رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۶ شهریور ۱۴۰۲

روستای مهرجان خور و بیابانک

اشتراک گذاری

روستای مهرجان خور و بیابانک ، روستایی است که از توابع شهرستان خوربیابانک در استان اصفهان به شمار می رود. بافت تاریخی روستای مهرجان مورد توجه گردشگران است. ساباط‌ ها، کارونسرا و آسياب آبی از جاذبه ‌های تاريخی اين روستا هستند. طبيعت سرسبز و نخلستان ‌هاي برافراشته، گستره وسيعی از روستا را به خود اختصاص داده است که بر زیبایی آن افزوده است.

روستای مهرجان خور
منطقه خور و بیابانک که سرآمد جاذبه های منطقه کویری ایران است، دارای روستاها و نخلستانهای منحصربفرد است. روستای مهرجان با بافت تاریخی در کویر مورد توجه گردشگران است. این منطقه دارای آب و هوای آن گرم و خشک است. نخل های بلند و باغ های این روستا جلوه زیبایی به آن بخشیده است. خانه های بومی این روستا با سردرهای بلند و درو پنجره های چوبی ساخته شده اند.

تاریخچه روستای مهرجان خور وبیابانک

آثار تاریخی به جا مانده در این روستا نشان از قدمت تاریخی این روستا دارد، از جمله این آثار می توان به آسیاب های آبی، ساباط ها، مراکز دیده بانی و خانه های قدیمی اشاره کرد. احتمالا تاسیس روستا به زمان ساسانیان می رسد که نام آن مهریج بوده و بعد بنام مهرگان و از زمانیکه مهرجانیها به دین اسلام روی آوردند به نام مهرجان نامیده شده و در تاریخ بنام مهریجان به چشم می خورد. مهرجان زمانی جزء خطه خراسان و زمانی جزء استانهای یزد و سمنان و در حال حاضر جزء استان اصفهان است. چشم‌ انداز باغ‌ های میوه و نخلستان‌ های انبوه روستا، بسیار زیبا و از جملة جاذبه‌ های طبیعی قلمرو این روستا به شمار می ‌روند.

روستای مهرجان خور

سوغات و صنایع دستی

سوغاتی‌ های این روستا عبارتند از خرما و شیره خرما، حوله، کرباس، جارو، عبا، شمد، چادرشب، قالی، گلیم و دیگر صنایع دستی که در روستا تولید می ‌شوند. زنبیل، کلاه حصیری، جارو، قالی و بادبزن از دیگر صنایع دستی مهرجان به شمار می روند.

آداب و رسوم

برگزاری مراسم اعیاد نوروز، فطر، قربان و بزرگداشت روزها و شب ‌های ملی سیزده به در، چهارشنبه سوری، یلدا و تولد ائمه در روستا رواج دارد. کشتن نخل از مراسم خاص روستا است. پنیر نخل از نادرترین محصولاتی است که تهیه آن نیاز به کُشتن نخل دارد. عید برات نیز از مراسم ویژه مهرجان است که در نیمه شعبان برگزار می‌ شود. موسیقی و زمزمه ترانه‌ های محلی همراه با سازهای نی و سرنا در مراسم جشن و سرور و عروسی‌ های روستا رواج دارد. بازی‌های محلی رایج در این روستا عبارتند از: قایم شدو، سنگ چین، گازی مازی، قلم قلم، نگرانگرا، هرنگ هرنگ، سوتو، گتین و گل گندم.

روستای مهرجان خور

غذاهای محلی

غذاهای محلی روستا مشتمل بر انواع کباب، سیب ‌زمینی تنوری، آبگوشت، کلاجوش، چرب و شیرین، یخ نیش، دوشوا، چنگان یا چنگمان، غلیف یا قلیف، دوماشو، آش سرکة چغندر، آش آنغوره، آش ترش، آش کدو حلوایی و آش دوغ است که با مهارت خاصی پخته می ‌شود.

روستای مهرجان خور

جاهای دیدنی روستای مهرجان خور و بیابانک

مسجد جامع روستا، معماری منحصر به فرد و باشکوهی دارد. این مسجد، مرکز برپایی مراسم مذهبی در روستاست. آرامگاه تنی چند از بزرگان روستای مهرجان مانند حاج شمس ‌الدین محمد از مفاخر علمی روستا نیز مورد احترام مردم روستاست. آسیاب آبی بی نظیر این روستا در عمق پنجاه متری زمین در مسیر قناتی قدیمی قرار دارد. کویر مصر نیز در فلات مرکزی ایران واقع شده که از سه جهت غرب، جنوب شرقی و جنوب غربی توسط رشته کوه ها احاطه شده و تپه های شنی بسیار زیبا و چشم نوازی دارد که گردشگران زیادی را برای تفریحاتی چون شتر سواری، موتور سواری و کویر نوردی به سمت خود جذب می کند.

این کویر محل مناسبی برای رصد ستارگان می باشد، آسمان این منطقه حتی برای چشمان غیر مسلح جهت رصد ستارگان مناسب است. از جاذبه های گردشگری این منطقه می توان به دریاچه نمک، چال سلکنون، تخت عباسی، تخت عروس و رمل های ماسه ای اشاره کرد که هر سال گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند.

روستای مهرجان خور

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *