بلیط هواپیما سوئیت تبریز

استانبولی پلو یا دمی گوجه

۶ آذر ۱۳۹۸

استانبولی پلو  یا دمی گوجه یکی از ساده ترین و پر طرفدارترین غذاهای خوشمزه ایرانی ست که با مواد دم دستی ساده هم تهیه میشود. یکی از خوبی‌های این غذا این است که همه مراحل آن در یک قابلمه انجام می‌شود و نیازی به کثیف کردن ظرف‌های مختلف نیست. بعد از این که پیاز، گوجه، رب و سیب زمینی را تفت دادید برنج و آب را در همان قابلمه میریزید و میگذارید تا دم بکشد. به همین سادگی! معمولاً استانبولی پلو با سالاد شیرازی یا ماست سرو میشود. برای تهیه استانبولی یا دمی گوجه مجلسی میتوانید سیب زمینی را جدا سرخ کنید و از مقداری گوشت قلقلی سرخ شده هم استفاده کنید.
همه چیزهایی که برای تهیه استانبولی نیاز دارید، احتمالاً همین حالا در آشپزخانه شما وجود دارند. پس برای یک وعده غذایی سالم و خوشمزه آموزش طرز تهیه استانبولی را دنبال کنید.

دمی گوجه

مواد لازم استانبولی
پیاز متوسط ۲ عدد
گوجه متوسط ۵ عدد
سیب زمینی درشت ۱ عدد
برنج ۳ پیمانه
نمک ۳ قاشق چایخوری
رب ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه استانبولی

برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید. در ابتدای کار، پیازها را خرد کنید.کف قابلمه را چرب کنید و آن را روی شعله بگذارید تا داغ شود. سپس پیاز را تفت بدهید تا شروع به طلایی شدن کند. به پیاز زردچوبه بزنیدو یک تفت دیگر بدهید.گوجه ها را نگینی خرد کنید و همراه با دو قاشق رب گوجه و نمک به پیاز اضافه کنید. ۱۰ دقیقه تفت دادن را ادامه دهید تا گوجه ها نرم شوند.سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به سس گوجه اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگر تفت بدهید.آب برنج را جدا کنید. برنج را همراه مقدرای آب جوش به مخلوط اضافه کنید (در حدی که نصف بند انگشت آب روی برنج باشد).
وقتی آب پلو بخار شد، شعله را کم کنید و درب قابلمه را ببندید و بگذارید دم بکشد. بعد از دم کشیدن پلو استانبولی را در دیس مورد نظر بکشید. میتوانید آن را با کمی سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید.

استانبولی پلو

نکته‌ها:
۱- اگر دوست داشته باشید میتوانید برای عطر بهتر، کمی دارچین به استانبولی پلو اضافه کنید.
۲- یک راه دیگر تهیه استانبولی این است که سیب‌زمینی را جداگانه سرخ کنید و در آخر لا به لای دمی گوجه قرار دهید.
۳- بسته به نوع برنج ممکن است لازم باشد مقدار کمتری آب اضافه کنید تا پلو شما شفته نشود. پس سعی کنید از برنجی استفاده کنید که قبلاً تجربه طبخ آن را داشته‌اید و می‌دانید چقدر آب نیاز دارد.
۴- اگر در قابلمه شما به خوبی چفت می‌شود نیازی به استفاده از دم‌کنی نیست.

لینک های مرتبط :

 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *