پخت شیرینی کاک در کارگاههای شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینیهای سنتی محسوب میشود.
مواد مورد نیاز :
آرد :۳۰۰ گرم
آب ولرم :۵۰ میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم
مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ:۱ عدد
نمک :۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند :۱۶۰ گرم
پودر هل :۱ قاشق چایخوری
پودر بادام :۱/۲ پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند. سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم میزنیم و به روغن اضافه میکنیم.
مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ میافزاییم . و به همزدن ادامه میدهیم . سپس آرد را اضافه میکنیم و آنقدر هم میزنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید . خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید . سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. اگر خمیر شل بود میتوانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
خمیر آماده را لوله کرده و به اندازههای یکسان چانه(بصورت تکههای کوچک گلوله گلوله کنید ) کنید و چانهها را با وردنه باز کنید و با وردنه ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقههای نازک خمیر را یک یک رو
ی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید . پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل ، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید .روی آن را با فشارمناسب وردنه بکشید . در پایان با فاصلههای ۳ سانتی متری و به شکل اریب ببرید . کاک را در ظرف در بسته نگاهداری کنید.
نظر کاربران :
مشابه اين شيريني در شيراز به اسم يوخه طبخ مي شود
خیلی خوشمزه هست و البته همین نوع شیرینی در استان فارس و شهر شیراز به نام نان یوخه پخته میشه و هیچ فرقی با این نمیکنه فقط روش رو تزیین میکنن.هر دو خوشمزه هست
یک شیرینی سبک و خشک و خوشمزه که یکی از سوغات های کرمانشاه است .