رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۸ فروردین ۱۳۹۷

موزه آبگینه

لینک این مطلب کپی شد!

تهران موزه های زیادی دارد از جاذبه های گردشگری تهران موزه آبگینه است .ساختمان موزه آبگینه به خودی خود می‌تواند برای علاقه‌مندان بسیار دیدنی باشد. این ساختمان متعلق به قوام‌السلطنه‌، وزیر احمد شاه قاجار، بوده است‌. این ساختمان در دو طبقه و پنج تالار ساخته شده است‌. تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد. در تالار شماره دو (بلور) قدیمی‌ترین شیشه‌ها و لوله‌های شیشه‌ای و سفال‌ها قرار داده شده است‌. طراح ویترین‌های موزه مهندسی اتریشی به نام هانس هولاین است‌. تزیینات بنا شامل منبت کاری چهارچوب درها و پله‌ها است و آجر کاری نما که در ۵۰ نوع‌است‌.
گچ‌بری موزه شامل دو دوره است‌: دوران قوام‌، و سبک غربی در زمان سفارت مصر و آینه‌کاری‌های طبقه دوم‌، که مربوط به دوره قاجار است‌. موزه آبگینه در واقع موزه تخصصی شیشه و سفال است‌. قدیمی‌ترین شیشه‌ها لوله‌های شیشه‌ای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده است و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است‌. شیشه‌ها و سفال‌های طبقه اول نیز مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ است که قدیمی‌ترین سفال دست‌ساز از دوران اشکانی‌، هزاره‌های اول به دست آمده است‌. تالار صدف به علت شباهت شکل آن به صدف نیمه باز به این نام خوانده می‌شود و شامل انواع سفال‌های قرن سوم و چهارم شهر نیشابور است‌. تالار چهار (زرین‌) که به خاطر ظروف زرین‌فام که از دوران سلجوقی به جا مانده چنین نامی گرفته است‌، شامل ظروفی است که دور تا دور با خط نسخ و نستعلیق تزیین شده‌است‌. هم‌چنین چهره‌های مغولی روی این ظروف خود نمایی می‌کنند که با توجه به شهر محل پیدایش‌، نقوش آن‌ها فرق می‌کند. تالار پنج (لاجورد) به خاطر لعاب‌های یک رنگ فیروزه به این نام خوانده می‌شود، و از قرن هفتم و هشتم (دوره ایلخانی‌) به جا مانده است‌.
با نزدیک شدن به دوران صفویه‌، اشیا مصرفی‌تر می‌شود. تزیینات این بخش شامل گلاب پاش و صراحی است‌. هم‌چنین میزی که از دوران قاجار به جا مانده با لعاب هفت رنگ و مزین به نقش چهره‌های شخصیت‌های شاهنامه است که نام هر شخص بالای چهره نوشته شده است‌.
موزه شامل بخش‌های اداری (زیر زمین‌)، دبیرخانه و ریاست (طبقه بالا) است‌. کتاب‌خانه نیز، واقع در ضلع شمال غربی‌، شامل ۴۰۰۰ جلد کتاب فارسی و انگلیسی در زمینه‌های باستان شناسی‌، تاریخ و هنر است‌. در ضلع شمالی محوطه‌، بناهایی برای تکمیل مجموعه در دست احداث است که در طبقه اول کلاس‌های آموزشی و در طبقه دوم نمایشگاه موقت قرار دارد.
این مجموعه تا ۱۳۳۰ محل سکونت و کار قوام‌السلطنه بود و بعد از آن مدت هفت سال در اختیار سفارت مصر قرار گرفت‌. بعد از آن‌، به ترتیب سفارت افغانستان‌، بانک بازرگانی و در سال ۱۳۵۵ با همکاری مهندسان ایرانی و اتریشی تغییرات آن شروع شد.
ساختمان موزه هشت ضلعی است و در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع قرار دارد. طرح‌های بدیع و در و پنجره‌های نفیس که بسیار خوب نگه‌داری شده‌اند، یادآور معماری عصر سلجوقی است و می‌تواند الهام بخش معماران معاصر برای طرح‌های سبک کلاسیک‌باشد.

روزهای بازدید: همه روزه بجز ایام سوگواری و دوشنبه ها
ساعت کار : ۹-۱۷
تلفن : ۶۷۰۵۶۱۴
آدرس : خیابان جمهوری خیابان سی ام تیر پلاک ۵۵

250px-Abgineh موزه آبگینه

46815-1195016938-1 موزه آبگینه

78965-1217494002-2 موزه آبگینه

78965-1217494002-3 موزه آبگینه

 

2425319334244214161108241517631902434034 موزه آبگینه

 

ab400-396 موزه آبگینه

abgine-1115-mm1 موزه آبگینه

images10 موزه آبگینه

 

images456 موزه آبگینه

L00841003642 موزه آبگینه

madkhal_153_1_1249654373 موزه آبگینه

mose_Abgineh موزه آبگینه

Saint_22120000_2 موزه آبگینه

-تهران موزه آبگینه

-آبگینه موزه آبگینه

           
 

نظر کاربران :

  • محمد

    موزه ای بسیار زیبا با طراحی بی نظیر، کار طراح معروف اتریشی هانس اولاین.این ساختمان دفتر کار قوام السلطنه بوده، که در سال ۱۳۵۵ توسط فرح تغییر کاربری داده، و تبدیل به موزه شد.

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    اینجا واقعا دیدنیه یه ساختمونش قدیمی و دوست داشتنیه داخل موزه، پله های بی نهایت قشنگی وجود داره که شما رو به طبقه بالا و ویترین های مختلف از اشیای قدیمی می بره

    ۱۹ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *