رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱ شهریور ۱۳۹۳

اروند کنار

لینک این مطلب کپی شد!

بندر اَروَندکِنار شهر و بخشی است در شهرستان آبادان در استان خوزستان. این شهر در پنجاه کیلومتری جنوب شهر آبادان قرار گرفته‌است و دارای ذخایر نفتی است. این شهر بندری، دارای اسکله و امکانات بارگیری لنجهای کوچک است.

اروندکنار در انتهای جزیره آبادان واقع شده و واپسین بندر ایران در کرانه اروندرود است. پیش از اروندکنار، بندر خسروآباد قرار دارد.

اروندکنار در ۵۲ کیلومتری جنوب آبادان و در حدود ۳۰۰ متری خاک کشور عراق قرار دارد. از خاندانهای ساکن در شهر می‌توان به نصاریها-فاضلی ها-تنگسیری ها-بحرانیها- سادات -سلطانیها- تابع الحجه اشاره کرد اروندکنار شامل دو بخش شمالی(قصبه نصار)وجنوبی(قصبه معمره)می باشد. در این شهر مساجد و حسینیه‌های فراوانی وجود دارد که از مهمترین آنها می‌توان از حسینیه عطاشه(عطشانیها)و حسینیه امام حجه بن الحسن(تابع الحجه)ومسجد امیرالمؤمنی حسینیه الزرق نام برد.

در زمان جنگ ایران و عراق، عملیات والفجر ۸ در منطقه اروندکنار قرار داشت.

بزرگ‌ترین بندر صیادی ایران در اروندکنار قرار دارد که در سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسید. این بندر اسکله پهلوگیری به طول ۱۱۶ متر، اسکله خدماتی به طول ۳۲ متر و بیش از ۶۰ متر اسکله پلکانی پهلوگیری دارد. این بندر قابلیت پهلوگیری بیش از ۱۶۰ فروند موتور لنج و افزون بر ۳۳۰ قایق موتوری صیادی را دارد.

این بخش دارای سه دهستان به نام‌های منیوحی و نصار و نوآباد است منیوحی مهمترین دهستان اروندکنار است که دارای روستاهای مهمی همچون:ابوغزلان، خزعل آباد، ابوعقاب، کوت، ابوشکر، کوت شنوف، ابوخضراوی، ابودیره، سلیم، عفادله و آلبوحمید می‌باشد. خاندان کنعانی ،علی زاده ،یعقوبی، خزائی، حسونی، خلفیان، علی پور، ابراهیمیان، علی شنوف، جادری،طاهری-عچاسی- مطرقی، عامری، جعفری، مهنایی، حمیداوی، کنگانی و… که از طوایف سرشناس خوزستان بوده در این دهستان ساکن می‌باشند. مهمترین محصول کشاورزی آن خرما است و دارای انواع سبزیجات و صیفی جات نیز می‌باشد مردم این دهستان علاوه بر کشاورزی به کار صیادی نیز مشغولند و از مهمترین انواع ماهی قابل صید آن می‌توان به صبور، بیاح، چندال و… اشاره کرد. قابل توجه است که دمای شهر در فصل تابستان به پیش از ۵۰ درجه بالای صفر می رسد.

اروند کنار 1 اروند کنار

اروند کنار 2 اروند کنار

اروند کنار اروند کنار

           
 

نظر کاربران :

  • محمد

    اروندکنار یک زمانی برای خودش برو بیایی داشت نخلستان های سربه فلک کشیده نهرهای خروشان و سرزمینی سرسبز ومردمی فرهیخته ودانش دوست ونجیب. ولی متاسفانه جنگ تحمیلی که باعث مهاجرت اهالی از این سرزمین شد این منطقه دیگه رنگ خوشی به خودش ندید بعد از جنگ تحمیلی هم بعلت بستن آب بالادستی استان آب اروندرود وبه تبع آن آب انهار شور شد که رفته رفته باعث نابودی نخلستان ها شد. چند سالی هست طرح آبیاری نخیلات وکشاورزی درحال اجراهست وباهمه کاستی هایی که داره امید رو به اروندکنار برگردونده و انشاالله به زودی شاهد احیای این منطقه باشیم.

    ۲۶ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    اروند یکی از شهر های خوزستانه و واقعا خرماهای زیبا و شیرینی داره ولی در تابستان سعی کنید به اروند نرید

    ۶ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    ما عید رفتیم اینجا و خیلی خوب نبود.بیشتر از ۱ روز قابل تحمل نیست و چیز خاصی نداره

    ۱۰ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • محمد امین تابع الحجه

      شما اشتباه میکنید

      ۱۶ تیر, ۱۳۹۸

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *