جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

کوه سهند ، عروس کوه های ایران

تاریخ بروزرسانی :
۱۲ دی ۱۴۰۱

کوه سهند به عنوان عروس کوه های ایران معروف است . دامنه های سرسبز و چشمه های روان آن بسیار دل نواز هستند . این رشته کوه در شمال مراغه واقع بوده و بلندترین قله آن جام نام دارد . قله سهند و جام دو قله به هم چسبیده این رشته کوه می باشند. چشمه ای در قله این کوه وجود دارد که تقدس خاصی برای آن قائلند. سهند رشته‌ای از جبال البرز است که در شمال مراغه و از غرب به شرق کشیده شده و بلندترین قله آن ۳۷۱۰ متر ارتفاع دارد.

سهند در باورهای آیینی اسطوره شناسی جایگاه برجسته‌ای دارد، به نظر برخی از محققان کوه سهند همان کوه اسنوند است که در اوستا آمده و زرتشت در آنجا با الهه آبها گفتگو کرده است.

کوه سهند کوه سهند ، عروس کوه های ایران

پوشش گیاهی کوه سهند

سهند که یکی از مهم‌ترین کوه‌های آتشفشانی خاموش ایران به‌شمار می‌رود. به دلیل انبوهی گیاهان، چمن‌زارها، گلزارها و مراتع در آن به عروس کوه‌های ایران مشهور شده‌است. چرا که سطح تمام مناطق این رشته‌کوه پوشیده از سبزه است. کوه‌های کمال، جام، سهند، بوز داغ، ارونه، زری داغ. بویوک داغ، کریم داغی، لیقوان داغی، سلطان داغی، دمیرلی، آغ‌داغ، موتال داغی، قبله داغی، ارشد داغی. شیر داغی، حرم داغی، گیروه داغی، چاناق، اوو داغی، آتاشان، درویشلر از مهم‌ترین قله‌های رشته‌کوه سهند محسوب می‌شوند. دره زیبا و سحرانگیز شاه یوردی در شمال قله جام قرار گرفته‌است.

قسمت اعظم سهند در سال پوشیده از برف است. دامنه‌های سهند در طول سال پوشیده از گل و ریحان و لاله واژگون بوده و این امر جلوه‌های بدیعی از طبیعت را در برابر چشم گردشگران به تماشا می‌گذارد. دامنه کوه سهند در مراغه گردشگاهی سرشار از طراوت و نعمت برای گردشگران و علاقه‌مندان به طبیعت است. جاذبه‌های گردشگری و دامن سرسبز و پربرکت کوه سهند هر سال میهمانان و گردشگران زیادی را پذیرا شده و آنان را از نعمات خود بهره‌مند می‌کند.

کوه سهند 2 کوه سهند ، عروس کوه های ایران

آب و هوای کوه سهند

آب و هوای منطقه قلمرو کوهستان سهند مانند سایر مناطق کوهستانی تابع عواملی چون عرض جغرافیایی. ارتفاع، عوارض پستی بلندی، قرار گرفتن در معرض وزش بادها، وجود دریاها و دریاچه‌های بزرگ، فشار جریان هوا و بارندگی است. ناحیه کوهستانی سهند دارای آب و هوای سردسیری است. مقدار بارش آن در قله‌ها سالانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ میلی‌متر و در اطراف ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌متر است. از نظر تقسیم‌بندی فصول از یک نظم خاصی پیروی نمی‌کند و مانند مناطق جلگه‌ای نیست. مدت زمستان طولانی هشت‌ماهه و فصل گرما کوتاه‌مدت است.

کوه سهند2 کوه سهند ، عروس کوه های ایران

دسترسی به قله سهند و جام

قله سهند وجام دوقله به هم چسبیده هستند. برای رسیدن به این قله ها ،پس از رسیدن به شهرستان مراغه، یکی از شهر های استان آذربایجان شرقی است. با حرکت از حوالی راه آهن بطرف هشترود،که با عبور از روستاهای داش آتان ،مردق،سرگیز ه،میمونق-به” کورده ده می رسیم. جاده آسفالته تا کورده ده ادامه می یابد،که در دو طرف این جاده باغهای گردو، سیب، گیلاس…دیده می شود.

در انتهای ده پلی کوچک بر روی رودخانه دیده می شود. جاده خاکی از این نقطه شروع می شود که با کمی شیب وسر بالا وسنگلاخی باپیچ وخم های بلند که در ادامه به گردنه می رسد. جاده ای طولانی ار میان تپه ماهورها ودشت بطرف “قیخ بولاغ”می رود .وسیله نقلیه سواری ومینی بوس …تا دامنه قله ونزدیک چشمه می رود. در مسیر وچشم انداز دشت دامنه” سهند چند کلبه سیمانی وچادر عشایر دیده می شود . صبح که از مراغه حرکت کنی ،حدود ظهر به کنار چشمه قیخ بولاغ وکنار دیوار وجای گاه سیمانی می رسیم .

کوه سهند3 کوه سهند ، عروس کوه های ایران

قله جام

در دامنه ،بطرف شمال که نگاه می کنیم یال وقله های سهند وجام خیلی دور نیستند . از سمت چپ چشمه واز شیب جنوبی بطرف راه پاکوب وشمال غربی به قله سهند می رسیم. پشت یال دشتی وسیع دیده می شود با ادامه مسیر از روی یال وراهی سنگلاخی بطرف شمال شرقی می رویم. در بین دو قله یک سنگ قبرسیمانی دیده می شود. ادامه شیب سر بالایی به قله جام می رسد .در بالای قله میله ای وسنگ چین بزرگی قرار دارد ،داخل یکی از این سنگ چین ها چاهی پر آب دیده می شود. سنگ چین بالای قله برای توقف وشب مانی مناسب است .
در شرایط مناسب از چشمه تا قله اول وسپس دوم در حدود ۳-۴ ساعت طول می کشد . مناظر دور دست از بالا خیلی زیباست از مسیر جنوبی که به قله جام نزدیک تر است وراهی پاکوب دارد. به طرف پایین وچشمه قیخ بولاغ سرازیر می شویم .برای رسیدن به قله سهند می توان از جاده هشترود به خراجو واحمد آباد که طولانی تر است ،هم استفاده کرد.ضمنا از کورد ده تا مراغه حدود ۳۵ کیلو متر است .

Sahand1 کوه سهند ، عروس کوه های ایران

کوه سهند1 کوه سهند ، عروس کوه های ایران

ارتفاع کوه سهند چقدر است ؟

ارتفاع این کوه ۳۷۰۷ متر می باشد.

کوه سهند چه لقبی دارد؟

دامنه‌های سهند در فصول گرم‌تر پوشیده از ریحان و لاله واژگون است و به‌‌دلیل انبوهی گیاهان، چمن‌زارها، گلزارها و مراتع، به عروس کوه‌های ایران شهرت دارد.

مهمترین قله های رشته کوه سهند کدامند؟

قله‌های جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ ‌داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان، درویش و کمال.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 5 میانگین: 3.4]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • وحید کوه نورد

    سهند و جام توی تقسیمات کشوری جز شهرستان مراغه هستش و ارتباطی به تبریز و بستان آباد نداره هر سمت بخوای به قله سعود کنی باید وارد محدوده مراغه بشی .کوه تبریز و بستان اباد کمال داغی هسش که به اشتباه حتی در کتابها سهند گفته میشه.

    ۲۳ فروردین, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    سهند اونقدر بزرگ هستش که تو آذربایجانشرقی چندین شهرستان در اطرافش شکل گرفته که مهمترینش خود تبریز هستش و جالب اینکه بهترین مسیر صعود به این کوه و قله سلطان در مسیر جاده تبریز-بستان آباد هستش.

    ۲ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • وحید کوه نورد

      اطلاعاتت رو کامل کن همیشه .

      ۲۳ فروردین, ۱۴۰۰
  • حسن حسن زاده

    بنده چند بار سفر كردم طبيعت بكر زيبا كه در بالاي كوه سنگ هاي اتشفاني فراواني دارد و براي شهر هاي اطرف اب مورد استفاده را تامين ميكنه و عشاير هايي كه در اين منطقه زندگي مي كنند

    ۲۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *