رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۳ شهریور ۱۳۹۸

آبگوشت کرمانشاهی

لینک این مطلب کپی شد!

آبگوشت کرمانشاهی یا آبگوشت گوجه سبز از غذاهای محلی و سنتی کرمانشاه است که عمده تفاوت آن با آبگوشت ساده در طعم ترش آن است که به دلیل وجود گوجه سبز ایجاد می شود.فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.این میوه غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز:
کربوهیدرات ۸.۵۱ گرم، چربی ۲.۸۴ گرم، پروتئین ۱.۶ گرم، فیبر خام ۰.۵ درصد.
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵.۱‌ درصد کلسیم، ۲.۲ درصدفسفر، ۵ درصدآهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

آبگوشت کرمانشاهی

مواد اولیه آبگوشت کرمانشاهی برای ۶ نفر:
پیاز: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
گوجه سبز: ۳۰۰ گرم
دنبه: ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
گوشت آبگوشتی: ۴۰۰ گرم
حبوبات شامل نخود و لوبیا سفید: ۱ لیوان
لیمو عمانی: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
پودر سیر: ۲ قاشق مرباخوری
نعنا خشک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زعفران آبکرده و غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آبگوشت کرمانشاهی:
ابتدا نخود و لوبیا را ۲ بار جوشانده و آبش را خالی می کنیم.
مقداری دنبه را داخل ظرف ریخته و آن را آب میکنیم. سپس پیاز را شسته و ۴ قسمت میکنیم و داخل دنبه تفت می دهیم و به آن مقداری زردچوبه اضافه می کنیم. گوشت را به مواد اضافه کرده و خوب تفت میدهیم و بعد با مقداری آب اجازه می دهیم مواد بپزد.
گوجه سبز را جداگانه با مقداری نمک می پزیم و از صافی رد میکنیم تا گوشت آن از هسته و پوست جدا شود.
بعد از پختن گوشت کمی از دنبه پخته شده را از غذا برمیداریم و آن را روی حرارت آب می کنیم و رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و تفت می دهیم و بعد پیازهای غذا را از آن جدا کرده و به همراه نعنا خشک، پودر سیر، زعفران، گوجه سبز پوره شده، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب می کوبیم و به آبگوشت اضافه می کنیم. سیب زمینی ها را هم پوست کنده و به همراه لیمو عمانی شسته شده اضافه می کنیم و اجازه میدهیم غذا کاملا جا بیفتد.
نوش جان!
نکات:
۱- در صورت تمایل از مقدار بیشتری گوجه سبز در غذا استفاده کنید.
۲- توجه داشته باشید میزان دنبه نوشته شده جدا از میزان دنبه همراه با گوشت آبگوشتی است ولی اگر دوست ندارید غذا خیلی چرب شود از به کار بردن دنبه اضافی اجتناب کنید.
منابع:سیتی پدیا-بیتوته

آبگوشت کرمانشاهی

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *