رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۱ اسفند ۱۳۹۷

اطلس بازی های بومی و محلی ایران تهیه شد

اشتراک گذاری

غلامرضا جعفری روز جمعه در حاشیه نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی استان های فلات مرکزی ایران در گفت و گو با ایرنا افزود: معرفی ۳۴۰ بازی در کتابی با یک هزار صفحه بیش از ۲۵۰ میلیون ریال هزینه در بر داشته و مستندسازی همه بازی ها نیازمند کمک های ویژه است.
وی بیان کرد: بسیاری کشورها از جمله ترکیه در این زمینه به صورت ویژه ورود کردند و ما هم با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی باید تلاش کنیم تا عقب نمانیم که البته برای ثبت بازی ها با همکاری سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد تلاش هایی صورت گرفته اما برای تکمیل کار همچنان نیازمند کمک های ویژه دولت و مجلس شورای اسلامی هستیم.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی و محلی، یکی از مهمترین وظیفه های این فدراسیون را رویکرد توسعه ورزش های سنتی در نقاط روستایی با هدف شناسایی استعدادها برای کمک به تهییج غرور ملی و ارتقای ورزش قهرمانی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: احیا و ترویج ورزش های سنتی با رویکردی فرهنگی و با توجه به مواهب آموزشی و تربیتی این بازی ها پیگیری می شود، زیرا همه به نوعی مکلف هستیم تا میراث ناملموس فرهنگی کشور را حفظ و به نسل آینده منتقل کنیم که برگزاری جشنواره هایی از این دست زمینه ای فراهم می کند تا مردم با هویت و اصالت خود بیشتر آشنا شوند.
جعفری جشنواره های فرهنگی و بازی های بومی و محلی را یکی از راه های تقویت روحیه نشاط، وحدت بین اقوام و ملت ها و راهکار مقابله با آسیب های اجتماعی برشمرد و تاکید کرد: تحقق کامل هدف ها نیازمند مشارکت همگانی و تقسیم کار ملی است که با تمرکز به توسعه محیط حقوقی، بودجه ای و قانونی، باید در حفاظت از داشته های فرهنگی اهتمام داشته باشیم.
وی پیش تر از شناسایی نزدیک به ۸۰۰ بازی محلی و عشایری در کشور خبر داده بود که با توجه به محدودیت ها تنها ۲۰ مورد پذیرش فدراسیون قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان نیز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی استان های فلات مرکزی ایران با میزبانی اردستان گفت: کمک به توسعه سلامتی و نشاط در جامعه و تقویت انسجام ملی که از هویت سرچشمه می گیرد از جمله هدف های برگزاری این جشنواره است.
به گفته وی بازی های بومی و محلی با توجه به فرهنگ، آیین ها، اقلیم و الزام های هر منطقه شکل گرفته و توجه به آنها به تقویت انسجام ملی خواهد انجامید.
رضا حجتی افزود: سیاست وزارتخانه کمک به احیا و ترویج این گونه فعالیت ها است که امید می رود در سال های آینده با کیفیت و کمیت بیشتری اجرا شود چرا که با توجه به ظرفیت استان اصفهان، حتی میزبانی جشنواره ای بین المللی را هم می توان در این حوزه برعهده گرفت.
وی اضافه کرد: اردستان هم زمینه خوبی برای توسعه در این بخش دارد و دوره آغازین جشنواره حرکت خوبی بود که امید می رود استمرار یابد و مسوولان تلاش کنند تا این بازی ها به شاخصه ای برای هر منطقه تبدیل شود، زیرا این امر به شکوفایی سایر ظرفیت ها از جمله گردشگری و ایجاد اشتغال هم منجر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی استان های فلات مرکزی ایران با حضور تیم هایی از ۱۱ استان به میزبانی ورزشگاه ۱۷ شهریور اردستان در زمینه بازی های بومی و محلی، صنایع دستی، پخت غذا، نان محلی و موسیقی آیینی استان های فلات مرکزی ایران برگزار شد.
اردستان در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد.

بازیهای محلی  اطلس بازی های بومی و محلی ایران تهیه شد

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *