آبشار کول چپ که آبشاری فصلی می باشد، در استان لرستان واقع است. این آبشار فصلی در ۷۵ کیلومتری محور خرم آباد به اندیمشک در مسیر اتوبان جدید (پل زال ) قرار دارد. در پای این آبشار یکی از زیستگاه های سمند لرستانی است که در خطر انقراض نسل قرار دارد. ریزش قطرات آب در دل کوه باعث ایجاد اشکالی زیبا در دل سنگها شده که قابل توجه است. آبشار از فراز تخت سنگی بزرگ به پایین میلغزد. آبشار در ارتفاع ۹۲۳ متری از سطح دریا واقع شده است. در اطراف این منطقه آثاری از زندگی غار نشینی مشاهده شده است.
ریشه نامگذاری
در زبان لری، کول بهمعنی «پشت» است، اما معنی دیگری نیز دارد و به درهای عمیق و کوهستانی گفته میشود که اطراف آن را دیوارهای سنگی و صخرهای احاطه کرده است. بنابراین برخی معتقد هستند «کول چپ» درهای عمیق و کوهستانی است که بهعلت ریزش کوه، چپ کرده و بهوجود آمده است. با توجه به اینکه ”منطقه زاگرس» بر اثر چینخوردگی و فرسایش بهوجود آمده است، این تعریف از کول چپ، به واقعیت نزدیکتر است.
وجود آبشارهای فصلی کوچک و بزرگ از دیدنیهای دره کول چپ است که بهصورت پلکانی به پایین میلغزند و حوضچههای مختلفی را بهوجود میآورند. آبشار کول چپ از بالای یک تختهسنگ بزرگ به پایین میریزد. شفافی آب این آبشار، تداعیکننده بلور است و زیبایی آبشار با حوضچههایش چندین برابر میشود، ریزش قطرات آب در دل کوه باعث ایجاد اشکالی زیبا در دل سنگها شده که قابل توجه است. آبشار در ارتفاع ۹۲۳متری از سطح دریا واقع شده است.
برای آشنایی بیشتر با خرم آباد پیشنهاد می کنیم به صفحه جاهای دیدنی خرم آباد مراجعه بفرمایید.
بهترین زمان بازدید از آبشار کول چپ
دره کول چپ امروزه بهخاطر وجود آزادراه خرمآباد ـ پل زال و دسترسی آسان به آن در طول سال، بهخصوص در اسفندماه و فصل بهار مورد توجه و استفاده دوستداران طبیعت واقع میشود. این دره میتواند یکی از«گرند کانیون»های ایران (ژرفدره) معرفی گردد و منطقه مناسبی برای صنعت ”ژئوتوریسم» و زمین گردشگری باشد.
مطالب مرتبط :