جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

مسقطی

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ فروردین ۱۳۹۶

حلوا مسقطی لاری نوعی شیرینی محلی خوش طعم و خوش بویی است که سوغات لارستان می باشد. لارستان شهرستانی است در جنوب استان فارس که در ۲۲۰ کیلومتری خلیج فارس واقع است. سابقه حضور مسقطی در لارستان به بیش از نیم قرن می رسد و همان طور که از نامش بر می آید از کشور عمان و پایتخت آن یعنی مسقط، توسط تجارت پیشگان لارستانی وارد این شهر شده است. لارستانی ها با تغییر فرمول و نوع پخت مسقطی، آن را با طبع و ذائقه ایرانی سازگار و به محصولی دلنشین و غنی برای خانواده های ایرانی تبدیل کرده اند.ترکیبات اصلی مسقطی لاری شامل نشاسته، شکر، زعفران، هل و گلاب است که ترکیب مغزهای خوراکی مختلف با آن، سلایق متنوعی را به خود جلب نموده است. معروف ترین سوغاتی و شیرینی شهرِ لار حلوایی است که مسقطی نامیده می شود . این حلوا ، همان طور که از نام آن بر می آید ، منسوب به مسقط ، یکی از شهرهای قدیمی عمّان است ، که تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند قریب ۱۵۰ سال است که این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب می شود مسقطی ترکیبی از آرد ، شکر، نشاسته ، روغن، مغز پسته و رنگ های گیاهی است و بسیار خوشمزه و مقوّی است . اکنون یکی از کالاهای صادراتی این شهر است ودر بسته بندیهای مختلف و زیبا به مشتریان عرضه می شود بهترین و خوشمزه ترین صادرات لار حلوای مسقطی است.در سالهای اخیر در شهر های دیگر جنوب ایران نیز مسقطی تهیه کرده اند ، اما هنوز موفق به ساخت حلوایی به کیفیت حلوای مسقطی لار نشده اند.این حلوا از شکر ، نشاسته ، روغن ، گلاب ، زعفران ، هل و خلال پسته و بادام ساخته می شود.ابتدا شکر و آب را می جوشانند تا به صورت شیره در آید. بعد نیمی از شیره شکر را با نشاسته مخلوط می کنند و به هم میزنند تا سفت شود و در همان حال به تدریج روغن وبقیه شیره ی شکر را به آن اضافه می کنند. هم زدن این مخلوط تا شکل گرفتن کامل مسقطی ادامه می یابد و پیش از عمل آمدن حلوا مقداری هل ، زعفران وخلال بادام و پسته به آن می افزایندو پس از عمل آمدن آن را در سینی بزرگی می ریزند تا سرد شود. بعد از سرد شدن در قالبهای مخصوص و گوناگون ومتنوع می ریزند و در دیگر شهرهای مناطق ایران صادر می کنند.

305 مسقطی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    مشقطی لاری واقعا خوشمزه و لذیذ هست.ما ککه به آشناهامون تو استان فارس میگیم برامون مسقطی بفرستن

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • maryam_norouzi

    سلام و درود
    خوشبختانه هنوز کارگاه های سنتی از این محصول در شهر لارستان دیده میشه اما متاسفانه ایران در صنایع بسته بندی بسیار ضعیف عمل میکنه .باشد یا با بسته بندی بهتر جز یکی از صادرات های به کشورهای مختلف بشه

    ۲۸ فروردین, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *