رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

طرز تهیه حلوای سیاه

لینک این مطلب کپی شد!

طرز تهیه حلوای سیاه ، یکی ازمقوی ترین و شیرین ترین حلواهای  سنتی استان اردبیل است که به علت داشتن خاصیت گرمی در فصل زمستان بیشتر استفاده می شود. حلوای سیاه از جوانه گندم، آرد سبوس دار، کره حیوانی، شیره عسل، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می شود. این غذا سرشار ازکالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر، منیزیم و اسیدهای آمینه است.

حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری، کمردرد، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می کند. برای تهیه شیره حلوا باید آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه¬ای روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از انکه رنگ آرد طلایی شد روغن را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید، پس از مخلوط شدن آرد و روغن باید شیره حلوا که در حال جوشیدن است به مواد اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید و مرتب به هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود و حلوای شما خودش را بگیرد. حلوا را داغ درون ظرف مورد نظرتان بریزید و رویش را با کمی کره چرب نموده و با پسته، پودر نارگیل، کنجد و … تزئین نمائید.

254 طرز تهیه حلوای سیاه

نکات حلوای سیاه اردبیل

میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید. اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط آرد و روغن گلوله های ریزی مشاهده کردید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد، می توانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید. برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید ۲ – ۳ قاشق غذاخوری پورد کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن به مخلوط اضافه کنید ، طعم کاکائو درون حلوا حل شده و هیچ فردی متوجه وجود طعم جالب آن نخواهد شد!

مواد لازم حلوای سیاه

آرد سبوس دار :۵۰۰گرم

مغز گردو: ۳۰۰ گرم

شکر: ۴۰۰ گرم

دوشاب (شیره انگور یا شیره خرما) :۷۵۰ گرم

ادویه(فلفل سیاه -هل-دارچین -زرچوبه- میخک-زنجبیل-زیره ):به مقدارلازم

روغن جامد: ۳۰۰ گرم

دستور پخت حلوای سیاه

گندم را ۲تا ۳ روز خیس کرده تا جوانه بزند آن را چرخ کرده با کمی آب مخلوط می کنیم وبعد از صافی رد می کنیم آرد را با آب گندم مخلوط کرده به صورت خمیر در می آوریم مغز گردو و ادویه ها را هم اضافه می کنیم سپس آن را روی حرارت قرار می دهیم تا چند جوش بزند حالا روغن را اضافه می کنیم وخمیر را مرتب هم می زنیم تا طلایی رنگ شود به قاشق نچسبد سپس از روی حرارت بر داشته و شربت آماده شده را به آن افزوده خوب هم می¬زنیم تا شربت به خورد خمیر برود. این حلوا باید رنگ تیره و طعم تند فلفل داشته باشد.

 

           
 

نظر کاربران :

  • فرزانه

    اقای محمد امیر نشر اکادیب نکنید هیچکس نه تو اردبیل نه هیج جای دیگه حلوا سیاه رو جای غذا نمیخوره
    این حلوا مخصوص روزهای سرد اردبیله

    ۱۲ بهمن, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • رضاکریمی

    باسلام حلواسیاه که مردم اردبیل تهیه‌میکننددقیقا‌حلوایی است که ما خاوری های‌خراسان مشهد‌درست‌میکنیم‌من‌هردو‌حلواروخوردم‌هیچ‌فرقی‌باهم نمیکند

    ۹ آذر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • فرشته کریمی

    خیلی عالیه

    ۱۹ آبان, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • شیما

    خیلی شیرین فک کنم با نون میکادو خوشمزه بشه

    ۱۲ آبان, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • مسعود صالحي

    من اصفهاني هستم وواقعا طعم حلواي سياه قره حلوا بي نظير وبياد ماندنيه يادش يخير اردبيل اش دوغ ايران اشي قره حلوا فتير چرك وقيماق عسل وهزاران خاطره زيبا ياشاسين اردبيل

    ۴ شهریور, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • علی اردبیلی

      درعجبم اصفهانی خسیس چطور هزینه کرده بیاد اردبیل

      ۱۶ مهر, ۱۴۰۰
    • قاسم جوان دلاور

      جناب صالحی عزیز، ممنونیم که تجربه لذتبخش و خاطرات شیرین َسفر رو با ما به اشتراک گذاشتید. بنده ترک زبان و اصالتاً اهل سراب هستم(از توابع آذربایجان شرقی). اتفاقاً جای جای شهر زیبای شما هم یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری کشورمون محسوب میشه. من هم تجربه دلنشینی از سفر به اصفهان دارم. ضمناً یادآور میشم که:
      اولاً رعایت ادب و احترام در تعامل با دیگران یکی از مشخصات بدیهی هر انسان شریفی است. بنابراین اگر کسی از این قاعده تخطی کرد، قطعا از دایره شرافت خارج شده(علی اردبیلی).
      دوماً بنده بعنوان یک هموطن ترک زبان از شما استدعا دارم که استفاده از ادبیات سخیف و نامحترمانه افراد معدودی از ترک زبانها رو به همهٔ ما تعمیم ندهید. ضمناً بعضی از افراد پیرامون ما حتی ارزش لحظه ای فکر کردن درموردشون رو هم ندارن،چه برسه به مباحثه و جدل…
      شیخ اجل، جناب سعدی میفرمایند:
      پرتو نیکان نگیرد، آنکه بنیادش بد است
      شخصیت نااهل را چون گردکان بر گنبد است
      امیدوارم در پناه امن یزدان پاک، روزگار به نیکی سپری کنید.

      ۵ آبان, ۱۴۰۰
    • نازی

      خوشحال شدیم شکر که خوش گذشته امیدوارم همیشه شاد و خوشحال باشین از طرف این دوست عزیز من به عنوان شهروند اردبیلی از شما معذرت میخوام

      ۳۰ آذر, ۱۴۰۰
  • پروین هوشیار

    شدیدا خوشمزه اس خیلیییییی اگ ریا نباشه من اردبیلی ام ساکن تهران وقتی میریم خیلی خوش میگذره با خوراکی هایی ک داره

    ۱۱ فروردین, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • حلوایی

    عالیه حتما بخورین

    ۱۶ اسفند, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • اکبر حبیب نژاد

    سلام توضیحات کامل نیست و مثل حلوای سیاه سنتی اردبیل نمی باشد.در مواد لازم اشاره ای به جوانه گندم که خود منبع شیرینی حلوا است ننموده اید. شکر در حلوا به کار نمی رود.

    ۲۰ بهمن, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • zadehhosein7@gmail.com

      سلام. میشه طرز تهیه رو کامل بفرمایید؟

      ۲۰ آبان, ۱۴۰۰
      • اسلوب

        سلام طرز تهیه به صورت کامل در فایل صوتی انتهای مطلب آورده شده است .

        ۲۲ آبان, ۱۴۰۰
  • حاتم

    طرز تهیه رو خیلی اجمالی نوشتند

    ۲ دی, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • محمّد عابدی

    سلام من خودم اردبیلی ام منتها ساکن تهرانم
    میخوام اینو بگم پیشنهاد میدم حلوا سیاه رو تا میتونید سرد شده اش رو استفاده کنید خیلی خوشمزه و دلچسبه
    چرا که استفاده گرمشو به این دلیل رد میکنم چون فکر میکنم استفاده گرمش دل آدمو میزنه و دیگه از ادامه خوردن آدمو منع میکنه.
    با تشکّر محمّد عابدی .

    ۱۱ مهر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • ع.شهبازی

    حلوای سیاه را اگر کمی گرم مصرف می کنید حتما با یک لیوان دوغ محلی میل فرمایید ، به خاطر متعادل کردن وبالانس بسیار باهم می سازند .

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • علی طاهرخانچی

    من که اولین بار حلوای سیاه رو خوردم طعم به یادد ماندنی برام باقی گذاشت .

    ۲۰ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • حلوایی

      کجا شو دیدی ما اردبیلیا هزار بار خوردیم

      ۱۶ اسفند, ۱۳۹۹
  • محمد

    حتما باید امتحانش کنم..ظاهرا خیلی مفیده..باید بگم برام بیارن

    ۱۳ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سفریتو

    تا الان همه نوع حلوای خوردم به جز این . در این روزها هم این نوع حلوای سیاه رو امتحان کردم فوق العاده بود

    ۲۷ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    به به.بسیار خوشمزه هست.البته من سرد شده این حلوا رو بیشت رمیپسندم و توصیه میکنم بزارید سرد بشه و بعد بخورید

    ۲۶ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • جفرجفری

      من خودم اهل شترخوار هستم.

      ۲۰ فروردین, ۱۴۰۰
    • محمد امیر

      سلام . رها میدونی این حلوا رو توی اردبیل به عنوان یه وعده ی غذایی و با نوشیدنی هایی از قبیل دوغ میخورن؟

      ۲۰ مرداد, ۱۴۰۰

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *