تالار محراب تهران در چند سالن مجزا از اجراهای گروه های مختلف نمایشی میزبانی می کند.اگرچه تالار محراب همه استانداردهای لازم را به عنوان یک سالن تئاتر مناسب ندارد، اما ظرفیتی با ارزش در دل شهر است که گویی سالهاست مخاطب خود را گم کرده است.تالار محراب در دل شهر تهران در تقاطع خیابان ولیعصر(عج) با خیابان امام خمینی(ره) قرار گرفته است، ایستگاه متروی امام علی(ع) در نزدیکی آن قرار دارد و دسترسی به تالار را برای بسیاری آسانتر کرده است.ماه مبارک رمضان سال ۱۳۸۶ بود که تالار محراب بعد از هفت سال خاک خوردن، به واسطه تلاشهای شبانهروزی مدیر وقت تالار؛ ˈشهرام نوشیرˈ بازسازی و بازگشایی شد.آمادهسازی یکصد و ۶۰ صندلی در طبقه پایین و یکصد و ۵ صندلی در طبقه بالای تالار از جمله این تعمیرات بود، تالاری که پیش از آن سیستم صوتی و آگوستیک استانداردی هم نداشت.
در طرح بازسازی تالار محراب حدود ۶۰۰ متر فضای مفید فرهنگی به تالار محراب اضافه شد که نهایتا دو پلاتوی تمرین تئاتر و یک بخش مخصوص برای استقرار کارمندان مجموعه، کتابخانه و سایت اینترنت نیز در آن تعبیه شد.
سالن اصلی محراب با ظرفیت ۲۶۰ صندلی و سالن کوچک آن با ظرفیت ۸۰ صندلی طراحی شد و با توجه به سبقه این تالار به عنوان یکی از پایگاههای اصلی تعزیه، تکیهای نیز در حیاط تالار برای اجرای نمایشهای آیینی و سنتی و تعزیه و شبیهخوانی ساخته شد.
بدین ترتیب تالار محراب به عنوان زیر مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، فعالیت خود را از سر گرفت، اما باید اذعان کرد که حتی پس از این تعمیرات نیز تا چندی پیش فقط در روزهای جشنواره مورد استفاده قرار میگرفت.
فضای دلگیر و متروک تالار به خصوص در سالهای اخیر، مخاطب را دلزده کرده و ناامید میکرد به شکلی که تماشاچی تئاتر، زرق و برق مجموعههایی همچون تئاتر شهر و یا مجموعه ایرانشهر را مسلما به حضور در تالار محراب ترجیح میداد.
محراب در سالهای اخیر میزبان تئاتر شهرستانهای استان تهران بوده است و اگر منصف باشیم، نمایشهای فاخری را نیز ارایه کرده است که نشانگر استعدادهای پنهان و پیدای جوانان استان تهران است، اما مشکل اینجاست که مشکل کمبود مخاطب از همان سالهای اولیه گریبان این تالار را گرفته است.
منابع:
بزنیم بیرون
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
نظر کاربران :
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.