بلیط هواپیما

خورشت تره کوهی

تاریخ انتشار : ۲۵ مهر, ۱۳۹۷

یقینا می‌توان کشور ایران را مهد تنوع بی‌نظیری از انواع خورشت‌های لذیذ و خوش‌عطر در نظر گرفت. رنگ، طعم، عطر و مواد اولیه‌ی اکثر این خوراکی‌های خوشمزه، از جمله دلایل شهرت و محبوبیت آن‌ها در بین دیگر ملل‌ها از جمله کشور ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان خواهد بود. خورشت تره‌ کوهی ، غذایی مختص غرب ایران، بویژه مردم استان ایلام محسوب می‌شود. آن‌ها معتقدند که این خورشت محبوب، می‌تواند رقیب سرسختی برای قرمه‌سبزی در نظر گرفته شود چرا که از لحاظ ترکیب و رنگ، شباهت بسیاری بین این دو غذای سنتی مشاهده می‌شود. آشپزها و بانوان کدبانوی استان با استفاده از مواد غذایی همچون گوشت گوسفندی، لپه (در صورت تمایل می‌توان از لوبیا قرمز یا لوبیا سفید نیز استفاده کرد)، روغن حیوانی، تره‌کوهی، رب‌ گوجه‌فرنگی، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌ی مخصوص بومی، به تهیه و طبخ خورشت تره کوهی محلی می‌پردازند.


مواد لازم:

رزرو تورهای مسافرتی در لست تورز و توریاب:

*گیاه ماس بلبله ۱ کیلو *روغن ترجیحاً محلی باشد (گاو روغن)

*تخم مرغ ۴ عدد *برگ سیر ۲۰۰ گرم

*سرشیر (لور) ۱ لیوان *مغز گردو ۱۰۰ گرم

* برنج ۲ قاشق غذاخوری *نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه خورشت تره کوهی  باید سبزی ماس بلبله را پس از شستن به همراه برگ سیر خرد کردن و بعد از چند دقیقه تفت دادن برنج را به آن اضافه می کنیم و به همراه یک لیوان سرشیر (۲ لیوان آب) در داخل دیک هم میزنیم تا خوب پخته شود.

پس از اینکه این مواد کمی سرخ شدند و حالت پیوسته پیداکردند ، مغز گردو و روغن محلی (حیوانی) را به همراه ادویه و نمک به آن اضافه می کنیم و اندکی هم می زنیم و در آخرین مرحله تخم مرغ ها را به خورشت اضافه می نماییم.

این غذا می تواند ر‍ژیم مناسبی باشد برای کسانی که نمی توانند از مواد پروتئینی(گوشت) استفاده کنند و به دلیل دارا بودن سبزی و وجود آهن و ویتامین c بسیار مفید می باشد.

خورشت تره کوهی

PDFPrint

سوئیت تبریز
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    واقعا از لحاظ طعم و مزه چیزی کم از خورشت ملی سبزی نداره و با گوشت تازه محلی که بسیار سالم تهیه میشه مثال زدنیه

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۰۸:۳۵:۵۳ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    اولش نمیدونستم چیه خدایی فک کردم قورمه سبزیه ولی بعد که خوردم دیدم تخم مرغ داره و سرشیر

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۰۷:۳۳:۵۲ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    این عذا و خورشت خوشمزه رو در سفری که به ایلام داشتیم خوردیم که خانوادمون خیلی خوششون اومد و در سفر های بعدی به استان ایلام هم همین نوع غذا رو میخوردیم

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۰۱:۱۵:۴۹ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    خورش تره غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ است و در عین حال یک رقیب جدی خورش قورمه سبزی است.

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۱۶:۵۰:۰۲ پاسخ دادن
  • سفریتو

    خورشت تره کوهی یه غذای چرب که با نون سنگک فوق العاده میشه

    پنج‌شنبه -78 فروردين -621 - ساعت ۲۱:۳۶:۵۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *