خورش سیب و آلبالو یکی از غذاهای سنتی کرمانشاه است که طرز تهیه آن را برایتان آورده ایم.آلبالو یکی از خوشمزهترین میوههای موجود در اطراف ماست و همچنین یکی از سالمترینها! آلبالو حاوی آنتیاکسیدانهای شگفتانگیزی است؛ آنتیاکسیدانهایی چون: آنتوسیانین که سرعت رشد سلولهای تومورهای سرطانی را کاهش میدهد، اسید فنولیک که نقش محافظتی دارد، فیتوکمیکال که از بیماریهای مختلف جلوگیری میکند، فلاونول که گردش خون و سلامت قلب را بهبود میبخشد و همچنین فشار خون را کاهش داده و باعث سلامت مغز میشود. اساساً با توجه به خواص آنتی اکسیدانی این ریزمیوهها خوردن آنها به مسلح کردن بدن، کمک شایانی میکند!
سیب، یکی از سلامت بخشترین خوراکیهای اطراف ما محسوب میشود. سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بیمناسبت نیست که یک ضربالمثل انگلیسی میگوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بینیاز میکند. یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
مواد مورد نیاز برای خورش سیب و آلبالو :
مغز ران گوسفند ۲۰۰ گرم
سیب سبز ۱ عدد
کنسرو گوجه فرنگی یک دوم عدد
آب آلبالو ۲۰۰ میلی لیتر
شکر ۲۰ گرم
آلبالو (بدون هسته) ۲۰۰ گرم
لیمو ترش (آب گرفته شده) ۱ عدد
پیاز داغ ۱۰ گرم
قرص عصاره گوشت ۱ عدد
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه خورش سیب و آلبالو :
پوست سیب را جدا کرده و آن را به اندازه مکعب های ۱.۵ در ۱.۵ سانتی متری برش دهید و داخل ظرفی به آب لیموترش آغشته کنید تا سیاه نشود.
شکر را روی آلبالو داخل کاسه ای بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
گوشت را همراه با مقداری روغن داخل تابه ای تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد پیازداغ را به گوشت افزوده و بعد از ۱ یک دقیقه تفت دادن، مقداری آب جوش، عصاره گوشت و کنسرو گوجه فرنگی را به گوشت اضافه
کنید و به مدت ۶۰ دقیقه روی حرارت متوسط با در بسته بپزید.
آلبالو را از یخچال بیرون آورده، داخل شیرجوشی ریخته و به آن آب آلبالو اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا کمی غلظت پیدا کند. بعد آن را به مخلوط گوشت اضافه کنید.
تکه های سیب را به مدت ۵ دقیقه در مقداری روغن داغ تفت دهید.
۲۰ دقیقه بعد از افزودن آلبالو، سیب تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و بعد از حدود ۵ دقیقه که خورش به غلظت رسید، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و از روی حرارت بردارید و همراه با چلو زعفرانی سرو کنید.
منابع:بیتوته-باشگاه خبرنگاران جوان
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.