بیمارستان قدیمی فیروز کوه مربوط به دوره پهلوی است و در فیروز کوه، ایستگاه راه آهن واقع شده است. این بنا که تلفیقی از معماری سنتی ایران و معماری آلمانی است در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۲۸۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در اواسط و سمت چپ خیابانی که میدان معلم شهر فیروزکوه را به ایستگاه راه آهن متصل می کند. ساختمان بیمارستانی وجود دارد که در حدود سال ۱۳۱۰ هجری شمسی و همزمان با احداث راه اهن سراسری ایران در یک طبقه ساخته شده است.
معماری بیمارستان قدیمی فیروزکوه
سبک معماری بیمارستان تلفیقی از معماری سنتی ایران و معماری آلمانی است. ورودی بیمارستان در سمت جنوب واقع شده و شامل ایوانی با سه ستون مربع شکل است که دارای سر ستون هایی با تزئینات گچبری است. ترکیب کلی بیمارستان مستطیل شکل و در جهت شرقی-غربی احداث شده است. سقف آن با شیروانی که دارای خرپای چوبی است پوشیده شده . در لبه ازاره زیر بام و کنار پنجره ها از سنگ های تراشیده شده به عنوان تزئین استفاده شده است. در و پنجره های بنا چوبی و در تعمیرات سال های بعد تغییراتی در آنها و در فضای داخلی بیمارستان ایجاد شده است. بر پیشانی بنا کتیبه ای با کاشی وجود دارد که در قسمت بالای آن کلمه “بیمارستان” و در زیر آن جمله “سرّ کارها تندرستی بود” نوشته شده است. بنای تاریخی بیمارستان فیروزکوه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نحوه دسترسی
آدرس: استان تهران ، شهر فیروزکوه ، میدان معلم
از دوستان و هموطنان عزیز ساکن فیروزکوه تقاضا داریم در صورت داشتن تصویری از این بیمارستان قدیمی آنرا برای ما ارسال بفرمایید.قبلا از همکاری شما برای معرفی این جاذبه تاریخی سپاسگزارم.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.