رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

روستای چکنه

اشتراک گذاری

روستای چکنه در ۵/۳ کیلومتری شمال غربی شهر چکنه ، سرراه سبزوار به قوچان ،دردامنه خاوری کوه بی هیم واقع است.فاصله آن ازنیشابور ۷۳ کیلومتر است.آب و هوای آن معتدل،خشک و کوهستانی است. ارتفاع آن ازسطح دریا ۱۶۰۰مترمی باشد.شهرچکنه ،از توابع شهرستان نیشابورو مرکز بخش سرولایت می باشد که به فاصله ۸۶ کیلومتری شهر نیشابور واقع و شامل ۳۰۰خانوار از ترک های بیات است.این شهردرمجاورت جاده سبزوار-قوچان قرارگرفته و دارای تابستان های معتدل و زمستان های سرد می باشد.


این شهردریک دره باریک بین کوه های سومبک و گراب و درکنارجاده‏ی نیشابوربه قوچان و درمنتها الیه شمال شرقی دشت سلطان میدان واقع است.دره ای که چکنه درآن واقع شده به طول تقریبی ۸مایل(۹/۱۲ کیلومتر) از بالای چکنه تا کوه محمد بیگ امتداد دارد و با اینکه آب چشمه کلا درپاییزبه مصرف کشاورزی می رسد، سیلابهای بهاری درمسیرحسین آباد و خنلانلو به کشف رود می ریزد.
این روستا آب‌وهوای معتدل، خشک و کوهستانی دارد. هنگام بارندگی دامنه کوه‌ها از قارچ‌های خوراکی و دشت‌ها از گل‌های شقایق لبریز می‌شوند. علت نام گذاری روستا این است که در گذشته به هم پیوسته و مانند مستطیل باریک بوده است. البته درحال‌حاضر به علت عوامل طبیعی از هم گسسته شده است.

روستای چکنه قوچان روستای چکنه قوچان
در محلی به نام چکنه علیا،ساکنانی زندگی می کنند که به دلیل وجود چشمه آب شیرین و گرم با ماهی‌های فراوان در این محل سکنا گزیده و برای امرار معاش به کشاورزی و دام پروری می‌پرداختند. میان کوه‌ها چشمه آب زیرزمینی که آغول می‌نامند، جاریست و مردم روستا آب مورد نیاز خود را از آن مکان تامین می‌کنند که خواص دارویی و مواد معدنی فراوانی دارد.

از جمله مشاهیر این شهر پروفسور صادقی جراح قلب است که در بدو ورود شاهد مجسمه یادبود این بزرگوار خواهید بود.حمامی قدیمی که بنای اولیه آن مربوط به دوران قاجاریه است،از بناهای تاریخی این شهر است.معماری این حمام چند ضلعی بوده و سردرب‌های بسیاری دارد و از مصالح سنگ، آجر و ساروج ساخته شده است .جالب است بدانید که این حمام ثبت ملی شده است.

روستای چکنه قوچان روستای چکنه قوچان

این روستا به دلیل کوه های مرتفع که آن را احاطه کرده است در گدشته مقر حکومت‌های مختلف از جمله روس‌ها به حساب می‌آمد. موارد قابل توجه درروستای چکنه ازنظرپوشش جانوری شامل روباه،شغال،گرگ،گراز،آهو و میش کوهی می باشد که درفصول شکارجمعی ازصیادان را به این منطقه جذب می کند.

اخیرا تعدادی از روستایی‌ها برای یافتن گنج، کوه‌ها و زمین‌های حوالی روستا را کند‌وکاو کردند و به اموال با ارزشی نیز دست پیدا یافتند. از جمله این اموال می‌توان به مجسمه کوروش، مار چهار وجهی و… اشاره کرد. آشپز خانه شاهانه مدفونی هم که انواع ظروف سلطنتی از جنس نقره و برنز داشته، در این جستجوها پیدا شده که متاسفانه تمامی اموال به فروش رفته‌اند.

روستای چکنه قوچان روستای چکنه قوچان

           
 

نظر کاربران :

  • بهروز

    والا در حقیقت این شهر چکنه بیشتر ب قوچان نزدیکه تا سبزوار و نیشابور.با قوچان تقریباً ۲۵تا سبزوار ۱۰۰تا نیشابور ۸۰تا.

    ۱۲ مرداد, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • نیما سیفی

    باسلام واحترام پدرم متولد چکنه بوده و شناسنامه ش صادره نیشابور هستش انشالله سال آینده قطعه زمینی برای کشاورزی و دامپروری خواهم خرید و برای دوران بازنشستگی در چکنه زندگی خواهم کرد.

    ۳ اسفند, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
    • نرگس

      سلام، قیمت زمین اونجا چنده؟ خیلی دوست دارم داخل روستا زمین بخرم و کشاورزی کنم

      ۲۱ فروردین, ۱۴۰۲
    • رمضانی

      درود به شرفت

      ۸ فروردین, ۱۴۰۳
  • ریحانه عسگری

    عاشق چکنه ام چون زادگاه مادری منه بوی مادر میده♥️

    ۳۰ خرداد, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
    • محمدبیات

      همچنین مادربنده از حاتمی هاست

      ۲۰ خرداد, ۱۴۰۲
    • مسعود صبوری

      سلام منم دلم برا زندگی در چکنه تنگ شده یادش بخیر

      ۲ آذر, ۱۴۰۲
  • ابی سیفی

    دوستان .چکنه از توابع شهر نیشابور هست .شناسنامه مردمش مال نیشابوره بخشداریش مال فرمانداری نیشابوره .مال قوچان نیست .ما قوچان را هم دوست دارییم .قوچان شهر مردان

    ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
    • اسلوب

      با سلام و تشکر از شما متن اصلاح شد .

      ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۱

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *