رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۳ مرداد ۱۳۹۸

شله ماشکی

لینک این مطلب کپی شد!

شله ماشکی یکی از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد است که در فصل زمستان در هر خانه ای پخت می شود. مواد اولیه این خوراک نیز ماش و برنج است، ماش را آن قدر میجوشانند تا پوستهاش باز شود و برنج را به آن اضافه می نمایند، سپس به آن پیاز داغ اضافه می کنند. این خوراک بیش تر در زمستان تهیه می شود.غذاهای سنتی مردمان کهگیلویه و بویراحمد همه از دل طبیعت برآمده، در دشتها کشت شده، از کوه‌ها جمع آوری شده، و برخوان نعمت مردم جا خوش کرده است. غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد نیز با گذشته مردمانش عجین است و به دلیل عشایری بودن منطقه در گذشته، غذاهای محلی معمولا از محصولات و فرآورده های تولید شده توسط خود مردم تهیه می شد. طبیعت در تهیه این غذاها نقش پررنگی ایفا می کند و هنوز نیز این غذاها در بیشتر منازل در شهرها و روستاها پخته شده و سفره ها با رنگ و بوی خاطره انگیزشان عجین هستند.
یکی از سنت های قدیمی و جالب که در سراسر استان کهگیلویه وبویراحمد از قدیم نهادینه شده است، پخت غذاهای سنتی هنگام بارش باران است که آش ماش یا “شله ماشکی” یکی از آنهاست. مادران کهگیلویه و بویراحمدی به رسم دیرینه و رسومات جامانده از نسل های گذشته، با بارش اولین دانه های باران آماده پخت آش لذیذ شله ماشکی که مخصوص زمستان است می شوند.

طرز تهیه شله ماشکی:
مواد اولیه این خوراک ماش و برنج است، و برای تهیه ابتدا آب‌ را در قابلمه‌ ریخته‌ و ماش‌ را به‌ آن‌ اضافه‌کرده‌ تا پخته‌ شود، بعد برنج‌ را در قابلمه ریخته و خوب‌ به هم می زنند.
سپس کنجدها را کوبیده‌ و به‌ مواد اضافه‌ می‌کنیم ناردانه‌ را اضافه کرده و سپس‌ پیاز داغ‌ را درست‌ کرده‌ و زردچوبه‌را به‌ آن‌ اضافه‌ می‌کنیم‌ و این‌ مواد را روی‌محتویاتی‌ که‌ در حال‌ پخت‌ است‌ می‌ریزیم‌ و می‌گذاریم‌ با حرارت‌ کم‌ به‌ مدت‌ ۱۰ دقیقه‌ بپزد.

شله ماشکی

منابع:شبکه اطلاع رسانی دانا-خبرگزاری مهر

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *