رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۴ مهر ۱۳۹۸

ایشلی کوکه

لینک این مطلب کپی شد!

ایشلی کوکه یک نوع نان سنتی تبریزی است.در گذشته خیلی از شهرهای ایران و علی الخصوص شهر و روستاهای کوچک که فاقد نانوایی بود مردم خودشان نان تهیه می‌کردند. بطوری که در خانه‌ای که نان طبخ می‌شد بو و عطر آن تا چند محل آن طرف‌تر می‌رفت. استفاده از گندم مرغوب برای تهیه آرد باعث بدست آمدن نان با کیفیتی می‌شد. در شهر و روستاهای مختلف ایران انواع نان محلی خوشمزه طبخ می‌شده است.کوکه یکی از انواع نان‌های محلی مربوط به خطه آذربایجان است که در بسیاری از مراسم مذهبی همانند محرم و ماه رمضان تهیه می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. کوکه در اصل نان روغنی زنجبیلی است که به دو صورت ایشلی کوکه (مغزدار) و یاغلی کوکه (ساده) تهیه می‌شود. خیلی از مردان ترک عاشق یاغلی کوکه تهیه شده با تورتا (دوغ سرخ شده کره محلی) هستند و اولین جمله‌ی بعد از خوردن این نان می‌گویند این است که “آلاه هچ اودن، بو ایئینه اسگیه المه” یعنی خداوند هیچ خانه‌ای را بدون بوی خوش نان نگذارد.

ایشلی کوکه

مواد لازم خمیربرای ۶ نفر :
آرد شش پیمانه
شکر ۵۰ گرم
تخم مرغ سه عدد
ماست نصف پیمانه
شیر ولرم نصف پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
آب ولرم یک چهارم پیمانه
مایه خمیر یک قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل یک قاشق سوپخوری
نمک یک قاشق چایخوری
مواد لازم داخل خمیر :
آرد یک پیمانه
پودر زنجبیل یک قاشق سوپخوری
زردچوبه یک قاشق سوپخوری
زعفران به میزان لازم
مواد لازم برای رومال نان :
زرده تخم مرغ یک عدد
شکر یک قاشق چایخوری
ماست یک قاشق چایخوری
کنجد به میزان لازم

-کوکه ایشلی کوکه

طرز تهیه رومال نان :
پیش از آن که دوباره نان ها را تحت حرارت از بالای فر قرار دهید، باید مواد رومال را اضافه کنید تا در اثر حرارت، نان کاملا خوشرنگ و طلایی شود. برای این منظور زرده تخم مرغ، شکر، ماست و کنجد را مخلوط کرده و خوب بزنید. با قلم مو این رومال را روی نان ها بمالید و بعد برای پنج دقیقه از شعله بالای فر به نان ها حرارت بدهید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
طرز تهیه مواد میانی ایشلی کوکه :
آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن برطرف شود.
زردچوبه را اضافه کنید. تفت بدهید و بعد زنجبیل را اضافه کنید.
کره را اضافه کرده و بعد زعفران را هم به مجموعه اضافه کنید.
اگر دوست دارید طعم نان شیرین باشد، در همین مرحله می توانید کمی پودر قند یا شکر اضافه کنید.
نکته برای تهیه تهیه ایشلی کوکه :
می توانید زردچوبه را حذف کرده و فقط زعفران اضافه کنید.
این نان را در وعده صبحانه با پنیر لیقوان می خورند.
منابع:مجله تصویریرفرهنگ غذا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *