جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

ترخینه

تاریخ بروزرسانی :
۲ مرداد ۱۳۹۳

تَُرخینَه : به دو طریق و مزه و طعم مختلف تهیه میشود . که انواع آن دوئینَه و شُمینه است .

ترخینه ترخینه

طرز تهیه : ابتدا سبزی از نوع شَلََم را که مخصوص تهیه این غذا است به قطعات بسیار ریز و ریشه آن را خرد کرده و به همراه گوجه فرنگی رسیده و رنده شده که بهتر است از نوع گوجه محلی باشد و آب انار با هم مخلوط کرده مقداری سبزیجات معطر از قبیل ترخن ، تعناع ، و … و همچنین پیاز و فلفل و زردچوبه و مایه خمیر را به آن اضافه کرده و به مدت چهار روز مایه تهیه شده را دور از آفتاب قرار داده و سپس گندم خرد

شده را به آن اضافه کرده به صورت خمیر درآمده و تا تقریباٌ پنج روز دیگر نیز رسیده میشود و همه مایه به خورد گندم میرود و ماده خوشبو و خوش طعم تهیه میشود سپس پینُه ( پونه ) کوهی را روی سطح پاکی در محل سربسته ای پهن کرده و ماده آماده شده را به شکل و قطعات مختلف روی آن قرار داده تا خوب خشک شود البته بنا به ذائقه افراد عده ای ماده را به شکل خمیر مربوط را در یخچال نگهداری می کنند …..

این غذا معمولاً در فصل سرما پخت میشود و با توجه به مواد متشکله آن حاوی ارزش غذایی بسیار بوده و غذای مناسب جهت سرما خودگی میباشد .در ضمن تقریباً یکماه قبل از شروع فصل سرما ماده آن آماده میشود و در هنگام پخت مدت زمان کمی را می طلبد تا آماده شود . به این طریق که چند دانه خشک شده از ترخینُه را داخل ماش پخته شده و پوست کنده شده به همراه آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده و سپس پیاز داغ کرده و میل میکنند . البته بنا به ذائقه افراد میتوان بدون ماش هم آن را پخت کرد .

نوع دوم : تهیه ترخینُه دوئینَه است که بسار ترش مزه بوده و فقط حاوی دوغ و گندم پوست کنده شده میباشد و مقداری سبزیجات معطر و نمک و فلفل به آن اضافه کرده و تقریباً به مدت ۷ روز آماده میشود.

 

تریخینه 1 ترخینه

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 3]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این غذا یا بهتر بشه گفت سوپ رو برای گرم شدن در فصل های سرد استفاده میکردن این رو بخاطر داشته باشید در ایام قدیم ایلام ( ۵۰ سال پیش به قبل) زمستان تا انتهای فروردین ادامه داشته و زمین پوشیده از برف میشد. این غذا رو ما معمولا تند و گرم همراه با پیازداغ و نعاع داغ سرو میکنیم و برای زمستان فوق العاده است.
    البته برای کسی که زکام یا سرماخوردگی داره بدون روغن تجویز میشه

    ۲۴ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    ترخینه بیشتر در فصل سرما پخته میشه و میشه گفت حکم سوپ رو واسه بیماران داره

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *