جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

جوپار

تاریخ بروزرسانی :
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳

شهر جوپار در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد که در دامنه رشته‌کوه‌های مرکزی ( کوه جوپار) واقع شده‌است. این شهر از سوی شمال به کرمان، از سوی شرق به ماهان، از طرف جنوب به کوه جوپار و از طرف غرب به شهر گلزار و روستای بهرامجرد منتهی می‌شود.
از تاریخ پیدایش جوپار اطلاع دقیقی در دست نیست ولی در کتب تاریخ محلی کرمان از قرن ۶ به بعد به دفعات از کوه جوپار و قلعه جوپار یاد شده است و نشان دهنده آن است که جوپار بخشی بزرگ بوده . سیاحان و جهانگردان و دانشمندان زیادی از این محل دیدن کرده اند . ژنرال سایکس که در جنگ جهانی اول فرماندهی لشکر جنوب را داشته و آنتونی اسمیت دانشمند انگلیسی به همراه تعداد دیگری از همکارانش مدتی را در این شهر به تحقیق و پژوهش پرداخته اند و یا از این شهر دیدن کرده اند.
وجود قنات گوهرریز در این شهر از زمان آناهیتا ملکه باران حکایت از این دارد که جوپار از زمان های بسیار دور بعنوان شهر و مکانی آباد از زمین های حاصل خیر بوده. در منطقه جوپار ۲۲ رشته قنات قدیمی وجود دارد که آب جوپار و مناطق اطراف را برای آشامیدن و کشاورزی تامین می‌کند.

از مهم ترین نقاط شهر جوپار می توان به مقبره شاهزاده حسین (ع) این شهر اشاره نمود. این امام‌زاده از بناهای دوران صفویه در جوپار است. ارزش زیارتی آن برابر شاه‌چراغ در شیراز گزارش شده است. این امام‌زاده معماری و بنای جالب توجهی دارد.ساختمان این امام‌زاده در فضای مشجّری قرار گرفته و از زیارتگاه‌های معتبر کرمان محسوب می‌شود.
گنبد آبی رنگ آن با خط های سفید که شکل های هندسی منظمی را به وجود آورده است مانند نگینی در وسط شهر می درخشید . این بنا در دوره قاجاریه تعمیر و تکمیل گردیده است و دارای حرم ، صحن ، رواق و دو زائر سرا ، بازارچه . سرویس های بهداشتی می باشد . زائر سرا قدیمی در دو طبقه بنا شده وجود حوض و درختهایی در وسط آن و اتاقهای دور تا دور آن جلوه خاصی را به این مکان بخشیده است . کاشی کاری و آئینه کاری داخل رواق ها فضاهای روحانی بر این محل حاکم کرده است . داخل ضریح قبر سه امامزاده که از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) می باشند دیده می شود . امامزاده حسین – امامزاده قاسم و امام زاده عبدالله . از سال تولد و شهادت امامزاده ها اطلاعی در دست نیست ولی می توان گفت در حدود سالهای بعد از شهادت امام رضا (ع) در این محل به شهادت رسیده اند. بدون شک مرقد مطهر امامزاده حسین (ع) در شهر جوپار ، پیشنه جوپار را تأیید می کند .

ازدیگرجاهای دیدنی شهرجوپار:

۱. چاه ومساجد صاحب الزمان(ع) که درانتهای خیابان ۱۷شهریورواقع شده است . در داخل مسجد چاه آبی قرار داردکه آب قنات گوهرریز از زیر آن عبورمی کندویکی ازچاهای زیارتی مردم می باشد،عاشقان حضرت مهدی (عج) برای گرفتن حاجات خودبه این مکان مقدس می آیند . در بیرون این مسجدمظهرقنات گوهرریز است،قنات آبی که ازبه هم پیوستن چند قنات دیگر به وجودآمده است و آب صاف وضلال را در جلوی چشم زایرین قرارمی دهد
۲.شش مقسم؛ آب قنات گوهرریز بعد از طی مسافتی حدود۱۰۰متربه محلی به نام شش مقسم می رسد . دراینجا آب قنات به ۶ قسمت تقسیم میشودکه آب کشاورزی شهرچوپار را تامین می کند .نحوه تقسیم آب در این محل بسیار حائز اهمیت است در قدیم بنا به نیاز هر منطقه آب کشاورزی تقسیم شده و هنوز هم بعد از گذشت سالها به همان طریق زمینهای کشاورزی آبیاری می شوند .
۳.مسجد عباس بن علی (ع) معروف به عباسعلی گذرگاه حضرت ابوالفضل (ع) نیز معروف می باشد این مسجد در حدود ۴ کیلومتری از شهر جوپار قرار دارد .
۴.در جوپار و روستای اسماعیل آباد دو بادگیر نیز و جود دارد که از سالهای بسیار دور باقی مانده که در تابستانها وظیفه خنک کردن فضای داخل خانه ها را بر عهده داشته اند و می توان گفت که بادگیر روستای اسماعیل آباد از بزرگترین بادگیرهای استان به شمار می رود .
۵. در طرف شرق جوپار دهی مصفا قرار دارد بنام ده ( هنری )که دارای درختان سرسبز و حوض آبی در وسط بود و در ایام تعطیل پذیرای مسافرین می باشد .
۶. پارک جنگلی که برروی تپه های مشرف به شهر احداث شده است.

1 2 جوپار

1 100611 جوپار

7 0 جوپار

10743740 جوپار

b1joopar جوپار

b2joopar جوپار

b6joopar جوپار

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 4 میانگین: 2.8]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • مهدی

    حیف از این شهر زیبا اما بدون امکانات وپیشرفت .با وجود پتانسیل جذب گردشگر با لطف مسئولان این شهر همچنان بدون پیشرفت ودر رکود است.نمونه این مهم درکم بودن جمعیت و مهاجرت به کرمان گویای این مطلب است

    ۲۵ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    شهر سرسبز و زيبايي است و يكي از رويشگاه هاي زيره دامنه كوهپايه است

    ۱۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مريم

    سلام ما همين الان وارد جوپار شديم خيلي شهر قشنگيه و خيلي تميزه

    ۸ فروردین, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مریم

    ازتون ممنونم که مطالبی رودرباره شهرجوپاربه ارائه گذاشتین من اصالتاجوپاریم بنظرم بهترین شهردنیاست.زنده بادجوپاروجوپاری

    ۳۱ خرداد, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *