رزرو هتل

خشیل، غذای یلدای آذربایجان

زمان مطالعه : 2 دقیقه - تاریخ بروزرسانی :
۲۸ آذر ۱۴۰۰

خشیل ، غذای یلدای آذربایجان یکی از غذاهای محلی است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در برابر سرما می‌شود.

مواد لازم:
بلغور گندم : یک پیمانه
آرد : ۴ الی ۶ قاشق سوپ‌خوری
آب سرد : ۴ پیمانه (یک لیتر)
شیر : به میزان لازم
عسل : به میزان لازم
کره : به میزان لازم

طرز تهیه :

_ بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.

_ حداقل ۴ قاشق آرد را در ۴ پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌تر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود. در صورت لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.

_ برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

_ خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون‌سازی بسیار مناسب است.

نکات مهم :
۱ – این دستور ۲۰۰ گرم کربوهیدرات، ۲۰ گرم پروتئین، ۶۰ گرم چربی و ۱۴۲۰ کیلوکالری انرژی دارد.

۲ – درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقوی‌تر است.

۳ – این غذا مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.

۴ – این غذا را می‌توانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.

۵ – از (دوشاب) شیره انگور نیز می‌توان به جای شکر استفاده کرد.

snapshot.aspx5 خشیل، غذای یلدای آذربایجان

           
ما را در اینستاگرام دنبال کنید

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

  • کامران فاضلی

    خشیل یک غذای محلی از استان آذربایجان است که با وجود پر کالری بودن بسیار مفید و مقوی است و برای روز های سرد سال انتخاب خوبی برای صبحانه و عصرانه است.

    ۱۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جنوب گردی