رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۶ آذر ۱۴۰۰

عمارت ماپار اهواز

لینک این مطلب کپی شد!

عمارت ماپار اهواز  در دوره پهلوی اول ساخته شده و حالا به صورت کارگاه هنرهای سنتی در اهواز مشغول به فعالیت است . این بنا با آجر تزئین شده و وجود زیرزمین های سنگی، دو حیاط بزرگ در دو طرف ساختمان و طاق نماها و درهای چوبی از ویژگی های آن به شمار می آید. این بنا  در اهواز، خیابان نادری، خیابان خوانساری واقع شده و این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۲۲۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. عمارت ماپار به‌تازگی بازسازی شده و اکنون پذیرای مهمانانش است.

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

معماری بنا

مساحت آن ۵۵۰ متر مربع است.این خانه تاریخی در ۲ طبقه بوده و شامل زیرزمین که انجمن دوستداران ادبی حافظ و کتابخانه حافظ در آن قرار دارد. یک طبقه هم‌کف و اتاقی در بالا است که در اختیار صنایع دستی است و مانند بناهای هم‌دوره‌ی خود دارای نمای آجری است. دیوارهای خانه از سنگ ساخته شده‌‌اند. در این خانه‌ی دوره‌ساز دو حیاط در دو طرف ساختمان ساخته شده که در حال حاضر تنها یک حیاط مورد استفاده است. در هر دو حیاط، حوضی زیبا دیده می‌شود. پوشش سقف اتاق‌ها چندل چوبی است و تیره‌ها در فاصله‌های ۲۰ سانتی‌متری از هم قرار گرفته‌اند. سردر ورودی آن تزئین آجرکاری خفته‌ی راسته دارد.

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

این مجموعه گردشگری هم اکنون شامل عکاسخانه، نگارخانه، شربت ‌خانه، رستوران سنتی، فروشگاه صنایع دستی، مرکز اطلاعرسانی گردشگری است. با اجرای موسیقی سنتی زنده، فضایی دنج و لذت بخش را برای گذران اوقات فراغت گردشگران فراهم آورده است.

نگارخانه این عمارت محلی است برای نمایش و فروش آثار هنری و عکاسخانه آن فضایی را فراهم آورده است. تا بازدیدکنندگان بتوانند با لباس های محلی خوزستان و سایر اقوام ایرانی عکس یادگاری بگیرند. جالب است بدانید که رضا عبیات کارگردان و مستند ساز خوزستانی ایده ساخت مستند ۲ دقیقه ای خود را به نام ” قهر نخل ” از نخل خمیده و سر به آسمان گرفته این عمارت بدست آورده است. این بنا در تاریخ پنجم آذر ماه سال ۱۳۸۰ شمسی با شماره‌ ۴۲۲۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

نحوه دسترسی

آدرس : اهواز خیابان خوانساری جنوبی، بین شهید جهانیان و کافی
مترو: می‌توانید از ایستگاه مترو نادری به فاصله ۵ دقیقه استفاده نمایید.
اتوبوس: می‌توانید از ایستگاه اتوبوس نادری به فاصله ۷ دقیقه استفاده نمایید.

مکان های دیدنی در نزدیکی: هتل قو، سرای فتحی، کاروانسرای معین التجار، گرمابه جمشیدی، سقاخانه تاریخی اهواز، موزه هنرهای معاصر، سینما اُکسین، ساحل رودخانه کارون، پل غدیر، پل نادری.

 

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

عمارت ماپار عمارت ماپار اهواز

           
 

نظر کاربران :

  • fafa2155

    ممنون بابت مطالب مفیدتون. یه سوال داشتم علت نامگذاری این بنا چی بوده؟

    ۱۵ فروردین, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • zizigolo

      اسم مالک اقای عبدالمجید ماپار بوده برای همین اسم خونه هم گذاشتن ماپار

      ۵ خرداد, ۱۴۰۲
  • محمد

    حیاطی کهن‌سال که دور تا دور آن‌ درهای قدیمی با شیشه‌های رنگی و دیوارهای آجرپوش دارد، درخت نخلی در آن میان که اگرچه کمرش خمیده، ولی نشکسته، حوض آبی و گلدان‌های سفالی دورش، این‌جا خانه‌ی ماپار است

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    در سفرتان به اهواز در حوالي رود كارون به اين عمارت سري بزنيد و ضمن خريد سوغات و ديدار از نمايشگاه در كنار نخل خميده و حوض فيروزه اي شربت خنكي نوش جان كنيد

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *