جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شهر عسگران

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ بهمن ۱۳۹۳

عسگران شهری است در بخش کرون شهرستان تیران و کرون استان اصفهان ایران می باشد.

پیشینۀ تاریخی هر چند آگاهی چندانی از تاریخ پیش از اسلام این ‎منطقه در دست نیست، اما باتوجه به پیداشدن گورهایی به شیوۀ اشکانی در روستای گنهران کرون ،دیرینگی این منطقه را می‌توان دست کم به دوران اشکانیان رساند. همچنین چشمۀ ‎آبی در نزدیکی زیارتگاهی به نام ‎احمدرضا وجود دارد که آب آن نزد اهالی از احترام و تقدس برخوردار است. برخی از محققان بر این باورند که این زیارتگاه مربوط به ستایش آب بوده که پس از اسلام به مکان مقدس اسلامی بدل شده است و حتی نام این شهر را برگرفته از واژۀ پهلوی عسکردانسته‌اند که در اساطیر ایرانی محل تجمع سربازان بوده است .

ظاهراً نخستین‌بار در سدۀ ۳ق/۹م، ابن خردادبه و ابن‎فقیه از کرون (کروان) ــ بدون آنکه گزارشی از وضعیت آن به دست دهند ــ در شمار رستاقهای کورۀ اصفهان نام برده‌اند. سمعانی در سدۀ ۶ ق/۱۲م و یاقوت در اوایل سدۀ ۷ق از روستایی به نام کرون از توابع اصفهان نام برده‌اند.

در دورۀ قاجاریه کرون از بلوکات اصفهان به شمار می‌رفته، و شامل دو قسمت علیا و سفلی بوده که مساحتی حدود ۴ × ۱۲ فرسخ را دربر می‌گرفته است. در آن دوره کشاورزی در آنجا رونق داشته، و محصولات آن گندم، جو، اندکی خشخاش و انگور ذکرشده است. آب کشاورزی آن از کاریز و رودخانه‌های زاینده‌رود و مرغاب تأمین می‌شده است. آبادیهای معروف کرون علیا دهق، علوی و حُسنی بوده است؛ تیران و عسگران نیز از آبادیهای معروف کرون سفلی به شمار می‌رفته است. نام این شهر و نام دیگر مناطق این شهرستان بهترین سند قدمت و دیرینگی این منطقه میباشد این منطقه بنا براعتقاد بیشتر محققین جز کانون های اولیه خانواده ای اعراب جنگی بوده است که پس از حمله به ایران در دره های سرسبز اطراف اصفهان ساکن شدند . یکی از مهمترین این قبیله ها قبیله تیم بوده است .شهرستان تیران و کرون در گذشته به عنوان یک منطقه ییلاقی مورد توجه دولتمردان مختلف بوده است.مسعود میرزا ظل السلطان که بیش از سی سال حاکم اصفهان بوده است در کتاب تاریخ مسعودی به تفصیل از شکارگاههای تیران و کرون نام برده و آب و هوای آنرا توصیف کرده است. علی نادری بازیکن و کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی ایران ساکن و متولد روستای حسین‌آباد کرون می‌باشد.شهر عسگران دارای امکانات آی‌اس‌پی است.

جغرافیای طبیعی

شهرعسگران در ۵۱ درجه ۰۹ دقیقه طول جغرافیایی و۳۲ درجه و ۴۲دقیقه عرض جغرافیایی و ارتفاع ۱۶۴۰ متری از سطح دریا واقع شده است موقعیت طبیعی این شهر با پهنه ای حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مربع و با فاصله ۸۰ کیلومتر از شهر اصفهان در مغرب این استان واقع شده است و شهرستان های اصفهان ،فریدن، ،چادگان و استان چهار محال و بختیاری در همسایگی آن واقع شده اند .قرار گیری عسگران بر سر راه اصفهان -خوزستان ،موجب رونق آن گردیده و این منطقه را از بن بست در آورده است.تنها رودخانه این منطقه مرغاب است که از دالانکوه سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر به زاینده رود می ریزد و بر پوشش گیاهی این شهرستان که بیشتر گََوَن ،کنگر ،موسیر،لاله های واژگون و … تاثیر گذارده است. جاذبه های طبیعی قرارگرفتن شهرعسگران در منطقه کوهستانی باعث گردیده ،جاذبه های طبیعی زیادی در این منطقه موجود باشد از جمله :سرچشمه و حاشیه رود مرغاب که با سرچشمه گرفتن از دالانکوه به زاینده رود می ریزد.همچنین چشمه های شاهی و آبشار کرد عُلیا .دالانکوه در جنوب غربی شهرستان واقع شده و وجود چشمه ها ،دشت ها و کوههای زیاد این منطقه ،عامل ایجاد مناطق زیبا ،دیدنی و تفریحی شده است .همچنین دشت لاله های واژگون یکی دیگر از جاذبه های توریستی این منطقه می باشد .پیست اسکی که با استفاده از پوشش قطور برف در زمستان بر روی دامنه کوههای این ناحیه تشکیل می شود ،می تواند پذیرای علاقه مندان ورزش های زمستانی باشد … جاذبه های تاریخی با توجه به آن که ارزش این شهر به جاذبه های طبیعی آن است و بیشتر حکام نیز از همین موهبت الهی استفاده کرده اند لذا اثر تاریخی با اهمیتی ،چندان در شهرستان موجود نمی باشد،به هر صورت مهمترین این آثار عبارتند از : اماکن مذهبی تاریخی ،امامزاده بابا لنگر ،امامزاده سید سراالدین فضل از نوادگان امام رضا در نواحی عسکران و با دقت در لهجه مردم عسگران مطمئنا می توان به پیشینه و قدمت این شهر پی برد.با این حال مردم این شهر که همه فارس هستند به زبان فارسی صحبت می کنند.ولی لهجه ای تقریبا نزدیک به لهجه ی اصفهانی با تفاوت هایی دارند.

asgaran شهر عسگران

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 1.5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • حامد کثیری عسکرانی

    من به عنوان کسی که متولد اصفهان و بزرگ شده اصفهان هستم افتخار میکنم که پسوند عسگرانی در کنار فامیلی من است زنده باد عسگران و عسگرانی

    ۲۴ مرداد, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    چیزی که خیلی منو جذب خودش کرد از این شهر لهجه ی خاصی بود که داشتند

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • ......

      لهجه ما عسگرونی ها خیییلی خاصه یعنی خیلی باحال حرف میزنیم ??
      وقتی اومدین عسگرون کمی با احالی قدیمی اون حرف بزنید و لذت ببرید???

      ۲۷ دی, ۱۳۹۹
  • رها مسعودی

    عسگران چند تا چشمه و رودخانه داره که متاسفانه تو این خشکسالی آبشون خشک شده.ولی قبلا خیلی با صفا بود

    ۲۶ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • امیرمحمد

      خشکسالی چشمه های عسگران به خاطرِ این است که مسافران زیادی از جاهای مختلف به این مکانها می آید و هیچ وقت به فکر این نیست که این روزی که به گردش و تفریح آمده چه روزی است…
      خواه روز ولادت باشه یا روز شهادت برایش فرقی نمیکند و دراین مکان به رقص ومُتربگری ادامه میدهد..
      چون چندین بارشاهد این بودم که در ایام فاطمیه به رقص و موسیقی ادامه میدادن…????

      ۳ اسفند, ۱۳۹۹
  • Mohammad

    باسلام؛
    متاسفانه به آثارتاریخی باقدمت بالاودارای شناسنامه درکشورماهیچ گونه توجه ومراقبتی صورت نمی پذیرد
    حال شهرعسگران که باقدمت بالاوسرقت وتخریب آثارتاریخی هنگفتش هیچ گونه سندی ازقدمت وپیشینه ی تاریخی اش به جای نمانده راچه انتظاری ازتوجه مسئولین.

    اینجانب به عنوان یک شهروندخواهشم ازمسئولین محترم فقط وفقط توجه ومراقبت بیشترازاین آثارارزشمندمیباشدوبس
    چراکه اینان امانت پیشینیان مابرای آیندگان میباشندوبس.

    ۲۱ اردیبهشت, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • شهروندی دلسوز

    شهر عسگران دارای مناطق تاریخی هم بود مثل حمامی که متاسفانه خرابش کردند وبه جای آن پارک ساختن یا تپه ای که به نام مقصود آباد که در کاوش هایی که گفته میشد ازطرف میراث فرهنگی است اما درآن شک است آثار زیادی یافت شد وحالا این تپه تاریخی از طرف شهرداری برای دیلا سازی به فروش گذاشته شده ای کاش مسولین رسیدگی می کردند خواهشا لا اقل شمااطلاع رسانی کنید

    ۲۳ تیر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد