رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۸ شهریور ۱۴۰۱

آرامگاه شیخ ابوذر بوزجانی

اشتراک گذاری

آرامگاه شیخ ابوذر بوزجانی، از عارفان و شاعران سده چهارم در حاشیه ویرانه‌ های شهر قدیم بوزجان، در ۱۵ کیلومتری شرق تربت جام قرار دارد. این مقبره که از جاذبه های گردشگری تربت جام به شمار می‌ رود، یک ایوانچه ورودی هم داشته که در سال‌ های اخیر تخریب شده است.

شیخ ابوذر بوزجانی که بود؟

در ابتدای ورودی به محوطه شهر قدیم بوزجان در ضلع شمال شرقی و در میان قبرستان قدیمی بر روی تپه ای کم ارتفاع بنای آجری مقبره عالم بزرگ (شیخ ابوذر) بوزجانی واقع شده است. شیخ ابوذر بوزجانی از ریا ضیدانان، شعرا و عارفان بزرگ عصر سامانی و اوایل دوران غزنوی است که در زمان حیات از شهرت بسیاری بر خورد دار بوده تا به آن حد که خواجه عبداله انصاری به او لقب” خداوند کرامات ظاهر” اعطا فرمود. وفات شیخ ابوذر به سال ۳۷۰ هجری ذکر شده است. امروز مقبره او در شمال شهر قدیمی بوز جان قرار دارد. آرامگاه این عالم بزرگ مشتمل بر ایوان ورودی فضای داخلی ساده ای بود که در دوره قاجار ساخته شده و در کنار همسر و یکی از مریدانش آرمیده است که امروزه بنای آن جمع آوری و فعلاً بصورت مقبره ای روباز و حصار شده درآمده است.

آرامگاه شیخ ابوذر بوزجانی

معماری آرامگاه شیخ ابوذر بوزجانی

نمای بیرونی آرامگاه آجری است و سقف آن نیز به صورت ضربی با خشت خام و به شکل نیمه استوانه ای بر روی دیوارهای جانبی استوار است. در وسط آرامگاه قبر ابوذر بوزجانی قرار دارد و قبر سمت چپ متعلق به همسر شیخ ابوذر بوژگانی است که از معاریف و نیکان زمان خود بوده و در جوار حضرتش مدفون شده‌ است. آنقدر ابوذر بوزجانی در تصوف و عرفان دارای شهرت و آوازه شده بود که پادشاه غزنوی به همراه فرزند خردسال خود به نام محمود به دیدار بوزجانی رفت. سبکتکین، پادشاه غزنوی هنگامی که با فرزند خردسال خود به دیدار بوزجانی رفت و در آنجا مورد پند و اندرز بوزجانی قرار گرفت، با وجود نصیحت‌ های درشت بوزجانی، صحبت ‌هایش به دل محمود نشست. سرانجام شیخ ابوذر بوزجانی در سال ۳۷۰ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و در صحن مسجد جامع بوزجان به خاک سپرده شد. مقبره وی از دیرباز تاکنون مورد توجه مردم تربت جام بوده و به عنوان یک زیارتگاه آنرا ملاقات می‌ کنند.

نحوه دسترسی

آدرس :خراسان رضوی، حاشیه ویرانه‌های شهر قدیم بوزجان، در ۱۵ کیلومتری شرق تربت جام

آرامگاه شیخ ابوذر بوزجانی

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *