موزه مجلس شورای اسلامی شامل آثار هنری، نقاشی، صنایع دستی و بخش هایی همچون تاریخ مشروطیت، مجلس در قالب تصویر، سند و تندیس شخصیتهای تاریخی است که در جوار خانه ملت قرار گرفته است.در حال حاضر موزهٔ مجلس با دو رویکرد هنری و تاریخی به فعالیت خود ادامه میدهد. در رویکردی هنری برخی از آثار هنری از جمله تابلوهای استاد کمالالملک و شاگردان ایشان مانند علی محمودی، محمود اولیاء، جعفر چهرهنگار و غیره و هدایایی که مقامات خارجی به رؤسای مجلس شورای اسلامی تقدیم نمودهاند در معرض نگاه علاقهمندان قرار داده شده و در رویکرد تاریخی، تاریخ مشروطیت، مجلس، قانونگذاری و انقلاب اسلامی در قالب تصویر، سند و تندیس شخصیتهای تاریخی معاصر ایران به نمایش گذاشته شده است.
ارباب کیخسرو شاهرخ دورههای متوالی به عنوان نماینده مردم در مجلس قصد ایجاد موزهای با نام استاد کمال الملک را نمودند و به همین منظور در ۱۳۱۰ تعدادی از آثار برجستة ایشان را خریداری نمودند.استاد کمال الملک که از نیت ارباب مطلع گردید چند اثر دیگر از آثار بی نظیر خود را به موزة مجلس اهداء نمود .موزة مجلس از زمان شکلگیری تا سال ۱۳۷۷ در یکی از طبقات ساختمان شمارة یک کتابخانة مجلس مستقر بود که در این تاریخ به تشخیص و تصمیم هیأت امناء کتابخانه به ساختمان کاخ موزة نگارستان در جوار کاخ سنای سابق انتقال یافت،در تیر ماه ۱۳۸۲ یکسال پیش از انتقال محل مجلس شواری اسلامی به ساختمان جدید(هرم) در بهارستان، ساختمان موزه مجلس به مجلس خبرگان رهبری تحویل گردیده و آثار و اشیاء موزه مجلس به بهارستان منتقل شد.
از آنجائی که محلی در مجموعة جدید بهارستان برای موزه در نظر گرفته نشده بود تا سال ۱۳۸۷ آثار و اشیاء موزهای در گنجینههای مجلس نگهداری شدند. در اواخر دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بود که رئیس وقت مجلس موافقت خود را مبنی بر اختصاص بخشی از ساختمان مشروطه به موزه اعلام کرد و این امر در اوایل دوره هشتم صورت عملیاتی به خود گرفت.
در تالار ورودی این موزه ، تصاویری که حاکی از تکاپوی ایرانیان برای بدست آوردن استقلال و آزادی در طول یکصدو پنجاه سال اخیر است ارائه شده است. همچنین در تالار نمایش خانه ضمن آشنایی با موزه ، سایر جنبه های تحولات سیاسی ایران دیده گان بازدید کنندگان را متوجه خود می سازد .
در تالار رجال و آثار تاریخی نیز با برخی از چهره های موثر در پیروزی مشروطیت و بعضی از روسای دوره های مختلف مجلس ، آشنا می شویم. علاوه بر این در هال مرکزی موزه ، چشم در چشم رجال و علمایی می دوزیم که در رخداد مشروطه موثر بوده اند. در تالارهای قانونگذاری با تکاپوهای این نهاد در سال های قبل و بعد از انقلاب آشنا می شویم.
صحن پارلمان یادآور جلساتی است که در مجلس برگزارشده است و تالار هدایا و آثار هنری، بخش دیگر این موزه است که آثار نفیسی از نقاشان بزرگ ایرانی نظیر محمد غفاری (کمال الملک) ، محمود اولیا و اسماعیل آشتیانی را در خود جای داده است.
تالارهای این موزه که با اسناد ، تصاویر ، اشیاء و تندیس شخصیت های تاریخی ، در قالب تالار ورودی ، نمایشخانه ، تالار رجال و آثار تاریخی، تالار رویدادها و تحولات تاریخی ، تالار شخصیت ها و رجال، تالار هدایا و آثار هنری، تالارهای قانونگذاری و صحن پارلمان آماده گردیده است ، امکان مروری زنده و گویا بر تحولات یکصدساله اخیر ایران را برای مخاطبین فراهم می سازد .
به منظور ارائه تصویری گویاتر از حرکت های مردمی در ایجاد مشروطه و مجلس در ایران ، ویدئوکلیپ هایی در تالار رویدادها تهیه شده که برای نمایش هریک از آنها یک Lcd نصب شده است.
این موزه در ایام دهه فجر بخشی از فضای تالار رویدادها را اختصاص به نمایش تصاویر آرشیوی خود از صحنه های انقلاب اسلامی می دهد.
تلفن تماس : ۳۹۹۳۲۰۲۸
ساعت کاری : ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰
آدرس : ضلع جنوب شرقی میدان بهارستان، کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی
منبع : بزنیم بیرون
دیدگاه ها :
*اگر نظری دارید یا این مطلب نیاز به اصلاح دارد و یا عکس یا ویدئوی مرتبط با آن دارید لطفا اینجا برای ما ارسال کنید.