رزرو هتل فضاگشت
۱ تیر ۱۳۹۹

کافه خانه زی تهران

اشتراک گذاری

کافه خانه زی تهران ، یک بنای تقریبا هشتاد ساله است که با یک معماری زیبا به کافه و هاستل تبدیل شده است.کافه و هاستل برای استفاده ی عموم آزاد است و شما می توانید به آن جا بروید و ساعاعت خوشی را سپری کنید.در شاعرانه ترین خیابان تهران خانه‌ای با پنجره‌های فیروزه‌ای و طاق‌های گرد ایرانی‌اش‌، هاستلی است که حال و هوای مهمانان اش را به تهران قدیم می برد.

خانه زی توسط گروهی از جوانان هنرمند و هنردوست این سرزمین دوباره زنده شده است تا این بار هویت و فرهنگ واقعی تهران قدیم را به مسافران و توریست‌های که مهمان کشور ایران می‌شوند، معرفی کنند.

اجاره خودرو

خانه زی  کافه خانه زی تهران

معماری خانه زی

حوض یا استخر کوچک این خانه نشانی از سبک معماری دهه سی است که حوض‌ها یا استخرهای کوچک جایگزین حوض‌های بزرگ حیاط‌های اندرونی قاجاری می‌شدند.
سرامیک‌های کف حیاط به علت آسیب‌های زیاد و شکستگی‌های وسیع قابل مرمت نبوده اند و برای همین کفپوش سنگ را جایگزین کاشی‌های شکسته کردند. دور حوض چند پالت و میز چوبی برای مسافرین گذاشته شده تا ساعتی را استراحت کنند و از معماری این ساختمان زیبا لذت ببرند.
معماری ساختمان کافه نزدیک به دوره‌ی اواخر پهلوی می‌باشد که پنج سال زودتر از ساختمان هاستل ساخته شده و تفاوت آن در بکار نبردن تیرهای آهنی و استفاده کامل از تیرهای چوبی است. گچ بری‌های پیش بخاری، پنجره‌های فیروزه‌ای رنگ قدیمی و درنهایت تبدیل شدن به مکانی دنج برای دورهمی‌ها امروزه که توسط گروه پلتفرم آنالوگ برای فعالیت‌های و اجرهای فرهنگی و هنری، فروش کتاب و وسایل هنری فعالیت می‌کند.

خانه زی کافه خانه زی تهران

نمای خارجی ساختمان هاستل پلکانی است که تقسیم بندی داخلی ساختمان به اتاق‌ها و تراس‌ها نیز از بیرون از ساختمان مشخص است. اما همین نمای خارجی نکته جالبی دارد. استفاده از پنجره‌های تزیینی که تنها در نمای خارجی معلوم است و از داخل ساختمان شما آن پنجره‌ها را نمی‌بینید.

معماری این خانه بر اساس شان و منزلت اجتماعی صاحبان خانه شکل گرفته است و در اصلی، برای ورود خان یا ارباب خانه بوده است. خانه‌ی زی به سبک خانه‌های اواخر دوره پهلوی اول همزمان از ویژگی‌های مدرن و نگاه سنتی معماری قاجاری مانند موارد زیر برخودار بوده است:
– در طبقه همکف علاوه بر وجود آشپزخانه، آب انبار و قنات قرار دارد که محل تامین آب شرب اهالی منزل بوده است.
– در پاگرد طبقه اول در ورودی ارباب از دو در ورودی دیگر جدا شده بود که به سمت طبقات بالا می‌رود.
– در پاگرد طبقه دوم می‌توان طاق ضربی آجری شبیه به طاق‌های پل مشهور سی و سه پل را دید که نقش انتقال بار اصلی ساختمان را به پی ساختمان دارد. هم چنین در این طبقه اتاقی قرینه اتاق طبقه همکف با همان شکل و طاق‌های ضربی ساخته شده است. آشپزخانه کوچک این طبقه همان طور که گفته شد برای راحتی مسافرین به سرویس بهداشتی تغییرکاربری داده است.

خانه زی کافه خانه زی تهران
– طبقه سوم نیز اتاق شاه نشین، تراس اختصاصی، اتاق تابستانه در جهت جنوب با نور کم و اتاق زمستانه با نور زیاد در جهت شمالی ساختمان را دارد.
– نکته جالب اتاق‌های این ساختمان راه داشتن آن‌ها با درهای مختلف به یکدیگر بوده است.
– هر طبقه‌ی این ساختمان با معماری شکسته و مدرن خودش داستانی جداگانه برای شما بیان می‌کند. که از زمان شروع کار هاستل برای مسافران و توریست‌های خارجی هم جالب و شگفت انگیز بوده است.
– اکسسوری و مبلمان داخلی ساختمان به سبک کلاسیک انتخاب شده و سعی شده است در انتخاب وسایل قدیمی بیش از حد اغراق نشود.

خانه زی کافه خانه زی تهران

نحوه دسترسی به خانه زی

خیابان فلسطین، خیابان لبافی نژاد، کوچه پارسا باقری، پلاک ۲

خانه زی کافه خانه زی تهران

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *