشت غربی از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندرود می باشد.
روستای دارابکلا همانند مرواریدی در دل طبیعت می درخشد .این روستا مابین شهر ساری و نکا قرار دارد واز شمال به اسلام آباد واز جنوب به اوسا واز شرق به جامخانه و از غرب به روستای لالیم وصل میگردد. روستای دارابکلا بزرگترین روستای شمال کشور می باشد که مساحت آن در حدود ۵۲۰۰ هکتار است و اکنون جمیتی بالغ بر ۹۲۵۷ نفر دارد.

روستای دارابکلا

نام دارابکلا برگرفته از نام دارابشاه است که ۱۸۳۳ سال قبل امپراتوری دارابیان را تشکیل داد و بر شرق استان مازندران وغرب استان گیلان حکومت میکرد . مرکز حکومت دارابشاه در پدر قلعه بوده است . چون دارابشاه از داشتن پسر محروم بود ـ دخترش داردوس بانو حکومت را بعد از پدر بر عهده گرفت .
داردوس بانو با گرداش خان ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دختری به نام دیدارس بود که بعداز مرگ مادر پادشاهی امپراتوری داراب را بر عهده گرفت . دیدارس بانو حکومت خود را از دختر قلعه آغاز کرد .
پس از مرگ دیدارس بانو پایه های حکومت متزلزل شد و برای همیشه نابود گشت .

این روستا با ارتفاع ۱۱۰ متر از سطح آبهای دریای آزاد قرار گرفته است .از لحاظ توپوگرافی ، این روستا در منطقه جلگه ای واقع گردیده که شیب عمومی آن از جنوب به سمت شمال می باشد.مکانی که اکنون دارابکلا در آن واقع شده است سابقه ای کمتر از سیصد سال دارد و قبل از آن روستا در مکانی بنام گنبه که اکنون به منطقه جنگلی تبدیل شده است، واقع شده بود و پیران این روستا وجود بناها و معبد، قبرستان، حمام را در این روستا دیده اند

این روستا در دهستان کوهدشت قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۴۶۶۱نفر (۱۱۷۰خانوار) بوده‌است.

نحوه دسترسی به روستای دارابکلا

راه دسترسی به روستای دارابکلا از طریق محور ساری- نکا بوده و فاصله آن با شهر ساری ۱۵ کیلومتر می باشد

تاریخچه روستای دارابکلا

قدمت تاریخی روستا به ۴۲۱۷ سال قبل باز میگردد که در آن دوران مردم در جنگلهای دارابکلا به صورت پراکنده زندگی میکردند طبق آثار بجا مانده از آن تاریخ که کتیبه ها و سفالینه ها میباشند نشان میدهد که مردم بومی شیطان پرست بودند و طبق آداب و رسوم خود مردگان را درون سفال های بزرگی قرار می دادند.
در حدود ۲۴۰۰ سال قبل مرد روستا به دین زرتشتی روی می اورند ویکتا پرست میشوند و در سال ۳۶۶ هجری شمسی به دین مقدس اسلام روی می آورند.

جاهای دیدنی روستای دارابکلا

آثار تاریخی دارابکلا عبارت اند از : کیجا قلعه ـ پدر قلعه ـ دختر قلعه ـ حمام دارابشاه ـ حوض داردار و مجسمه اژدهای بی دست که در جنگل دارابکلا قرار دارد.

روستای دارابکلا روستای دارابکلا

پیشینه تاریخی روستای دارابکلا:
مکانی که اکنون دارابکلا در آن واقع شده است سابقه ای کمتر از سیصد سال دارد و قبل از آن روستا در مکانی بنام گنبه که اکنون به منطقه جنگلی تبدیل شده است، واقع شده بود و پیران این روستا وجود بناها و معبد، قبرستان، حمام و غیره آنرا دیده اند . البته دست طمع کار گروهی آنرا به ویرانه ای تبدیل کرده است. پدران و پدر بزرگان آجر و چوب آن بناها را کنده و جهت ساختن خانه های خود به اینجا آورده اند. وجود قبرستان و طریقه دفن مرده ها حکایت از ساکنین غیرمسلمان در این مکان دارد شاید بعد از هجوم اعراب مردم این روستا از مکانی که قبل ازآن ( امامزاده جعفر نام دارد) ساکن بوده اند به گنبه کوچ کرده اند. سنگ قبرهای موجود در امامزاده تاریخ هزار ساله را نشان میدهد این مکان نشانه هایی از آبادانی در گذشته های بسیار دور دارد وجود بقایای چند پل بر روی داربکلا رود دراین منطقه حکایت از آبادانی آن در گذشته دارد که آجرهای این پل بوسیله اهالی کنده وجهت بنای چند دستگاه ساختمان که هم اکنون وجود دارداستفاده شده است. احتمالاً مردم روستا بنا به دلایلی همچون زمین لرزه و ایجادگسل و یا اپیدمی خاصی به مکان فعلی یعنی دارابکلا کوچ کرده اند که به گفته ریش سفیدان و پیران، مردم از منطقه گنبه بر اثر زلزله و وقوع یکسری پیش آمد های دیگر آرام آرام به جایگاه فعلی کوچ کرده و سکنی اختیار نمودند.در باور عامه مردم، نام دارابکلا منتسب به داراب یکی از پادشاهان کهن ایران است و وجود قلعه ای بنام کیجا قلعه (دختر قلعه) ، که دختر داراب شاه بوده است، دلیل بر مدعای ایشان است. با توجه به نمونه های تار یخی و محلی برروی این نکته تاکید می شودکه داراب کلا در ادوار پیشین بوده است و در زمان ومکانمعین ، آخرین و صحیح ترین رسم الخط آن را علامه دهخدا داراب کلا آورده است.

کشاورزی و دامپروری در روستای دارابکلا:
عمده امرار معاش اهالی از طریق کشاورزی به خصوص توتون بود اما بیش از ۷ سال است که کشت توتون تا میزان ۷۰درصد کاهش یافته است که آن هم بدلیل سختی لین کشت و تنوع محصولات زراعی و رواج کشت آنها در روستاها از جمله کلزا، گندم، سیفی جات و … است که جانشین توتون شده اند و محصول اول روستا کلزا و گندم است که این محصول استراتژیک در بیش از ۷۰۰ هکتار از مزارع روستا کشت می شود، که ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی گندم و ۳۰۰ هکتار کلزا کشت می شود و مابقی سیفی جات و باغات با تنوع بالا می باشد. در واقع دارابکلا روستایی مستعد برای کشاورزی و جزء روستاهای نمونه شهرستان ساری محسوب می شود. همچنین این روستا دارای ۴۸ واحد دامی ( گاو و گوسفند ) سنتی و صنعتی میباشد. مقدار تولید گوشت قرمز،گوشت سفید مرغ ( ۳۲۰ تن ) وشیر (۷۲۰ تن) در سال می باشد.

           
 

نظر کاربران :

  • علی

    آقا داربکلا برای میاندرود است و از شمال به سورک وصل است

    ۱۶ فروردین, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *