رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۸ اردیبهشت ۱۳۹۳

شهر انار

لینک این مطلب کپی شد!

شهر انار در شهرستان انار استان کرمان قرار دارد که در ۳۰ درجه و ۵۳ دقیقه عرض شمالی و ۵۵ و ۱۸ دقیقه طول شرقی واقع شده‌است. این شهر در بین جاده یزد – رفسنجان و بر سر دوراه تهران – بندرعباس و تهران – کرمان قرار گرفته و به علت همین وضعیت از موقع نسبی ویژه‌ای برخوردار است. فاصله این شهر تا مرکز استان(شهر کرمان) ۲۱۰ کیلومتر می‌باشد.یک چهارم پسته ایران از این شهر صادر می شود.

پیشینه تاریخی

قدمت انار بر اساس آثار باستانی موجود به قبل از دوره اسلام می‌رسد. نام اول این شهر ابان (aban) بوده که اکثر جغرافیدانان قرون سوم و چهارم هجری، این شهر را با همین نام در کتب خود ذکر کرده‌اند که در این زمینه در کتاب سرزمینهای خلافت شرقی تالیف لستریج صفحه ۳۰۷ (ترجمه محمود عرفان) چنین ذکر شده‌است:

در ۷۵ مایلی شهرستان یزد نیمه راه یزد شهربابک، شهر انار قرار گرفته‌است که در جهت خاوری ۶۰ مایل تا بهرام آباد (رفسنجان امروزی) فاصله دارد. اکنون انار و بهرام آباد از توابع ایالت کرمان هستند ولی این ولایت در قرون وسطی از توابع فارس بوده‌است و آن را ولایت روذان (rozan) می‌نامیدند.

سه شهر مهم ولایت عبارت بودند از:

اَبان
اَذَکان محل آن نامشخص است
اناس (ONAS) که حوالی بهرام آباد (رفسنجان فعلی) می‌باشد.

وجه تسمیه

نام انار بیشتر از عهد صفویه رایج شد در اکثر کتب تاریخی مثل المسالک و الممالک، احسن النفاسیم فی معرفت اقالیم ذکر شده و در مورد چگونگی تبدیل ابان به انار در کتب تاریخی مطالبی وجود ندارد. مردم انار خود را از چند طایفه می‌دانند.

بومی یا فارسی
طایفه عرب
طایفه جدیدی
طایفه سادات

موقعیت جغرافیایی

شهر اناردر ۳۰ درجه و ۵۳ دقیقه عرض شمالی و ۵۵ و ۱۸ دقیقه طول شرقی واقع شده‌است. این شهر در بین جاده یزد – رفسنجان و بر سر دوراه تهران – بندرعباس و تهران – کرمان قرار گرفته و به علت همین وضعیت از موقعیت نسبی ویژه‌ای برخوردار است. فاصله این شهر تا مرکز استان(شهر کرمان) ۲۱۰ کیلومتر می‌باشد.
اماکن تاریخی

از اماکن تاریخی شهر می‌توان به قلعه انار، ، یخدان، بقعه امامزاده محمد صالح، خانه ابوالحسن‌خانی، کاروانسرای شاه عباسی اشاره کرد.

-1 شهر انار

 شهر انار

_انار.jpg1_ شهر انار

           
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفيع

    شهر انار تا پیش از حمله عرب‌ها به ایران، آبان نام داشت. این شهر در دوران باستان بخشی از ولایت استخر فارس بوده اما از حدود ۱۵۰۰ سال پیش در قلمرو کرمان قرار گرفت. آبان یشت یکی از یشت‌های اوستاست و با توجه به اینکه مردم این شهر، زرتشتی بوده‌اند؛ احتمال داده شده که نام آبان از اوستا گرفته شده باشد.

    ۱۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *