رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۹ شهریور ۱۳۹۲

روستای فاماست

لینک این مطلب کپی شد!

فاماسب (که به اشتباه فاماست هم بدان اطلاق می‌شود) روستایی است در شهرستان نهاوند در استان همدان در غرب ایران. این روستا در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر نهاوند در دامنه‌های شمالی ارتفاعات کوه گرین از رشته کوهای زاگرس قرار گرفته‌است.

فاماسب در موقعیت ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۰۲ دقیقه عرض شمالی قرار دارد. اختلاف ساعت آن با تهران ۱۳ دقیقه و ۲۱ ثانیه می‌باشد. فاماست از شمال به شهرهای نهاوند و ملایر و از شرق به بروجرد، از غرب به نور آباد لرستان و از جنوب به استان لرستان محدود است.
درخصوص وجه تسمیه روستای فاماسب (که به زبان محلی به آن پاماس می‌گویند) بایستی عنوان کرد که واژه فاماسب از نام جاماسب (وزیر و مشاور دانشمند گشتاسب پدر اسفندیار پهلوان روئین تن ایرانی) گرفته شده‌است که به مرور زمان از جاماسب به فاماسب تغیییر یافته‌است. در لغت نامه دهخدا هم مدخلی با عنوان فاماست. وجود دارد: همچنین، در پایگاه اطلاع رسانی تاریخ و فرهنگ ایران ردیف ۷۳ ، از نام «فاماست» به عنوان یکی از نام‌های کهن و باستانی ایران زمین یاد شده است: در طول تاریخ نامهای مختلفی به سرزمینی که روستای کنونی پاماس می باشد، اطلاق شده است در تقسیمات کشوری نیز به نام گاماسب . خوانده شده است. این روستا دارای آب و هوای مطبوعی بوده و یکی از مناطق کوهستانی خوش آب هوای شهرستان نهاوند به شمار می‌رود که دارای زمستان‌های نسبتاً سرد و تابستان‌های خنک و معتدل می‌باشد. بر مبنای مدارک موجود و سنگ نوشته ها، حداقل بیش از هزار سال است که روستا به همین نام خوانده می‌شود.
اکثر جوانان این روستا دارای استعدادهای درخشان می‌باشند. نام خانوادگی اهالی اصلی و ساکنین اصیل این روستا «ولی اللهی» می‌باشد. روستاهای
فاماسب در موقعیت ۴۸ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۰۲ دقیقه عرض شمالی قرار دارد. اختلاف ساعت آن با تهران ۱۳ دقیقه و ۲۱ ثانیه می‌باشد. فاماسب از شمال به شهرهای نهاوند و ملایر و از شرق به بروجرد، از غرب به نور آباد لرستان و از جنوب به استان لرستان محدود است.

وسعت

برآوردهای آماری وسعت روستا فاماست را در سال ۶۵-۶۴، حدود ۷ کیلومتر مربع نشان می‌دهد.
جمعیت

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت فاماست در سال ۱۳۸۵. برابر با ۱۰۸۱ نفر بوده‌است که از این میان ۵۴۷ نفر مرد و بقیه زن بوده‌اند. این روستا ۴۵۰ خانوار دارد و چندین برابر جمعیت فعلی آن به شهرهای بزرگ و کوچک مهاجرت کرده‌اند.

مردم فاماسب همچون سایر مناطق از دیرباز سنن فرهنگی خویش را از گذشتگان به ارث برده و این سنن و آداب و رسوم از بدو تا کنون در فاماست رایج و مردمان این روستا به آن پای بند و در اجرای آن راغب و خصایصی از جمله مهمان‌ نوازی- شجاعت- صله‌ارحام- از خودگذ شتگی- صداقت در گفتار و کردار- دین ‌باوری-تعصبات ناموسی-تعصبات مذهبی- تعصبات قومی و طایفه‌ ای و رسومات و جشن‌ های شادمانه (عروسی و عزاداری) و غیره از مختصات بارز فرهنگ این روستا می‌باشد.

فاماسب 1 روستای فاماست

فاماسب 2 روستای فاماست

فاماسب روستای فاماست

           
 

نظر کاربران :

  • Mahdi.badarang

    بهترین منطقه در فصل بهار بخصوص اردیبهشت ک واقعا بهشته حتما دیدن کنید?

    ۲۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسن حسن زاده

    صنایع‌دستی فاماسب شامل قالیبافی در زمانهای نه چندان دور بوده‌است و قالی‌هایی با طرح سنتی در این روستا تولید می‌شده‌است که کمابیش با مهاجرت روستائیان و رواج زندگی شهری به دست فراموشی سپرده شده‌است. عسل، کره و روغن از لبنیات دامی از محصولات این روستا است. محصولات کشاورزی فاماسب شامل گردو، بادام، انگور، هلو، زردآلو و انواع غلات و حبوبات هست

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • آرش واعظی

    ما رفتیم خیلی سرد بود در ماه بهمن بود برف و کولاک بود حتما وقتی در این فصل می روید از تجهیزات مکفی استفاده کنید

    ۲۴ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • Alirezavaliolahi

    پاماس یگانه سرزمین پارس

    ۲ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سفریتو

    هرچی از این روستا بگیم کم گفتیم واقعا عالی هستش از غذا گرفته تا مهمان نوازی و طنز افراد اون روستا

    ۳۰ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مجتبی ولی الهی (سنگ تخت جمشید)

    فاماسب بهترین ها رو برایت آرزومیکنم

    ۱۱ مرداد, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • رضا کلهری از نثار

    آقای ولی الهی واقعا از حسن سلیقه شما متشکرم این کار شما واسه همه پاماسیهایی که در شهرهای مختلف زندگی میکنن خیلی ارزشمنده… دمتون گرم

    ۱۹ شهریور, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • فاطمه

    فدای هر چی فاماسبی ولی الهی هستم

    ۹ تیر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • رضا سوری

    آقای ولی الهی با تشکر فراوان از طرف کلیه مردم روستای فاماسب از شما

    ۲۴ فروردین, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • mujtaba

    سلام
    با سپاس فراوان از اینکه نام روستای ما – فاماسب – را در فهرست مکانهای توریستی قرار داده اید.
    خواهشمند است جهت درج تصاویر زیباتر از روستای فاماسب در سایت خود به آدرس وب سایت رسمی فاماسب http://www.famasb.hpage.com مراجعه فرمایید .
    با تشکر مجدد
    مجتبی ولی اللهی

    ۸ بهمن, ۱۳۹۲ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *