در این مطلب می خواهیم شما را با طرز تهیه رشته خوشکار آشنا کنیم . رشته خوشکار یکی از شیرینی های شمال ایران بخصوص استان گیلان می باشد . این شیرینی خوشمزه از آرد برنج و مغزها درست می شود ووقتی در کوچه پس کوچه های رشت راه می روید بخصوص در بازار رشت بوی رشته خوشکار همه جا پیچیده و بسیار دل انگیز است .
فهرست
مواد لازم برای تهیه رشته خوشکار
آرد برنج ۲: پیمانه پلوپز
آب ۴: پیمانه یا به میزان لازم
مواد لازم جهت تهیه خشکبار
مغزگردو۱۰۰: گرم
مغز هل ۳: قاشق مرباخوری
دارچین: ۵/۳ قاشق مرباخوری
زنجبیل :در صورت تمایل ۱ قاشق چایخوری
شکر: پیمانه پلوپز
مواد لازم برای تهیه شربت
آب ۱٫۵: لیوان
شکر :به میزان لازم
دارچین :۱ قاشق مرباخوری
روغن :برای سرخ کردن به میزان لازم
دستور تهیه رشته خوشکار
ابتدا آرد برنج را الک کرده سپس آب را کم کم به آن اضافه می کنیم تا بصورت خمیر نرمی دربیاید خمیر را به مدت ۴۵ دقیقه ورز می دهیم سپس کم کم آب را اصافه می کنیم و نیز باز توسط دست ورز می دهیم تا مایع تقریبا شلی دربیاید به صورتی که از شانه مخصوص به راحتی خارج شود این کار ورز دادن به مدت ۱٫۵ تا ۲ ساعت طول می کشد زیرا برنج در زمان ورز دادن ور می آید.
سپس تمام مواد خشکبار را که در مواد لازم ذکر شده را با هم مخلوط می کنیم سینی مسی را چرب کرده بوسیله برس یا دستمال چرب و از مایع آرد درون شانه مخصوص ریخته و بصورت دایره ای یا ضربدری پهن می کنیم تا بصورت رشته دربیاید سپس بعد از مدت کوتاهی از سینی مسی آنرا جدا کرده و مواد خشکبار را داخل آن می ریزیم به میزان نصف قاشق مرباخوری و بعد کاملا می پیچیم روغن را در ظرف مورد نظر ریخته و رشته خوشکار را در آن سرخ می کنیم .
بعضی از افراد تمایل دارند که بدون شیره یا شربت مصرف کنند اگر به این طور میل کردن تمایل دارید کافی است مانند کتلت سرخ کنید یا اینکه شربت آنرا درست کرده و رشته خوشکارها را درون آن گذاشته و به مدت ۳ دقیقه روی حرارت قرار می دهیم اگر رشته خشکارها زیاد بماند در درون شربت له می شود.(می توانید شربت هم درست نکنید در روغن غوطه ور تک تک سرخ کرده بعد در صافی می گذاریم تا روعن اضافی آن گرفته شود وهمانطور که داغ است دو طرفش را سریع شکر می پاشیم.
طرز تهیه شربت
آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار داده و دارچین را اضافه می کنیم سپس می گذاریم تا ۵ دقیقه بجوشد سپس رشته ها را اضافه می کنیم به مدت ۳ دقیقه البته توجه داشته باشید باز هم رشته ها باید سرخ شوندنوش جان.
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.