رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۳ شهریور ۱۳۹۸

دیزی سنگی خراسان رضوی

لینک این مطلب کپی شد!

دیزی سنگی خراسان رضوی با نان سنگک، پیاز و ترشی سرو می شود و از غذاهای اصلی در رستوران های ییلاقی و سنتی مشهد است. آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای قدیمی است که در مشهد طرفداران بسیاری دارد و از گوشت، حبوبات، گوجه فرنگی وسیب زمینی تهیه می شود. اما دیزی مشهد با شهرهای دیگر متفاوت است و در ظرف های خاصی از جنس سنگ طبخ می شود و به همین دلیل به آن دیزی سنگی گفته می شود.
دلیل پخت دیزی در این نوع ظروف به حدیثی از حضرت رضا (ع) برمی گردد.

-سنگی-خراسان-رضوی دیزی سنگی خراسان رضوی

طرز تهیه دیزی سنگی:
مواد لازم برای تهیه دیزی سنگی:
گوشت گوسفندی با استخوان: ۱ کیلو
دنبه: ۳۰۰ گرم
نخود (یا لپه): یک فنجان سرخالی
پیاز متوسط: یک عدد
مغز لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری
آب گوجه فرنگی: یک فنجان
رب گوجه فرنگی: یک قاشق
سیب زمینی: ۵ عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
گوشت و دنبه را پس از شستن ۱۰ قسمت کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. پیاز را در روغن سرخ نمایید و نخود (لپه) را که از شب قبل خیس کرده اید را به پیاز اضافه کرده و آن را هم کمی تفت دهید. گوشت سرخ شده را با ۴ لیوان آب، زردچوبه، لپه و پیاز داغ با شعله ملایم بپزید. سپس مغز لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید. در اواخر طبخ ۵ تا ۶ عدد سیب زمینی را پوست گرفته و با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه کنید. بعد هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و در آخر آبگوشت را با نان سنگک، پیاز، دوغ و سبزی خوردن میل کنید.
نکته:
برخی از افراد از مقداری لوبیا سفید هم در آن استفاده می کنند.و مقدار کمی سیر نیز به آن اضافه می کنند.
منبع:سیتی پدیا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *