جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

حلوای اوماج

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ مرداد ۱۳۹۸

حلوای اوماج یکی از حلواهای محلی استان آذربایجان شرقی است. حلوا به خودی خود غذا یا دسری خوشمزه است اما در فرهنگ غذایی ما ایرانیان، حلوا شیرینی مجالس عزا و عزاداری می باشد. حالا چرا در مراسم عزا حلوا سرو می کنند؟مواد تشکیل دهنده حلوا آرد، روغن، گلاب و شکر یا عسل یا شیره می باشند که در نتیجه طبع حلوا را گرم می کنند. همانطور که می دانیم غم سردی محسوب می شود، بر اساس گفته های علمی، گل سرخ محمدی خاصیت ضد افسردگی دارد بنابراین خوردن حلوا (گرمی) در هنگام غم و عزاداری (سردی) تعادلی را در بدن شخص عزادار ایجاد می کند و اما حلوای اوماج بسیار متفاوت با حلواهای معمول ایست و طمع و بافت خاصی دارد. تهیه اوماج کمی زحمت دارد و حوصله ی فراوانی را می طلبد ولی نتیجه کار بسیار خوشمزه و سهل الهضم می باشد. اوماج کلمه ایی ترکی از ریشه اوماغ به معنی ساییدن است، پس همانطور که از اسم این حلوا بر می آید ما باید آرد را ما بین کفین دو دست به همدیگر بساییم و بساییم تا قلوه های شنی و سنگی بسیار ریزی درست کنیم.

حلوای اوماج حلوای اوماج

مواد لازم :
دو پیمانه آرد
سه چهارم پیمانه روغن
یک آبپاش و یک لیوان آب
نصف استکان گلاب
گردوی نیمکوب در صورت تمایل
در صورت تمایل پودر یا عرق هل کمی (روش سنتی هل نداره)
برای شهد: کمی آب نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه شیره انگور یا دوشاب
زعفران دم کرده کمی

طرز تهیه حلوای اوماج
در روش سنتی، آرد رو توی یک مجمع بزرگ میریزن و سپس با دست روش آب میپاشن تا خیس بشه. بعد این آرد خیس رو از آبکش رد میکنن و با دست روی آرد میکشن تا از سوراخ های آبکش به صورت دانه های خمیر رد بشه. حالا آرد رو توی یک سینی میریزم. با آب پاش روش آب می پاشیم و با دست دیگه با یه چنگال مدام سطحش رو به هم میزنم تا آرد گبه لوله های ریز خمیر (اوماج) تبدیل بشه.
حالا این سینی رو میذاریم تو آشپزخونه تا یه کم خشک بشه. چون اگه تو همین حالت سرخش کنیم کاملا دونه ها به هم چسبیده و خمیر میشه. در این فاصله با نصف پیمانه شکر شربت درست می کنیم توی این شربت زعفران هم می ریزیم و توش نصف پیمانه دوشاب غلیظ می ریزیم و می گذاریم یه کم بجوشه تا موقع ریختن توی حلوا داغ باشه. وقتی اوماج ها کمی خشک شدند میریزمشون توی غذا ساز تا دونه ها همه یک دست ریز بشن. در روش سنتی اوماج ها رو با دو سه سایز الک می کردند و اول اوماج های درشت رو تو روغن و در اخر اوماج های ریز رو میریختن تا اوماج ها در نهایت یک دست سرخ بشن. من که این کار رو میکنم همه اوماج ها یک اندازه میشن پس نیازی به الک کردن نداریم. سه چهارم پیمانه روغن رو داغ میکنیم. و اوماج ها رو توش میریزم و روی حرارت ملایم همش میزنیم تا سرخ بشه. به قدری هم می زنیم که رنگش کاملا عوض بشه. حالا وقتشه که شربت رو تو حلوا بریزیم. البته قبلش یه کم گلاب توی شربت می ریزیم. شربت رو که ریختیم توی حلوا یه کم روی حرارت هم میزنیم تا به خرد حلوا بره و از روی حرارت بر می داریم. این حلوا کلا تزئین خاصی نداره و همینجوری سرو میشود.
منبع:سیتی پدیا

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *