جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای ایلوار کردکوی

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ آذر ۱۴۰۰

روستای ایلوار کردکوی دراستان گلستان و از توابع شهرستان کردکوی می باشد .این روستا بین شهرستان کردکوی و شهرستان گرگان قراردارد . فاصله این روستا با شهرستان کردکوی ۷کیلومتر و باشهرستان گرگان۲۲کیلومتر می باشد .این روستا از شمال به روستای مهتر کلا و آشورآباد (شورلته) و از شرق به روستای زراع محله و از غرب به روستای چهارده و ازجنوب به روستای قلندرایش و خراب مسجد و رشته کوه البرز ( جنگل شغال دره و غول سنگ)محدود می شود .شغل اصلی اهالی روستا کشاورزی و دامداری است . محصولات کشاورزی این روستا مثل پنبه ، گندم ، و دانه های روغنی ( سویا ، کلزا ، ذرت ) و سیفی جاتی مثل (خیار ، گوجه ) و سبزیجات می باشد.

روستای ایلور روستای ایلوار کردکوی

مراسم جوش زنی روستای ایلوار

طبق سنت و آئین دیرینه مراسم زیبای جوش زنی همه ساله باشکوه خاصی در عصر روز تاسوعای حسینی در مسجد جامع روستای ایلوار شهرستان کردکوی برگزار می شود. عزاداران حسینی همه ساله در تاسوعای حسینی بصورت دسته روی به روستای چهارده رفته. در مسیر برگشت به ایلوار جهت ادای احترام به مقام شامخ شهدا به مزار شهدای این روستا رفته. در خاتمه تمامی عزاداران حسینی در مسجد جامع این روستا گردهم آمده.  مراسم سنتی و دیرینه جوش زنی که نیاکانشان به ارث بردند را در این مسجد برگزار می کنند.

گفتنی است، جوش زدن، حرکات آهنگین با پا چرخیدن در جهت عقربه های ساعت و خواندن اشعار حماسی و مذهبی توسط شخصی که در وسط میدان ایستاده است. جواب ترجیع بندهای آن توسط افراد جوش زن داده می شود. مراسم جوش زنی سابقه ای دیرینه ای در فرهنگ مردم روستای ایلوار دارد. بنا بر سنتها همه ساله در محرم حسینی مراسم زیبای جوش زدن در هیئات مذهبی در شهرستان کردکوی برگزار می شود.

461473 روستای ایلوار کردکوی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 3 میانگین: 4.7]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مسلم رستمانی

    ایلوار مشتق از ایل( طایفه) _وار (مانند) هست.
    طایفه ای کوچ رو که زندگی ایل مانند ( ایل وار) داشتند .
    تاریخ دقیق و مستندی از قدمت این روستا در دست نیست اما با دفینه ای که در چند سال قبل از ایلوار کشف شد ( اینک در موزه گرگان واقع در امام زاده عبدالله (ع) گرگان هست) میشود استنباط کرد که تقریباً در اواخر دوره ایلخانیان سنگ بنای ایلوار نهاده شد .
    اینجانب در باره گذر ایام و سیر تاریخی روستای ایلوار تحقیقات و مکتوباتی دارم که حاصل تلاشم از دوران نوجوانی و مصاحبه های مختلف شفاهی با سالخوردگان روستا بود که تقریبا همه آنها به دیار باقی رفتند و رخ در نقاب خاک کشیدند .
    این مجموعه مکتوب در حال ویرایش و مراحل پایانی هست و بنا دارم آن را به صورت کتاب چاپ کنم تا مورد استفاده علاقمندان و آیندگان قرار گیرد.

    ۱۹ آذر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • artin.rostamane

    با سلام خدمت مردم مهربان ایلوار.
    سوالی از مردم ایلوار یا دهیار عزیز وحتی روشنفکران ایلوار داشتم؟؟؟؟
    عزیزان دوستان .ایا شما ومردم روستای ایلوار تا بحال در پی ان بودید که این روستا از چه تاریخی ساخته وبنا شده ومردمان این روستا از چه قوم ونژادی هستند .
    جواب را میدانم .خیر فکر نکنم کسی بداند .
    بدانید قبل از اسلام این روستا بنا شد قومی از کشور کنونی ارمنستان از شهر ایراوان که در ان زمان جزو ممالک ایران بود به این نقطه مهاجرت میکنند ونام ایلوار سرمنشعی از ایروان یا ایراوان گرفته شده وبدانید که اجداد وبزرگان شما ارامنه بودن وتماما از نژاد وقوم ارمنستان هستید
    ادامه دارد…..

    ۱۴ تیر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • مهمان

      بله کردهای ارمنی را نادر شاه به استرابادکوچ داد و ایلوار برگرفته از نام ایروان میباشد و همینطور طایفه کیانی را از پاوه کرمانشاه و عقیلی ها از عراق و….

      ۲۴ مرداد, ۱۳۹۹
    • مهمان

      سلام کردههای مهاجر مخصوصا ایلواریها ۲۵۰سال پیش به استراباد برای امنیت مردم منطقه اورده شدند

      ۲۲ آبان, ۱۳۹۹

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد