دن گارسیا سیلوا نیگوئرا در سال ۱۰۲۶ ه.ق به ایران آمد. او بازار لار را چنین توصیف میکند:
«… این بازار بدون شک یکی از زیباترین و فاخرترین بناهای سراسر قاره آسیاست و میتواند با مجللترین فروشگاههای اروپا برابری کند…».
منابع آب زیرزمینی لارستان کم است و از طرفی، گنبدهای نمکی موجب شوری آب آن میشوند.
زمین هم مناسب نیست، بنابراین فعالیت در بخش کشاورزی خالی از مشکل نخواهد بود. اما موقعیت خاص جغرافیایی و سیاسی، شهر لار را به سمتی سوق داد که مبادلات تجاری، اقتصادی و حتی سیاسی خود را از بصره تا سواحل غربی هندوستان گسترش داد.
هسته اصلی این فعالیتها بازار لار بود. این بازار که به شکل صلیبی ساخته شده، شکل و طرح خود را حداقل در چهارصد سال اخیر حفظ کرده است.
برخی معتقدند که سابقه تاریخی بازار لار به قبل از اسلام میرسد و برخی دیگر احداث آن را به صدر اسلام نسبت میدهند.
قدر مسلم اینکه، بازار پیش از قدرت یافتن صفویه وجود داشته و در زمان شاه عباس، تعمیری بنیادین شده است. به احتمال زیاد سبک معماری بازار لار بر ساخت بازار چیتسازهای اصفهان، بازار بخارا و بازار وکیل شیراز اثر گذاشته است.
از جمله موارد جالب توجه در طراحی بازار لار، جهت محورها یا راستههای آن است که میتواند متأثر از شرایط محیطی، به خصوص گرمی هوای ناحیه لارستان و جهت باد و شاید هم جهات مقدس مذهبی باشد. جای شک نیست که اعداد مقدس ۴، ۷، ۸، ۱۲ و ۱۴ در تعیین تعداد مغازههای هر یک از فضاهای بازار، بیتاثیر نبوده است.
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.
این بازار واقعا زیبا هست و از نظر تایخی قدمت بسیار زیادی داره و جز جاذبه های شهر لارستان هست و مغازه های پارچه فروشی و عطاری بسیار زیادی هم در این بازار هست
واقعا اين بازار جز بهترين و زيباترين بازار هاي ايران هست معماري اين بازار نظير نداره