جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای انجیلاق

تاریخ بروزرسانی :
۲۴ مرداد ۱۳۹۵

انجیلاق واقع در شهرستان ابیک از استان قزوین در بخش کوهپایه غربی با حدود دویست خانوار که بالغ برهشتصد نفر جمعیت دارد . از شمال به زرجه بستان و کهوانک، از شرق به اصغرآباد، از جنوب به اسد آباد و کوندج، از غرب به حصار خروان و کبریت میان قرار گرفته است.دارای محصولات باغی از قبیل انگور، بادام، گردو و گیلاس می باشد. اما معروفترین میوه آن انجیل است که وجه تسمیه آن هم به همین خاطرمی باشد .انجیلاق یعنی باغ انجیل . انواع انجیل در این دهکده زیبا وجود دارد .

********************

انجیلاق دارای پیشینه تاریخی زیادی دارد . انشا اله دراین بخش با توجه به اثار تاریخی به جامانده از گذشتگا ن در حد توان به پیشینه تاریخی انجیلاق خواهیم پرداخت . درنقاط مختلفی از صحراهای انجیلاق اثار سکونت گذشتگان دیده میشود .
در اسفناغ چشمه که یک از این نقاط میباشد در اطراف چشمه اثار خانه های تخریب شده وجود دارد که حاکی از ان است تعداد اندکی خانواده بصورت موقت در فصولی لز سال زندگی میکرده اند که شغل اصلی انان گله دلری بوده است .

دشت وسیعی در شرق روستا قرار دارد که بنام زرین گلک معروف است در تپه ورودی این دشت آثار سکونت دیده میشود به نظر میرسد این تپه از تخریب خانه های قدیمی که چندان هم محکم نبوده تشکیل شده است .با کمی دقت وتامل متوجه میشویم سکنه اینجا از سکنه اسفناغ چشمه متمدن تر بوده اند . مکان دیگری که آثار سکونت دیده میشود در شمال قرار دارد این مکان در میان تپه های زیادی که چشمه زیبایی را در دل خود قرارداده بنام انجیلاق قدیم یا به زبان محلی کهنه انجیلاق نامید ه میشود.در این محل علاوه بر وجود اثار سکونت قبرستان قدیمی نیز وجود دارد .کشاورزی در اینجا رونق خوبی داشته است لوبیا . ذرت . پنبه . کندم . جو .عدس . ماش از محصوولات و حبوبات معروف این منطقه می باشد .مکانهای سابق ا لذکر از مناطق قشلاقی و کهنه انجیلاق منطقه ییلاقی مشترک بین انها بوده است . در سالهای پر ابی زندگی کوچ نشینی به همین منوال بوده است . اما با گذ شت سالهای پر ابی و وجود سالهای متمادی خشکسالی زندگی وشیوه ان تغییر کرد . اب که مایه حیات اولیه همه انسانها بوده زیادی یا کمبود و فقدان ان بر زندگی انسانها تاثیر به سزایی داشته است . در انجیلاق هم خشکسالی باعث خشکی تنها چشمه این محل شده . و سکنه مجبور به ترک انجا شده .

ایجاد وپیدایش قنات که اب ان دایمی تر از چشمه میباشد باعث کوچ سکنه به نزدیکی ان شده سکنه انجیلاق قدیم باساختن خانه هایی در محل کنونی امامزاده تپه به این مکان امدند . زندگی ییلاق وقشلاق قدیم دیگر وجود نداشت تقریبا زندگی دایم در این مکان برای هردو طایفه رضایت بخش بوده .

ضمن کار کشاورزی وگله داری شغل جدیدی با وجود قنات ایجاد شد . این شغل جدید که سکنه روستا های اطراف هم به ان نیاز داشتند .رونق نسبتا خوبی به وضعیت امرار معاش اهالی بخشیده این شغل آسیابانی بود . قنات که علاوه بر تامین اب شرب و اب کشاورزی میتوانست اسیاب را جهت ارد گندم بگردش دراورد. این اسیابها با توجه به مسیر اب قنات در غرب رودخانه به سمت حصاردشت و در امتداد رود خانه به سمت جنوب ان قرار داشت .آثار و بقایای این آسیابها در کنار رود خانه مدام اباد هنوز به چشم میخورد .سالهای زیادی به این منوال گذشته . وجود قبرستان قدیمی درکنار زمین فوتبال فعلی حکایت ازر زندگی سالهای زیادی را در امامزاده تپه دارد. وقوع زلزله مهیب وتخریب تمام خانه ها و کشته شدن زیادی از اهالی و غیر باز سازی خانه های تخریب شده بازماندگان مجروح واسیب دیده را به سمت جنوب تپه یعنی مکان فعلی کشاند تا مجددا زندگی جدیدی را آغاز نمایند .استقرار در محل جدیدباعث گردید تا مهاجران دیگری از اطراف به اینجا رو اورند .

2016 5 17 1 26 33 955 روستای انجیلاق

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 5 میانگین: 2.8]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *